9.23.2009

Η Πράσινη Αναπτυξη είναι στην Ακαδημία Πλάτωνος


Ακούμε τους πολιτικούς να μιλάνε στα παράθυρα για την "Πράσινη Ανάπτυξη και ταλαντευόμαστε, αν πρέπει να βάλουμε τα γέλια ή να οργιστούμε. Διότι το ιδανικότερο παράδειγμα πράσινης ανάπτυξης στο Κέντρο της Αθήνας, στην καρδιά της υποβάθμισης θα μπορούσε να είναι η Ακαδημία Πλάτωνος.

Ως και σήμερα τα δύο κόμματα εξουσίας, και μέσω των εκπροσώπων τους στην τοπική αυτοδιοίκηση επιτρέπουν πολυόροφα κτίρια πάνω στα μάρμαρα, δίνοντας πρόσβαση , ακόμη και στον αρχαιολογικό χώρο, με διάφορες προφάσεις, σε επιχειρηματίες, να χτίσουν τεράστιες... γυάλινες κατασκευές!

Η Επιτροπή των Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνος, εγκαίρως κατέθεσε ένα πράσινο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχές, με τη μετατροπή του Άλσους σε εκπαιδευτικό αρχαιολογικού και την ταυτόχρονη επέκταση του ως τα ΚΤΕΛ. Η αληθινή Πράσινη Ανάπτυξη κρύβεται πίσω από τα μάρμαρα του Πλάτωνα.

Ως και σήμερα, πλην ελάχιστων πολιτικών , η τοπική αυτοδιοίκηση , ή το υπουργείο Πολιτισμού δεν θεώρησαν σκόπιμο να συζητήσουν με τους πολίτες. Αντιθέτως όσοι έχουν υπογράψει για την καταστροφή της περιοχής, σπεύδουν τώρα να ζητήσουν την ψήφο των κατοίκων .

Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι ένα ακόμη σημείο στο χάρτη, όπως και οι νομαρχιακές - δημοτικές το 2010. Ως τότε θα έχουμε αγώνες, εκτός κι αν αλλάξει η νοοτροπία της εξουσίας, και η απίστευτη διαπλοκή της με τους εργολάβους.

5 σχόλια:

ΣΥΜΕΝΗΣ ΟΜΗΡΟΣ είπε...

Να ρωτήσουμε τους ανθρώπους της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας και των οικονομικών υπηρεσιών, που ανακοίνωσαν ότι στην αγορά υπάρχει μαύρη τρύπα 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, από ακάλυπτες επιταγές αν εχουν συμπεριλάβει στην καταμέτρηση και τίς υποσχέσεις των πολιτικών παλιές και νέες που έμειναν ανεκπλήρωτες.
Επειδή μου φαίνεται μικρή η μαύρη τρύπα, μήπως περιμένουν και τις νέες εξαγγελίες-υποσχέσεις για να ανακοινωθεί επίσημα το τελικό αποτέλεσμα

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να αντιδράσουμε τώρα που είναι η δική μας ώρα, όλοι, μας αγαπάνε τώρα πολύ, δεν ξέρουν ούτε θέλουν να μάθουν ποσό ακριβά πληρώσαμε την επιλογή μας, ότι κάθε 4 χρόνια γίνεται χειρότερη η κατάσταση και κανείς δεν θυμάται μετά τις εκλογές την ποιότητα ζωής μας γιατί αυτοί που ψηφίζουμε αποφασίζουν τότε για εμάς χωρίς εμάς. Δεν μας χρειάζονται όταν βγουν...

Α. Παπαγεωργίου

Ανώνυμος είπε...

Πρώτος,πρώτος στο επικρατείας για να ναι σίγουρος ,δεν το διακινδυνεύουν με σταυρό.
Ποιος; Μα ο Μr Σουφλιάς βεβαίως , βεβαίως
Ποιοι τον υποστηρίζουν; Αυτοί που υποστηρίζει αυτός.
Για να θυμηθούμε,


«Ο εθνικός πλούτος της χώρας είναι οι εργολάβοι»: με αυτή την εκπληκτική διαπίστωση έκλεισε τις δηλώσεις του ο ΥΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς …....κλπ…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/11/2007

ΑΝΝΑ

Ανώνυμος είπε...

…….ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ , κ. Σουφλιάς δήλωσε: «Οι πράξεις μου, οι σκέψεις μου και οι ιδέες και οι εισηγήσεις μου καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου σταδιοδρομίας γίνονταν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον».
Καθημερινή 01/09/09
μας έπεισε τώρα!
Τάκης

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση:
Οι Οικολόγοι Πράσινοι γιατί δεν "κατέβασαν" υποψήφιο στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές; Θα φανούν στις επόμενες;... γιατί υποστηρίζουν ότι η πράσινη ανάπτυξη ξεκινάει από τις γειτονιές...