12.08.2008

Όλοι είμαστε στο δρόμο

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Αλέξη το βράδυ του Σαββάτου έγινε αφορμή για ένα τρομακτικό ξέσπασμα οργής της κοινωνίας. Οι μαθητές είναι στους δρόμους. Εμείς οι γονείς τους θα είμαστε μαζί τους. Το blog της akadimias, οι διαχειριστές του κατεβαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν την οργή τους μαζί τους νέους. Για όλα όσα μας φοβίζουν, μας κάνουν να είμαστε αδιάφοροι, μας καταστρέφουν. Επιτέλους ας βρούμε και εμείς, πάλι, τη φωνή μας.

Επισυνάπτουμε και εμείς το link στο youtube λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή. Γιατί η πρόσβαση στην πρωτογενή πληροφορία και όχι σε αυτή που με πολλά σχόλια και αναλόγως των κάθε φορά συμφερόντων των ΜΜΕ και των "λειτουργών" τους, δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε πιο ξεκάθαρη άποψη. Δείτε το.

http://www.youtube.com/watch?v=jwJZHcMolUA

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο για τον μικρό αθώο Αλέξανδρο έχετε λόγια?

Για μας τους βιοπαλαιστές που μας καίνε τίποτα?

Εμείς οι μικροεπαγγελατίες που μόνο εμείς κρατάμε ζωντανό τον ιστό της "οργισμένης κοινωνίας" εμείς πρέπει να πληρώνουμε?

Εμείς που πληρώνουμε φόρους, δίνουμε δουλειά, σας ζούμε πρέπει εμείς να κλαίμε απόψε?

Και εσείς να βγείτε τσάρκα για να διαδηλώσετε την οργή σας?

Μαζί με τους νέους?

ΠΟΙΟΥΣ ΝΕΟΥΣ?

Τους αλήτες που καταστρέφουν?

Τους μαθητές που αντί να διαδηλώσουν ειρηνικά κάνουν πλιάτσικο?

Και εσείς οι γονείς τους,τους ενθαρρύνετε? τους τάχα ήρωες?

Διαμαρτυρηθήκατε ποτέ? κάνατε το ίδιο για το Βατοπέδι? τη Siemens?τις μίζες των εξοπλισμών? και τόσα άλλα?

Οχι . Μόνο υποκριτικά δάκρυα για τον Αλέξη και ξύλινη, τάχα μου ρομαντική και ποιητική γλώσσα για φραμπαλά.

Και ποιά φωνή σας να βρείτε? τη φωνή του καναπέ?

Σκασίλα σας .

Τις ζωούλες σας και τους μισθουλάκους σας που τις καλύπτετε πίσω από προοδευτικές σαχλαμάρες .

Εχετε απαξιωθεί,έχετε πεθάνει και δεν το ξέρετε.

Τελικά τώρα αυτή την ώρα 20.35 είσαστε μαζί τους στους δρόμους?

ΑΝΩΝΥΜΟΣ γιατί σας φοβάμαι...

Ανώνυμος είπε...

Τρομακτικό ξέσπασμα οργής της κοινωνίας.

Οι μαθητές είναι στους δρόμους.

Διαδήλωση της οργής.
Διαδήλωση της καταστροφής και του πλιάτσικου.

Φτου σας!!!

Αντι να τους διδάξετε τη δημοκρατία τους ενθαρύνετε στο έγκλημα κάνοντάς τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου και το χειρότερο τους κάνετε να νομίζουν ότι είναι και ήρωες.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ εμετικοί υποκριτές!!!

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία ανώνυμε. Μη μας φοβάσαι... Μπορεί να μένουμε στην ίδια γειτονιά. Ποιός σου είπε ότι συμφωνούμε εμείς μ' αυτού του ειδους τις καταστροφές.Αν υπήρχε κράτος θα έπρεπε να τους συλλάβει όλους αυτούς τους κουκουλοφόρους. Εμεις βγαίνουν στους δρόμους με καθαρό το πρόσωπό μας. Δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι εδώ, αλλού αναζήτησέ τους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΡΩΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΟΡΓΗ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΣΟΥ ΛΗΘΑΡΓΟ ΦΩΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ .ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΒΟΛΕΜΕΝΕ

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη θλίψη γιά τον άδικο
χαμό του παιδιού αλλά και
για την καταστροφή της Πόλης μας
και των περιουσιών των
συνανθρώπων μας και των
δικών μας.
Έχετε δίκιο γιά το θυμό σας.



