9.22.2012

Γιατί Γιορτάζουμε


Τέσσερα χρόνια αγώνα στην Ακαδημία Πλάτωνα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον αγώνα μας για το κτίριο της νομαρχίας; Τον δώσαμε και σήμερα παραμένουμε σε ετοιμότητα. Να μπουν τα θεμέλια του νηπιαγωγείου που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή μας.
Τον αγώνα μας για το οικόπεδο της Reds συμφερόντων Μπόμπολα, που έμπαινε σφήνα στον αρχαιολογικό χώρο του Πάρκου της Ακαδημίας επειδή έτσι το θέλησαν και το προώθησαν «πολιτικοί φίλοι» των ιδιωτικών εργολαβικών συμφερόντων όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά; Το οικόπεδο εντάχθηκε στο σώμα του αρχαιολογικού χώρου και η γραμμή χαράχτηκε εκ νέου.
Τον αγώνα μας για τη σωτηρία των «Λαχανόκηπων»; Το θέμα παραμένει ανοιχτό μετά τη νίκη των κατοίκων να την περάσουν στα σχέδια της δημοτικής αρχής Κακλαμάνη, που παρέδιδε τα «μαρούλια» στα σχέδια 9ώροφων και βάλε πολυκατοικιών.

Τον αγώνα μας για τη σωτηρία, την ανάδειξη του Πάρκου ως ελεύθερο χώρο πολιτισμού, δράσεων των κατοίκων;
Σε αυτό το Πάρκο σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 22 και 23 Σεπτεμβρίου εμείς, οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνα και τα μέλη της Επιτροπής μας, οργανώνουμε τη γιορτή μας για τα 4 χρόνια λειτουργίας της Επιτροπής και των αγώνων μας. Η γιορτή μας είναι πολύμορφη, όπως και οι αγώνες που δώσαμε για την περιοχή. Σας περιμένουμε όλους με μια δέσμευση: Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Πιο επίμονος τώρα που θέλουν να σκύψουμε το κεφάλι ηττημένοι στην κοινωνία και την εργασία μας. Τώρα που θέλουν να τα πάρουν όλα και ακόμη περισσότερο με πρόσχημα μια «ανάπτυξη» που κανείς μας δεν θα δει με αυτές τις πολιτικές. Οι μάχες είναι μπροστά μας. Λαχανόκηποι, Μουζάκη, Πάρκο, Σχολεία, Αλληλεγγύη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: