12.03.2008

Ο δήμος και η Ακαδημία Πλάτωνος

**Από το 1997 ως το 2003 ο δήμος Αθηναίων χαρακτήριζε το οικόπεδο Ευκλείδου - Αίμωνος -Δημοσθένους, ως χώρο ανέγερσης σχολείων. Πρέπει να είναι η εποχή που ο ΟΣΚ δεν το εντάσσει στην ετήσια λίστα του. Στη συνέχεια ο δήμος δεν φαίνεται να επαναφέρει το θέμα

- Στις 11 Οκτωβρίου 2007 η πολεοδομία του δήμου Αθηναίων με την 1684 /2007 απόφαση της δίνει τη δυνατότητα για την ανέγερση από τη νομαρχία Αθηνών, ενός ογκώδους «βιοκλιματικού» 8ώροφου κτιρίου, παρά το γεγονός ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ υπάρχουν 3 δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο που στοιβάζεται στα πρώην γραφεία των δασκάλων. η νομοθεσία αναφέρει πως πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια των μαθητών.... Τα δεδομένα του κτιρίου της νομαρχίας είναι: Συνολικός όγκος 16.186 μ3 ,ύψος οικοδομής 27 μέτρα , ολική καλυπτόμενη επιφάνεια ορόφων 4.329 μ2 και καλυπτόμενη επιφάνεια 1.010 μέτρα σε οικόπεδο 1.400 μέτρων με και έξι υπόγεια γκαράζ , συνολικού εμβαδού 8.666 μ2 με συνολικό όγκο 30.475 μ3. Όλα αυτά κι ενώ το καλοκαίρι του 2008 βρίσκεται ο αρχαίος περίβολος της Ακαδημίας Πλάτωνος
-Οι σύμβουλοι του 4ου διαμερίσματος στις εκκλήσεις της επιτροπής απαντούσαν πως "αργήσαμε"!


**Ακόμη όλοι, νομαρχία και υπουργοί δείχνουν πως ο δήμος άνοιξε το δρόμο

-Η αντινομάρχης Χαρά Κεφαλίδου στην απάντησή της προς την πρώτη ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, (Φιλίνη, Ψαριανόςμ , Παπαγιαννάκης ) αναφέρει πως «η Νομαρχία Αθηνών εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 1684/2007 οικοδομική άδεια από την πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων για την ανέγερση κτιρίων γραφείων για τη στέγαση υπηρεσιών σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της στην οδό Αίμωνος και Ευκλείδου στην περιοχή Ακαδημία Πλάτωνος έκτασης 1.404,26 τμ».
-Τα ίδια αναφέρει και ο υφυπουργός εσωτερικών Αθ. Νάκος.
-Για τις συνθήκες στην περιοχή ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Ελ. Καλογιάννης απάντησε πως « για την κατασκευή των σχολικών εγκαταστάσεων σε χώρο που περικλείεται από τις οδούς Ευκλείδου, Αίμωνος και Δημοσθένους στο ΟΤ 37 περ. 75 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δ. Αθηναίων , καθώς και για τις διαμορφώσεις του οδοστρώματος των οδών(σαμαράκια κλπ) , αρμόδιος είναι ο Δήμος Αθηναίων . Και ακόμη ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ γράφει πως «για τη διασφάλιση της κατασκευής των απαραίτητων νηπιαγωγείων στο 4ο διαμέρισμα του Δ. Αθηναίων , στην αρμόδια διεύθυνση Πολεοδομικού σχεδιασμού /ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν εκκρεμεί αίτημα από το Δ. Αθηναίων για χαρακτηρισμό χώρου για Νηπιαγωγεία στο Διαμέρισμα αυτό, αλλά ούτε και πρόταση για την πεζοδρόμηση οδών γύρω από υφιστάμενα σχολεία»