Άννα
08.12.2008 21.10μμ

Ανώνυμος είπε...

φωτια παντου να ξεκουμπιστουν οι δεξιοι φασιστες ακομα δεν ειδατε τιποτα πηγαν να κουκουλωσουν το βατοπαιδι με τον θανατο και την ερημωση της πολης αλλα τους βγηκε μπουμεραγκ αποψε θα καουν τα παντα ολαος δεν αντεχει πια σας βαρεθηκε φυγετε

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε καταλαβαινω την πικρα και την οργη σου αλλα δεν ειναι σωστο να τα ισωπεδωνεις ολα. Αλλο ο μαθητης που διαδηλωνει ειρηνικα, και αλλο ο κουκουλοφορος που χωνεται στην πορεια για να τα κανει ολα μπαχαλο.
Σαφως και διαμαρτυρομαστε για ολα οσα αναρωτιεσαι, σαφως και δεν καθομαστε στον καναπε, σαφως και κλαιμε το μισθουλακο μας γιατι , που ξερεις, μπορει καποιοι να δουλευουμε στα καμμενα μαγαζια σα μεροκαματιαρηδες...
Αυτο που θα επρεπε να σε βαζει σε σκεψεις ειναι το που ειναι το κρατος τοσα (πολλα τελικα) χρονια που καιγεται η περιουσια σου, χανονται μισθοι και ημερομισθια και σκοτωνονται νεοι ανθρωποι;
Ακουσα καπου οτι η Δημοκρατια ειναι το καλυτερο πολιτευμα, αλλα και το δυσκολοτερο να εφαρμοστει.
Μηπως ολα ξεκινανε απο την κακη ποιοτητα διαβιωσης και ελλειπεστατης παιδειας (οικογενειακης και σχολικης);
Μερικες ισως ανουσιες, σιγουρα χιλιοδιατυπωμενες, ανοητες για αλλους, αφελεις για πολλους ερωτησεις ενος ανησυχου γονεα.
Μη μας φοβασαι λοιπον, ασφαλεια και καλυτερη ποιοτητα ζωης θελουμε για μας και τις γενιες που ερχονται.

Ανώνυμος είπε...

EXEI ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ
ΛΑΜΟΓΙΑ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ,ΑΛΗΤΕΙΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΜΛΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε εγώ δεν κάθομαι στον καναπέ μου.

Δουλεύω, ρισκάρω προσωπικά, δίνω δουλειά, πληρώνω τους φόρους τους δικούς σου και το ΙΚΑ ή τον ΟΓΑ των δικών σου.

Αλλά από τα γραφόμενά σου φαίνεται όχι μόνο ότι δεν είσαι πληγωμένός των Εξαρχείων αλλά και αμόρφωτος και αστοιχείωτος.

Ξέρω επίσης (είναι σαν να σε βλέπω μπροστά μου), ότι όταν ζητάς δουλειά σε μένα έρχεσαι γλύφοντας και έρποντας.

Και συ αγαπητέ ν.θεοδωράκη να ξέρεις ότι δεν ψάχνω τους κουκουλοφόρους.

Ξέρω και ποιοί είναι και πως έγιναν και ξέρω ότι δυστυχώς βρίσκονται παντού.

Ανώνυμος, εντελώς αηδιασμένος . (από την προτροπή της αρχικής ανάρτησης σε δικαίωση των αλητών)

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου,

Ζητώ συγνώμη αλλά ... δεν είναι δυνατόν να καταστρέφονται τα πάντα και ημείς περί άλλων ακαδημαικών μαλακιών να τυρβάζομεν.

"Αλλά ή μέρα ήτανε ζεστή και ποιητική"
Οτι πρέπει για βανδαλισμούς.

Κώστα Κίτσιο σου θυμίζω ότι σε αυτό εδώ το μπλογκ κάποιος έγραψε για ΛΟΥΜΠΕΝ στοιχεία.

Νάτοι τώρα μπροστά σου.

Ανώνυμος,
εξακολουθητικά απογοητευμένος & αηδιασμένος

Ανώνυμος είπε...

AΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ANHΣYXOI ΚΑΙ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ
ΚΑΤΑΣΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.
ΠΟΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΧΑΡΗΣ 8.12.08/22.10

Ανώνυμος είπε...

mpapa,

Ανάλυσέ το.

Πες μου τι έκανες και τι είδες.

