4.24.2012

Βάζουν το 051 να περνάει μπροστά από τα δημοτικά σχολεία

Επιμένει να μετατρέψει σε λεωφορειόδρομο  την Αίμωνος  ο Δήμος Αθηναίων. Το πολεοδομικό του σχέδιο για την περιοχή περιλαμβάνει και μια προβληματική κυκλοφοριακή μελέτη που προβλέπει τη διέλευση του λεωφορείου 051 από την οδό Αίμωνος στην οποία βρίσκονται 3 δημοτικά σχολεία (οι δύο σχολές της Λακωνικής και το 60ο δημοτικό) και  ένα νηπιαγωγείο! Πρόκειται  για σοβαρό λάθος που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών για προφανείς λόγους,  τους οποίους τους αντιλήφθηκε η νομαρχία και απέσυρε το δικό της σχέδιο για την κατασκευή διοικητηρίου. Επιπλέον στο συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη  ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου.


Φανταστείτε μόνο τη μελλοντική εικόνα , αν δεν αποσύρει την κυκλοφοριακή μελέτη ο δήμος Αθηναίων. Το 051 θα τρέχει το πρωί για να προλάβει τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ και στην Αίμωνος θα έχει μπροστά του περισσότερα από 10 σχολικά οχήματα που θα κατεβάζουν με προσοχή τα μικρά παιδιά από τη μία πλευρά του οδοστρώματος, ενώ από την άλλη τα παιδιά του δημοτικού θα περπατάνε με τους γονείς τους για να πάνε στο δημόσιο σχολείο.  Αν το 051 καταφέρει να περάσει την Αίμωνος που στενεύει στη συνέχεια, μετά την Τηλεφάνους, θα έχει μπροστά του το μποτιλιάρισμα από τα Jumbo τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, αν δεν βέβαια δεν τρακάρουν στην έξοδο του πάρκινγκ του πολυκαταστήματος.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι πρέπει να ξαναδούν άμεσα την κυκλοφοριακή μελέτη για να μην θρηνύσουμε θύματα 

6 σχόλια:

jeta είπε...

Οι μικροί «ήρωες» του Δήμου της Αθήνας, ξέρετε αυτοί που επί χρόνια βγάζουν τα μάτια στην Αθήνα μας, αυτοί που χωρίς τσίπα ,έχουν ως σημαία τους την ιδιοτέλεια και το μίσος κατά των κατοίκων και των παιδιών τους και υπολογίζουν στην ατιμωρησία τους , λόγω βλακείας. Η μελέτη του Δήμου , από εκείνους που δεν γνωρίζουν που είναι η Αίμωνος, από εκείνους που μπερδεύουν την οδό Τριπόλεως με την Διονυσίου Αρεοπαγίτου , εκφράζει το μίσος των υπευθύνων για μια συνοικία.
Η 4η δημοτική κοινότητα εξακολουθεί να κοιμάται μέσα στην ανυπαρξία της????

Ανώνυμος είπε...

Καημένη Αθήνα καημένη Ακαδημία Πλάτωνος, τι μπορείς να περιμένεις από « επιστήμονες » που παραμένουν σε θέσεις κλειδιά παρόλες τις αποτυχίες τους????

Ομηρος Συμένης.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι πίστεψαν ότι ο αντικαταστάτης του πρώην θα έχει περισσότερες ευαισθησίες από τον πρώην ,την πάτησαν. Όσοι πίστεψαν ότι οι πολεοδομικές μελέτες του πρώην θα άλλαζαν προς το καλύτερο για την περιοχή , την πάτησαν. Όσοι πίστεψαν ότι ο Δήμος της Αθήνας θα άλλαζε εικόνα ,την πάτησαν. Όσοι πίστεψαν στις μεγάλες κουβέντες και τα λόγια παχιά των « ανεξάρτητων δημοκρατικών » ότι θα μας σώσουν από τους πρώην , την πάτησαν. Γενικά την πατήσαμε. Τι μένει να κάνουμε εμείς για αυτούς του ξιπασμένους? Αγώνες ,αγώνες αγώνες.
Να ενημερωθούν οι κάτοικοι για αυτά που ετοιμάζουν.

Περικλής.

Ανώνυμος είπε...

Η ευαίσθητη Πρόεδρος του 4ΟΥ διαμερίσματος ,που τα είχε πει τόσο όμορφα ,στην σκηνή παρουσία του ευαίσθητου Δημάρχου και του αυταρχικού Δημοσιογράφου, τι θα κάνει???? Θα ακούσει τους γονείς των μικρών μαθητών η θα αφήσει την συνοικία της , να παραδοθεί στους εχθρούς της??

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΧΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Αν επιμένουν στο δήμο δυο τινά συμβαίνουν: Ή είναι ανόητοι και αδιάφοροι για τις ζωές των παιδιών και των πολιτών ή δεν θέλουν να περάσει καμία μελέτη και βάζουν επίτηδες τέτοιου είδους μέτρα. Και στις δυο περιπτώσεις είναι επικίνδυνοι.

Γεωργία είπε...

Η γνωστή μας δε , για τις αποτυχημένες μελέτες ανάπλασης της περιοχής μας ,παρουσίαζε και θα παρουσιάζει σε καινούργιες πανάκριβες γυαλιστερές κόλλες , νέες αναπλάσεις ,αλλά σε σχέδια του 2009 , με την οδό Τριπόλεως με συντελεστή 2!!!! & πρασιές , κλπ.. για τον 22ο αιώνα (Όταν οι πολυκατοικίες της οδού Τριπόλεως κατασκευής 1980 και μετά θα έχουν κατεδαφισθεί…) και με νέα λεωφορειακή γραμμή του 51 στην Αίμωνος για να καταλήγει στο Εμπορικό κέντρο του Μουζάκη,» ΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ» νομίζω??? Δεν το βάζει κάτω. Εκεί, σου λέει , που θα πάει κάποια στιγμή θα το περάσω. Όταν λοιπόν ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο αποτυχημένη είναι μια μελέτη η οποία έχει απορριφθεί από τους κατοίκους της περιοχής μας , τόσες πολλές φορές ,τι μέλλον μπορεί να έχει παρά μόνο το παρελθόν του προκατόχου του.
Έχει νόημα αν τους ξαναπούμε ψεύτες ? Αφού καμαρώνουν για τον τίτλο.

Έχει νόημα να τους ξαναπείς ανίκανους ? Μέγας έπαινος και bonus για το χάος που δημιουργούν γύρω τους. Το μεγάλο κακό για την Αθήνα είναι ότι σήμερα την προστατεύουν οι « μεταλλαγμένοι » του πρώην .Οπότε ας εξακολουθήσουμε να κρατάμε καλά μέσα μας την περιφρόνηση που τους αξίζει.