Ως και σήμερα, παρά τα ...φυλλάδια περί σχολικής μέριμνας και ενώ υπήρξε η μεγαλειώδης κινητοποίηση στην Ακαδημία Πλάτωνος , ο δήμος ακόμη και σήμερα δεν έχει έχει πράξει το παραμικρό για τη βελτίωση των συνθηκών του 60ου δημοτικού σχολείου και του 130ου νηπιαγωγείου. Παρά την επισήμανση του προβλήματος η δημοτική αρχή:
- δεν έχει ακόμη προτείνει να τοποθετηθούν προσωρινά σαμαράκια στους δρόμους Αίμωνος, Δημοσθένους, και Ευκλείδου για την ασφάλεια των μαθητών. Δεν έχει θέσει ζήτημα πεζοδρόμησης έξω από το δημόσιο δημοτικό (130) ενώ έχει γίνει πεζόδρομος (και ορθώς) ο χώρος πίσω από τη Λακωνική Σχολή (Φραγκή)
- Δεν έχει αλλάξει τα επί 9 χρόνια σπασμένα πλακάκια στην Ευκλείδου, με αποτέλεσμα τα παιδιά να είναι αναγκασμένα να κατεβαίνουν στους δρόμους
-Δεν έχει απαιτήσει από τη ΔΕΗ να αντικαταστήσει τις ήδη ραγισμένες κολόνες με τα εναέρια καλώδια.
-Δεν έχει απαιτήσει από τους ιδιοκτήτες των οικοδομών, που βρίσκονται γύρω και πέριξ του σχολείου να περιφράξουν τα υπό κατασκευή κτίρια ή οικόπεδα και να σταματήσουν να καταλαμβάνουν με χώματα τα πεζοδρόμια και το δημόσιο χώρο


Κανείς επίσης από τις υπηρεσίες του δήμου δεν είχε την ευαισθησία ή έστω τα αντανακλαστικά να προτείνει μια συζήτηση με τους πολίτες. Το αντίθετο συμβαίνει ως τώρα , όποτε το θέμα τίθεται στο δημοτικό συμβούλιο . Αποτελούν εξαίρεση ορισμένοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφούσα παράταξη που ζήτησαν και είδαν το τι συμβαίνει.

Πάντως ποτέ δεν είναι αργά για να διορθωθεί ένα λάθος. Η δημοτική αρχή πρέπει να αντιληφθεί πως οι πολίτες δεν θέλουν να βρίσκονται απέναντι της. Όπως επίσης και ότι οι πολίτες δεν είναι αφελείς να μην παρατηρούν τα όσα δεν κάνει για την περιοχή τους η αρχή.


------
Δεν μπορεί, κάποια στιγμή θα μας ακούσουν...

36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΕΤΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ
ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ

jeta είπε...

Ο Δήμος Αθηναίων είναι υπεύθυνος για την ασχήμια ολης της Αθήνας.
Τώρα περισσότερο ,απο κάθε αλλη φορά, οι επιτροπές κατοίκων ολων των περιοχών υψώνουν τίς φωνές τους για να καταλάβουν ολοι αυτοί οι "ανευθυνούπευθυνοι" οτι η Αθήνα μας μάς ανήκει.
Οσο για το 4ο ΔΙΑΜΈΡΙΣΜΑ πρέπει να μάθετε οτι:
1ον.Εχει αφήσει ολη την περιοχή στην τύχη της.
Επι της Λένορμαν έσπασαν καινούργια πεζοδρόμια που ιδιοκτήτες καταστημάτων είχαν κατασκευάσει, έφτιαξαν τα δικά τους (χάλια) το 2004 και τώρα το 2008 στέλνουν ειδοποιητήρια για είσπραξη χρημάτων.
2ον.Η παιδική χαρά πάντα βρώμικη, με πολλούς κατοίκους να εχουν παράπονα επειδή δεν έχουν πρόσβαση εύκολη τα μικρά παιδιά.
3ον-.Η δημοτική αστυνομία ήρθε και χώθηκε στο κτήριο της Αλεξανδρείας χωρίς καμία υποδομή σε χώρους στάθμευσης και αντί να προστατεύει τους κατοίκους με συχνές περιπολίες ξέρει μόνο να κόβει πρόστιμα στα αυτοκίνητα τησ γειτονιάς.
Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος μας εχει ανακοινώσει οτι :
Στην Πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα - Κολωνός

Εγκαίνια: Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 19.00 με τον Dj Γιάννη Μουτσάτσο

Ο Άγιος Βασίλης περιμένει τα παιδιά στην καλύβα του και φωτογραφίζεται μαζί τους δίπλα από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δύο από τις νέες εγκαταστάσεις που θα υπάρχουν φέτος στην ειδικά διαμορφωμένη για τις εορταστικές εκδηλώσεις πλατεία του Κολωνού.
ΑΠΟΡΙΑ:Γιατί δεν έκανε την γιορτή στο 130 δημοτικό σχολείο απέναντι από το οικόπεδο της Νομαρχίας, έτσι ώστε γα βγει και κάτι χρήσιμο απο την κίνησή του?
Να κάνουμε τώρα την πρόταση η θα μας πούν ξανά οι σύμβουλοι του 4ου Διαμερίσματος οτι αργήσαμε γιατί δεν κινηθήκαμε οταν αυτοί ΔΕΝ μας ενημέρωσαν οπως συνιθίζουν να κάνουν στά γεγόνότα πού αφορόυν την ποιοότητα της ζωής μας (ΚΤΗΡΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗς ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που διάβασα σαν εφιάλτης μου φαίνεται.

Πηγή: Ελευθεροτυπία (Οικονομία)

Έχει ονομαστεί «Νέα Κηφισίας». Άλλοι μιλούν για το «City της επόμενης δεκαετίας», προς το παρόν όμως αποτελεί ένα από τα μεγάλα «στοιχήματα» του αθηναϊκού real estate. Στην «άσημη» λεωφόρο Αθηνών, που πριν από λίγα χρόνια αποτελούσε μια απέραντη έκταση από μάντρες ανταλλακτικών, αντιπροσωπείες μηχανημάτων και συνεργεία, σήμερα έχουν μεταφερθεί μερικές από τις πιο γνωστές εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, των τηλεπικοινωνιών και του εμπορίου.
Η αφορμή
Το νέο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτέλεσε την αφορμή για να μετατοπιστεί το ενδιαφέρον της αγοράς ακινήτων προς το συγκεκριμένο οδικό άξονα.
Οι διεργασίες όμως είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται επενδύσεις αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που όταν ολοκληρωθούν θα έχουν συντελέσει στην αλλαγή του εμπορικού, οικονομικού και μεταφορικού ιστού της Αθήνας.
Η επέκταση του μετρό προς τον γειτονικό Ελαιώνα, η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού και η δημιουργία του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της Αθήνας στην ίδια περιοχή, καθώς και η μεταφορά των νέων εγκαταστάσεων των ΚΤΕΛ σε κοντινή απόσταση, απέδειξαν τις κρυμμένες υπεραξίες της λεωφόρου Αθηνών.
Οι χαμηλές συγκριτικά με άλλες λεωφόρους τιμές πώλησης οικοπέδων σε μια περιοχή που απέχει λιγότερο από 10 λεπτά από την Ομόνοια και οι μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται, ώθησαν προ ετών μεγάλους ομίλους όπως η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η ΕΧΑΕ και η γαλλική Carrefour να αγοράσουν γη στην περιοχή. Ακολούθησαν κατασκευαστικοί όμιλοι όπως η Μπάμπης Βωβός, ο Άκτωρας, η Κτίστωρ, η Αχιλλεύς Τεχνική που υλοποιούν την περίοδο αυτή μεγάλα γραφειακά και εμπορικά συγκροτήματα επί της λεωφόρου, ενώ ήδη αρκετές εταιρείες έχουν στεγαστεί σε παρακείμενα κτίρια.
Όπως αναφέρουν κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η μεγαλύτερη ζήτηση για ακίνητα εντοπίζεται στο κομμάτι από την αρχή της λεωφόρου μέχρι τη γέφυρα του Κηφισού.
Στο σημείο αυτό υλοποιούνται την περίοδο αυτή μεγάλης έκτασης έργα, ενώ τον «πυρετό» των επενδύσεων ανεβάζει το ότι στη περιοχή υπάρχουν ακόμη αρκετά ελεύθερα οικόπεδα, η αξία των οποίων έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με τους μεσίτες αρκετοί παλιοί ιδιοκτήτες (κυρίως «μαντράδες») έχουν δεχθεί προτάσεις να πουλήσουν τα οικόπεδα που σήμερα διαθέτουν.
Συντελεστές δόμησης
Τις τιμές διαμορφώνουν οι διαφορετικοί συντελεστές δόμησης που υπάρχουν στη ευρύτερη περιοχή. Η δεξιά πλευρά (με κατεύθυνση προς Χαϊδάρι) διαθέτει συντελεστή δόμησης που φθάνει στο 3, ενώ η αριστερή πλευρά περιορίζεται από προεδρικά διατάγματα που αφορούν στον Ελαιώνα και έχει συντελεστή 0,8 και 1.
Στα νέα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί, οι τιμές πώλησης έχουν «άρωμα» Κηφισίας, αφού κυμαίνονται μεταξύ 2 και 3 χιλιάδων ευρώ το τετραγωνικό.
Σε ό, τι αφορά στα μισθώματα, έχουν αυξηθεί κατά 50% σε διάστημα μόλις δυο ετών και κυμαίνονται μεταξύ 5-7 ευρώ το τ.μ.

Περιμένουμε απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα που μας εχουν δημιουργήσει ολα αυτά τα δημοσιεύματα.
Τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον.Εφιαλτικά σχέδια για τίς ζωές μας,τίς δουλειές μας που γίνονται χωρίς καμμιά ενημέρωση ολων των κατοίκων απο τους αρμόδιους φορείς.
Ποιός θα μας προστατεύσει απο τους μεγαλοκατασκευαστές,που σκοπόν εχουν στο όνομα της αναβάθμησης να ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ μαζί με τους φίλους τους την περιοχή μας.
ΑΠΟΡΙΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
Να ενωθούμε ολοι για να μην τούς περάσει.
Χαράλαμπος Σαρίδης.

ΣΥΜΕΝΗΣ ΟΜΗΡΟΣ είπε...

Την Λεωφόρο Αθηνων αλλοι την ονομάζουν Λεωφόρο Κηφισίας αλλοι οτι αναδεικνύεται σε νέα Συγγρού» Τα κίτς κτήρια των λεωφ.Κηφισίας και Συγγρού αυτό το αίσχος,μόνο σε κίτς γούστα ταιριάζει.Και φαίνεται οτι πολλοί απο τους μορφωμένους πολιτικούς μηχανικούς,αρχιτέκτονες,πολεοδόμουςδιαθέτουν.
Εμείς θέλουμε πράσινο,τα πάρκα μας,τούς αρχαιολογικούς μας χώρους για να παραδώσουμε στα παιδιά μας.
Μακρυά απο τα σπίτια μας και τίς ζωές μας.
Οτι μπορούμε να κάνουμε για να εμποδίδουμε τα καταστροφικά εργα ας το κάνουμε πρίν είναι αργά.
Δεν θέλουμε αλλο Βατοπέδι.

Ανώνυμος είπε...

JETA, Ολόκληρη η Αθήνα είναι είναι πενταβρώμικη.
Ολόκληρη η Ελλάδα το ίδιο.
Σε πιάνει απελπισία όταν τα βλέπεις και όταν τα σκέφτεσαι.
Ολοι στην διοίκηση το ξέρουν αλλά δεν κάνουν τίποτα γιατί έχουν μάθει να ζούνε με την βρώμα.
Ειναι οι λούμπεν που λέγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Επαρχικής αισθητικής ονομάζουν διάφορα δημοσιεύματα τον χώρο γύρω απο το αρχαιολογικό πάρκο και τα κτήρια στην Λεωφόρο Αθηνών.
Με το Χρηματηστήριο να κάνει την αρχή ολα τα "γεράκια" έτρεξαν να πάρουν οσα προλάβουν αφού τους τα προσφέρουν δωρεάν.
Προσπαθούν να επεκταθούν εις βάρος μας.
Η Ανάπλαση, όχι του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος οπως οραματιζόμαστε ολοι ,γίνεται με την συγκέντρωση ιδιωτικών επενδύσεων με τα εμπορικά κέντρα και τα ψυχαγωγικά πάρκα που πρόκειται να αναπτυχθούν?
Η καταστροφή ειχε ξεκινήσει απο τον Οκτώβριο του 2002 με Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ την κα Βάσω Παπανδρέου.
Τότε ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάδειξη και διατήρηση του ελαιώνα, που είναι ένας από τους λίγους που έχουν απομείνει στο Λεκανοπέδιο. Αυτά τότε εγραφαν στα δημοσιεύματα τους διάφορες εφημερίδες.Το δε κόστος των έργων, που ολοκληρώθηκαν μέσα σε 18 μήνες, λίγω πρίν τούς ολυμπιακούς αγώνες ανήλθε σε 2,45 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη φάση, που ξεκινά στο τέλος του χρόνου, δηλ.του 2002 αφορά την αναβάθμιση της λεωφόρου Αθηνών και έχει προϋπολογισμό 4,36 εκατ. ευρώ.
Ολοι εμείς που κατοικούμε σάυτήν την περιοχή πρέπει ολους αυτούς να τούς τιμήσουμε για το θαύμα που σκέπτονται δημιουργήσουν στην περιοχή μας.
Πρέπει να εχουμε τα ονοματά τους στην μνήμη μας και τις φυσιογνωμίες τους στο μυαλό μας αναλείωτες.
Μιχαηλίδης Κων/νος