Μόλις γυρίσεις από τους δρόμους όπου σαν γονέας διαδηλώνεις μαζί με τους μαθητές, την οργή και το τραγικό ξέσπασμα της κοινωνίας.

Ανώνυμος,εξακολουθητικά απογοητευμένος.

akadimia-platonos είπε...

Φίλοι ανώνυμoι και μη κανείς δεν τάσσεται υπέρ των βανδαλισμών. Η εκρηκτική κατάσταση που βιώνουμε από χθές το βράδυ πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις. Είμαστε στις διαδηλώσεις, δεν είμαστε στους τραμπουκισμούς.
Ή κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όχι μόνο του κράτους και των μηχανισμών της (αντιθέτως για τους μηχανισμούς διαβάζουμε αρκετές πληροφορίες και σχόλια για προβοκάτορες ανάμεσα στις ομάδες των κουκουλοφόρων και το ρόλο τους) αλλά και των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ. Μήπως δεν διαπιστώνουμε ότι κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί συντεταγμένα τις εκδηλώσεις οργής και ξεσπάσματος; Μήπως δεν σας θυμίζουν ενέργειες οπαδών στα γήπεδα που σπάνε ότι βρουν μπροστά τους χωρίς κανείς να τους σταματάει;
Ε, λοιπόν το κράτος δεν είχε σχέδιο να αντιμετωπίσει τις εκρήξεις, Αντιθέτως ακούμε σε ραδιόφωνα και κανάλια, πως η αστυνομία αν ήθελε θα μπορούσε να ελέγξει την κατάσταση. Όπως έκανε άλλες τόσες φορές. Δεν το έκανε όμως. και καιγονται περιουσίες και μαγαζιά. Φύλαγε μόνο το Μαξίμου και τη Βουλή. Τίποτε άλλο. Α, και το απόγευμα έδερνε 15χρονα στο Σύνταγμα.
Μήπως αυτές οι σκηνές δεν ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά; Όταν λέμε ότι είμαστε με τα παιδιά μας το εννοούμε. Με καθαρό πρόσωπο και όχι κρυμμένοι με κουκούλες.
Τι ειδαμε λοιπόν στους δρόμους; Τυφλές, ανεξέλεγκτες εκρήξεις από νεαρούς και μη, που βρήκαν την ευκαιρία, πολλοί λίγοι από "ιδεολογία", οι περισσότεροι μόνο από τυφλή οργή χωρίς λόγο, να τρέχουν, να σπάνε, να κρύβονται. Μου έκανε εντύπωση γα παράδειγμα που είδαμε πολλά νέα παιδιά (ΟΧΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ) που έσπαζαν αδιακρίτως και χωρίς εμφανή λόγο. Μήπως είναι τα "παιδιά" μας, θα είναι αύριο τα παιδιά μας, όσο εμείς επιμένομε να μην βλέπουμε τι συμβαίνει στην κοινωνία μας;
Είδαμε όμως και τους εκατοντάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν εξοργισμενοι. Και θα το κάνουν και αύριο και μεθαύριο. Θέλοντας να χτίσουμε και όχι να γκρεμίσουμε.
Το κράτος πάντως ετοιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια για "πόλεμο" με τον κόσμο, την κοινωνία. Το έβλεπες, στις παραλλαγές των στολών τους, στα όπλα που κουβαλάνε, στη "βεντέτα" που δημιούργησαν στα Εξάρχεια.
Μήπως λοιπόν θέλουν και κάτι περισσότερο; Τρόμο, φόβο; Μήπως για αυτό αφήνουν την Αθήνα στο έλεος τυφλής οργής; Μήπως πρέπει όλοι μας να σκεφθούμε τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη μας;

Ανώνυμος είπε...

Τι λες βρε mpapa?

Πόσες σκέψεις πια?
Ολο σκέψεις?
Τόσα χρόνια σκέψεις?

Κανείς δεν τάσεται με τους βανδαλισμούς αλλά γίνονται.

Και γίνονται σε βάρος ανθρώπων που δεν μπορούν να τους αντιμετωπίσουν και να ανταπεξέλθουν.

(( Νωρίτερα στον ΣΚΑΙ 100,3 άκουγα ανταπόκριση από γερμανική εφημερίδα που έλεγε ότι η Ελληνική αστυνομία δεν αντιδρα επίτηδες για να μην έχει νεκρούς )).

Βρε mpapa με όλο μου το σεβασμό δεν μπορείς όλα να τα στρογγυλεύεις ούτε να τα ερμηνεύεις φιλοσοφικά.

