3.26.2013

Συζήτηση και προβολή ντοκιμαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του νερού


Στο "Συνεργατικό Καφενείο" την Τετάρτη 27 Μαρτίου
Προβολή του ντοκιμαντέρ 'Flow: For the love of water' και συζήτηση, με τη συμμετοχή και εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ, για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του νερού των αστικών κέντρων. Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Irena Salina Flow-For Love of Water ερευνά αυτό που οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό θέμα του 21ου αιώνα. Την παγκόσμια κρίση νερού. Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, την ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα ,την εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού και την ηθική τους , καθώς και τον αγώνα τον πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. 

Για δεύτερη φορά τα γαλλικά δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρία TV Channel ARTE, παραγωγό του βραβευμένου ντοκιμαντέρ FLOW, το οποίο περιγράφει τις καταστροφικές πρακτικές των πολυεθνικών στον τομέα του νερού, ανάμεσά τους και της Suez, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΕΥΑΘ.

Πριν την προβολή :

Πριν την προβολή , θα μαζευτούμε να συζητήσουμε σε ποιόν ανήκει πραγματικά το νερό, πώς η ιδιωτικοποίηση του πιο σημαντικού πόρου συνεπάγεται την εξάρτηση της ζωής μας από τις εταιρίες και τί μπορούμε να κάνουμε εμείς για να για να το περιφρουρήσουμε σαν δημόσιο αγαθό, σήμερα στον τόπο μας πρακτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: