11.17.2009

Παρέμβαση για Ακαδημία Πλάτωνος

"Καθημερινή" 03.11.2009

Την ανασύνταξη της πολεοδομικής μελέτης για την Ακαδημία Πλάτωνος με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων οργανισμών ζητεί με παρέμβασή της η δημοτική κίνηση «Ανοιχτή πόλη». Ειδικότερα, η δημοτική σύμβουλος κ. Ελένη Πορτάλιου κατέθεσε χθες κείμενο - παρέμβαση της «Ανοιχτής Πόλης», στη διαδικασία διαβούλευσης για το ζήτημα της πολεοδομικής μελέτης της Ακαδημίας Πλάτωνος. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «πρέπει να διερευνηθούν οι δυνατότητες μιας άλλης προσέγγισης των βασικών επιλογών και κατευθύνσεων της μελέτης, που συνδέονται με την παγκόσμια σημασία του Αρχαιολογικού Αλσους».

Η σχεδιαστική αντιμετώπιση της γειτονιάς πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της ότι «δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε γειτονιά. Ο χώρος της Ακαδημίας όπου δίδαξε ο Πλάτων είναι μνημείο Παγκόσμιου Πολιτισμού, το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου που λειτούργησε αδιάλειπτα από τον 6ο π. Χ. έως τον 6ο μ. Χ. αιώνα. Από αυτήν την άποψη η μελέτη πρέπει να ανασυνταχθεί με συνεργασία Δήμου Αθηναίων, ΥΠΠΟ, ΥΠΕΧΩΔΕ (ΟΡΣΑ), ΕΑΧΑ».

Στο κείμενο - παρέμβαση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι χρειάζεται «νέα μελέτη των ορίων του αρχαιολογικού χώρου, ένταξή του στο ευρύτερο δίκτυο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και προσαρμογή του σχεδιασμού της γειτονιάς και ειδικότερα της περιβάλλουσας περιοχής, ώστε να ανταποκρίνονται όχι μόνο σε τοπικές ανάγκες αλλά και στην ανάδειξη του Αλσους και την ενοποίησή του με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν μπόρεσα να πάρω το διαφημιστικό που μοίρασαν οι άνθρωποι-υπάλληλοι του Δήμου,αν μπορεί να αναρτηθεί,καθώς επίσης είναι ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε και τίς 12 προεκλογικές προτάσεις-δεσμεύσεις του τωρινού Δημάρχου το 2006.
Ευχαριστώ.
Ομηρος

jeta είπε...

Tόσα χρόνια τι βλέπουμε? Την γύμνια μιας δημοτικής παράταξης χωρίς σχέδιο χωρίς ευαισθησία στα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους .Το Δημοτικό και το Διαμερισματικό Συμβούλιο βιάζεται για την έγκριση μίας μελέτης , βάζοντας μπροστά τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ της εταιρείας REDS.
Άραγε ποιος μπορεί σωστά να διαβάσει όχι βέβαια το οικονομικό ισοζύγιο ενός Μεγάλου δήμου μιας ιστορικής πόλης, της Αθήνας μας , αλλά το ισοζύγιο εκείνο που εχει να κάνει με την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε θέματα περιβάλλοντος? . Και ενώ ΔΕΝ προσπαθεί να εμποδίσει την κατασκευή των καταθλιπτικών τσιμεντένιων κλουβιών ως όφειλε να κάνει, για να επιβραβευθεί από ολους μας όταν έλθει η ώρα, λανθασμένα επιχειρείται από κάποιους του δημοτικού διαμερίσματος μας (γιατί ολοι την ακούσαμε την Πρόεδρου του Δημοτικού διαμ/τος) να λέει ότι, είτε αντισταθούμε, είτε όχι ,αυτή η μελέτη πρέπει να ψηφισθεί γρήγορα για να περάσει. Ακριβώς τα ίδια μας ανακοίνωνε και πέρυσι ,όταν την είχαμε επισκεφθεί για το γνωστό θέμα του οικοπέδου της Νομαρχίας με την διαφορά ότι μετά από ένα χρόνο οι απαιτήσεις της έπεσαν στο κενό. Αυτά έλεγε τότε, αυτά λέει και σήμερα!!!!! Σαν να μην πέρασε μια μέρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ Η ΑΔΕΙΑ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.!!! Αυτά τα λόγια ακούσαμε πέρσι
από μια κυρία όταν μια παρέα γειτόνων πήγαμε στο 4ο διαμέρισμα του δήμου για να παραπονεθούμε για το κτίριο της νομαρχίας. Την κυρία που φώναζε ,τότε δεν τη γνώριζα μετά την έμαθα. Ήταν η κυρία πρόεδρος.
Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Κατά πάσα πιθανότητα οι δηλώσεις της θα την συνοδεύουν και εκείνη στην υπόλοιπη πολιτική της καριέρα.
......................
Μια φανατική διαφημίστρια
με αφιλοκερδή παροχή υπηρεσιών πρός την κα Πρόεδρο,μια ελάχιστη πρός αυτήν προσφορά για την αποτελεσματική παρέμβαση της και την γόνιμη συνεργασία της ως πρός την προώθηση των βασικών προβλημάτων της περιοχής μας.

jeta είπε...

Το 1875 ο Εμμανουήλ Ροΐδης εξέδιδε τη διάσημη σατιρική εφημερίδα «Ασμοδαίος». Σε αυτήν έγραφε σχόλια και
καυστικές «σκνίπες» με διάφορα ψευδώνυμα.
Ετσι λοιπόν και εγώ επειδή βαρέθηκα να βλέπω να κυκλοφορούν εφημερίδες πολλών μεγαλοεργολάβων,
περιμένω με αγωνία κάτι καινούργιο. Πότε??????

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ στην φίλη Αννα,στο σχόλιο της που εχει αναρτηθεί την 11.08.2009 "Οι πρώτες εντυπώσεις από τη συγκέντρωση"
Με 848 σταυρούς από το 4Ο Δημ, διαμ/σμα στις δημοτικές 2006 και ως μέλος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης
Οδικής Ασφάλειας του Δήμου Αθηναίων που προωθεί το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία Πρωτοβάθμιας
Εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας(από πληροφορίες στο site του Δήμου,μη κερδοδκοπική παρακαλώ,)
θα έπρεπε να εχει άποψη- 1ον:ως άνθρωπος και 2ον: ως διαμερισματικός και όχι οπως παρουσιάσθηκε ως φανατικός κομματικός.
Τώρα οι 848 θα γίνουν 48.
Ομηρος Συμένης