Καταντάει άνοστο και άγευστο.

Η ζωή είναι εδώ για να την αντιμετωπίσουμε.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ και πάντα θυμωμένος.

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι θυμωμενοι, απογοητευμενοι ειμαστε ολοι μας ο καθενας για τους δικους του λογους... Θα προσπαθησω να το κανω πιο ουσιωδες οσο και αν αυτο παρεξηγηθει...Οι περιουσιες και τα μαγαζια, καλως ή κακως, ξαναφτιαχνονται (ειμαι της γνωμης οτι κακως καταστρεφονται σε πρωτη φαση),ο Αλεξανδρος ομως ουτε καλως ουτε κακως ξαναφτιαχνεται (κι αυτο επρεπε πρωτα οι γονεις του να το ειχαν σκεφτει). Η περιπτωση του ηταν μονο η αφορμη, η αιτια ειναι βαθυτερα, καπου εκει που αναφερεται η mpapa.
Θα ηθελα επισης να μοιραστω μαζι σας ενα ποιημα του Νικου Καρουζου,που ταιριαζει στο χαμο του Αλεξανδρου και το διαβασα το πρωι πηγαινοντας στη δουλεια και με συγκλονισε:
"Γυριζει μονος,στα χειλη του παντανασσα σιωπη, συνεχεια των πουλιων τα μαλλια του.
Ωχρος, με βουλιαγμενα ονειρα κι ανεγγιχτος, νερο τρεχαμενο στα ρειθρα, ωχρος Ελληνας.
Παντα ο δρομος μες τα ματια του, κι η λαμψη απ' τη φωτια, που καταλυει τη νυχτα.
Γυριζει μονος, στα χερια του κλαδι απο ελια, γεματος πονο χανεται στα δειλινα.
Αισθανεται πως ολα χαθηκαν. Μην του μιλατε ειναι ανεργος, τα χερια στις τσεπες του σαν δυο χειροβομβιδες.
Μην του μιλατε, δε μιλουν στους καθρεφτες. Ανθη της λεμονιας, λουλουδια του ανεμου, στεφανωσε τον ανοιξη, τον κλωθει ο θανατος"

Ανώνυμος είπε...

Ξύπνησε αλαφιασμένος. Στο βάθος άκουγε τις κραυγές. Ανασηκώθηκε, μύρισε τη φωτιά. Έτρεξε στο παράθυρο. Στο δρόμο κάτω φαίνονταν οι καπνοί. Κάτι καιγόταν! Διέκρινε στο βάθος ένα μπουλούκι. Αγριεμένων, φορούσαν κουκούλες, φώναζαν, έσπαζαν. Κρατούσαν ξύλα και δάδες. Θεέ μου έβαλαν φωτιά στο κατάστημα στη γωνία. Έτρεξε στην είσοδο του δικού του μαγαζιού. Δεν είχε κατεβάσει χθές το βράδυ τη μπάρα. Δεν άκουσε τίποτε για ταραχές. Πότε ξέσπασαν; Οι κραυγές δυνάμωναν. Ε, όχι. Δεν θα τους άφηνε. Όχι στο δικό του μαγαζί. Στο πίσω μέρος του κεφαλιού του άκουσε την ερώτηση. Μα, που είναι ο Μακ, ο γιός του, δεν ακούει τις κραυγές; Γιατί δεν έρχεται να τον βοηθήσει να κλείσουν. Πανικοβλήθηκε, έτρεξε στο συρτάρι, το άνοιξε, άρπαξε την καραμπίνα που είχε κρυμμένη. Βγήκε αλλόφρονας έξω. Δεν έβλεπε καλά από τους καπνούς. Η φωτιά έκαιγε στη γωνία. Τα κωλόπαιδα… Σήκωσε την καραμπίνα και πυροβόλησε. Μετά, ήσυχος, σφάλισε την πόρτα και πήγε να ξαπλώσει. Το πρωί τον ξύπνησε το τηλέφωνο. Κύριε Τζόνσον, πρέπει να έρθετε στο νοσοκομείο. Ο γιός σας. Τρόμαξε, έτρεξε στο δωμάτιο του γιού του. Έλειπε. Έλειπε και το μουφάν του, το καφέ με την κουκούλα που του αγόρασε πέρυσι. Ούτε καν κατάλαβε πότε έφθασε στο νοσοκομείο. Ο γιός του. Ήταν νεκρός από διαμπερές τραύμα καραμπίνας. Τον είχαν πυροβολήσει από απέναντι. Από ένα σπίτι, είπαν….

Λός Άντζελες, ΗΠΑ, 1991.
Για την αντιγραφή, ένας απηυδισμένος

Ανώνυμος είπε...

Στον Ανώνυμο με τα κεφαλαία.

Απο τα γραφόμενά σου πρέπει και εσύ να ήσουν με ολους εκείνους τούς αλήτες, τούς κομπλεξικούς,που δεν δουλεύουν ,για να ξέρουν πώς βγαίνει το ψωμί.
Που βλέπουν αυτοκίνητο μάρκας και απο κόμλεξ και ζήλεια τό καίς με χαρά ,επειδή πιστεύεις , οτι και ο αλλος θα γίνει δυστυχισμένος σαν εσένα που δεν εχεις παιδεία και πού φυσικά ποιός χάνει την παιδεία του για να την βρείς εσύ?
Ανήκεις και εσύ στο ξεχαρβάλωμα της χώρας.
Και έτσι η δήθεν αντίδραση των λεγομένων αντιεξουσιαστών οι οποίοι έχουν αναλάβει εδώ και χρόνια το «θεάρεστο» έργο της καταστροφής υποκαθιστώντες τη «λαϊκή» οργή.
Αηδία για οσους συμπεριφέρονται και σκέπτονται σαν εσένα ανώνυμε με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Παντελής Οικονόμου

Ανώνυμος είπε...

100,3 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ.

Και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο κ. Βάσσης στον Αρη Πορτοσάλτε κατήγγειλαν και στηλίτευσαν όλους εκείνους τους επιπόλαιους που χθες χωρις σχέδιο, στα τυφλά παρότρυναν,οδήγησαν και συνόδευσαν τους μαθητές και τους νέους "να διαδηλώσουν την οργή τους","να βρουν τη φωνή τους" με τα φριχτά για την κοινωνία μας αποτελέσματα.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

παντελη οικονομου ασε τον κοσμο ελευθερο και τις παπαριες σου αλλου .

Ανώνυμος είπε...

Παντελή Οικονόμου,

Μαθαίνω ότι καίγανε μόνο ότι τους φαινότανε μαγαζί που κερδίζει.
Π.χ. αντιπροσωπεία με αυτοκίνητα κατακαμένη και το διπλανό τοστάδιο άθιχτο.
Μαγαζί με ρούχα κατακαμένο και δίπλα τα ψιλικά άθιχτα.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε με τις παπαριές ντροπή σου

Ανώνυμος είπε...

Βρε όλοι εμείς. Ναι βάζω και τον εαυτό μου. Κυρίως τον εαυτό μου, σαν να μιλάω σε καθρέπτη. Βρε μικροαστέ, βολεμένε μπροστά στην τηλεοπτική σου οθόνη (για μένα μιλάω ξαναλέω) που ακούς για τις ταραχές και οργίζεσαι για τα καμμένα, περιμένοντας από κάθε ΜΜΕ "μπουκωμένο" από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα να δεις τι συμβαίνει στην πόλη σου.
Βρε εσύ που καλόμαθες στην αντιπροσώπευση, που περιμένεις ποιός θα σε αντιπροσωπεύσει καλύτερα και πηγαίνεις μόνο να ψηφίσεις δημοτικούς, νομαρχιακούς και πολιτικούς άρχοντες. Και μετά κάθεσαι πάλι απέναντι από την τηλεόραση για να δεις τη ΖΩΗ μέσα από τη γυάλα. Περιμένεις από αυτόν που ψήφισες να σε ικανοποιήσει αλλά αυτός πιστός στις αρχές της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, κοιτάει το δικό του συμφέρον. Και πάλι δεν κάνεις τίποτε. Και κοιτάς τηλεόραση, περιμένεις να εξοργιστείς σε ένα θέαμα που άλλοι σκηνοθετούν για εσένα.
Γιατί, βρε, αν χθές, σήμερα, αύριο ήμουν κάτω στις διαδηλώσεις, αν θυμόμουν πως ήμουν νέος, στο τέλος της δεκαετίας του ΄70 και στις αρχές της δεκαετίας του '80, θα ήμουν μαζί με τους διαδηλωτές. Και θα θυμόμουν πως φτιάχνουν αλυσίδες για προστασία από κάθε είδους τραμπούκους, της εξουσίας ή της τυφλής οργής, των κάθε είδους προβοκατόρων. Θα θυμόμουν πως είναι να μιλάς, να συζητάς με τους νέους δίπλα σου, ακόμη και να ουρλιάζεις τα επιχειρήματα σου. Θα θυμόμουν πως να βάλω μέσα στην πορεία και τη διαδήλωση τους νέους που δεν γνωρίζουν και πρέπει να μάθουν δίπλα μου, δίπλα μας.
Και σκέφτομαι πως αν ήμουν κάτω στις διαδηλώσεις δεν θα μπορούσαν τόσα εύκολα να σπάσουν στο ξύλο μικρά παιδιά στο Σύνταγμα, δεν θα ήταν τόσο εύκολο μικρά παιδιά να ψάχνουν τι θα κάψουν. Έμεινα όμως και εγώ απέναντι από την τηλεοπτική οθόνη, περιμένοντας από αυτή να με "αντιπροσωπεύσει". Όπως κάθε φορά τα τελευταία χρόνια.

Ένας ανώνυμος, της δεκαετίας του ΄70, βολεμένος, όωπς το σκέφτομαι σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν και μικροαστοί αυτής της ηλικίας που δεν είναι βολεμένοι και δεν παίρνουν γραμμή από κόματα ή T.V.
Μικροαστοί που δουλεύουν, παράγουν, ακολουθούν την τεχνολογία, τις εξελίξεις και αναπτύσονται έντιμα.
Υφίστανται όλα τα κακώς κείμενα του περίγυρου και διαμαρτύρονται όπως τους έχει διδάξει η εμπειρία τους και η ωριμότητά τους να διαμαρτύρονται.
Δεν αναπολούν τα νιάτα τους και δεν βλέπουν την ζωή από τη γυάλα και τον καναπέ...

Apple

Ανώνυμος είπε...

Στον Ανώνυμο που με παρακινεί να αφήσω τον κόσμο ελεύθερο λές και μπορώ να τον επηρεάσω!!!!!

Τελευταία φορά που απαντώ σε σχόλιο που εκφράζεται από εκείνους που δεν δέχονται την αντίρρηση, που δεν σέβονται την αμφισβήτηση, που απορρίπτουν το διαφορετικό και τη βαθιά ανησυχία τους για τη δημόσια συζήτηση, που εξισώνει τη φθορά της περιουσίας με την απώλεια μιας ζωής. Απροστάτευτοι, ανοχύρωτοι μπροστά στο έλλειμμα σεβασμού της προσωπικότητας, της ποιότητας που οφείλει σε μια Δημοκρατία να εχει κάθε ζωή- εφήβου, ενηλίκου, μαθητή, φοιτητή, εργαζομένου, συνταξιούχου.
Κοιμήσου και οταν ξυπνήσεις δές τον εαυτό σου στον καθρέφτη.
ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ και θερμοκέφαλε νταή μακρυά απο κάθε λογής τοποθετήσεις τρόμου που βγάζεις με τις 2 λέξεις.
Παντελης Οικονόμου

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΛΑΚΑΣ.
ΜΑΡΙΑ

jeta είπε...

Είμαι εξοργισμένη! Δεν ξέρω αν υπάρχει περισσότερος πάτος από αυτόν όπου είμαστε.
Γιατί αυτά τα σχόλια?
Εχει άδικο ο μικρομεσαίος βιοπαλαστής? Εργάζομαι σε μικρομεσαίο και ξέρω πολύ καλά τι είναι να εχεις επιχείρηση σ΄ένα ανεπαρκές κράτος που οι νόμοι και οι φόροι αφορούν μόνο τούς μικρούς .
Οι εργαζόμενοι (για πόσο;) των καμένων καταστημάτων ή εταιρειών έχουν δικαίωμα στην απελπισία και οργή οπως δικαίωμα εχει και ο επιχειρηματίας -βιοπαλεστής που πότε ειναι στο ελεος της αναρχίας και πάντα της εφορίας.
Είναι ωραία η Αθήνα μας τώρα?Καμένα κτήρια,καμένα αυτοκίνητα ετσι, επειδή ετυχε να βρίσκονται στο πέρασμα κάποιων.(Εκαψαν και το αυτοκίνητο της ανηψιάς μου.Ευτυχώς πρόλαβε και βγήκε.)
Ενα σκηνικό της καταστροφής.
Τώρα σιωπή ειναι προτιμότερη.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί γράφονται τέτοιες κακίες σε αυτή τη σελίδα?
Αντεγκλήσεις επί του θέματος είναι φυσικό να υπάρχουν αλλά βρισιές και μάλιστα χυδαίες?
Κρίμα μας και ντροπή μας