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα κάποια στιγμή θα αποφασίσουν να μας ακούσουν γιατί οι φωνές μας εχουν αρχίσει να γίνονται πολύ δυνατές.

Ρένα Καλλέργη

plato είπε...

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχει αναρτηθεί η είδηση ότι το Σ.τ.Ε. ανέστειλλε προσωρινά την ανέγερση mall από την ΒΩΒΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ στον Βοτανικό κάνοντας δεκτό αίτημα 130 κατοίκων του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή.Διαβάστε το.

plato είπε...

Να το δούμε και λίγο ανάποδα?
Μήπως η γειτονιά μας 5 λεπτά από το κέντρο με όλα αυτά τα λουσάτα (έστω και κιτς) κτίρια και τις χλιδατες υπηρεσίες, λέω μήπως, αναβαθμισθεί έστω και από σπόντα?
Σαν να λέμε Κολωνάκι δίπλα στη πλατεία Μαβίλη ή δίπλα στη Κσαισαριανή?

plato είπε...

Να το δούμε και λίγο ανάποδα?
Μήπως η γειτονιά μας 5 λεπτά από το κέντρο με όλα αυτά τα λουσάτα (έστω και κιτς) κτίρια και τις χλιδατες υπηρεσίες, λέω μήπως, αναβαθμισθεί έστω και από σπόντα?
Σαν να λέμε Κολωνάκι δίπλα στη πλατεία Μαβίλη ή δίπλα στη Κσαισαριανή?

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΡΙΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ...ή οπως λεμε εδω στον ΠΛΑΤΩΝΑ...ΠΑΡ' ΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ!!!

ΣΥΜΕΝΗΣ ΟΜΗΡΟΣ είπε...

Οι χαμηλές συγκριτικά με άλλες λεωφόρους τιμές πώλησης οικοπέδων σε μια περιοχή που απέχει λιγότερο από 10 λεπτά από την Ομόνοια και οι μεγάλες προοπτικές που διανοίγονταν, ώθησαν προ ετών μεγάλους ομίλους όπως η Alpha Bank, η Εθνική Τράπεζα, η ΕΧΑΕ και η γαλλική Carrefour να αγοράσουν γη στην περιοχή. Ακολούθησαν κατασκευαστικοί όμιλοι όπως η Μπάμπης Βωβός, ο Ακτωρας, η Κτίστωρ, η Αχιλλεύς Τεχνική που υλοποιούν τη περίοδο αυτή μεγάλα γραφειακά και εμπορικά συγκροτήματα επί της λεωφόρου, ενώ ήδη αρκετές εταιρείες έχουν στεγαστεί σε παρακείμενα κτίρια.
Οπως αναφέρουν κτηματομεσίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η μεγαλύτερη ζήτηση για ακίνητα εντοπίζεται στο κομμάτι από την αρχή της λεωφόρου μέχρι τη γέφυρα του Κηφισού.
..............
Βλέποντας και οι της Νομαρχίας τα τεράστια γυάλινα κτήρια των παραπάνω εταιριών, ζήλεψαν και αποφάσισαν με την βοήθεια του Δημάρχου μας ,που αρκετά δημοσιεύματα τον αποκαλούν "Δήμαρχο του τσιμέντου" να δημιουργήσουν ενα "βιοκληματικό"ΚΤΉΡΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ αντι για ενα βιοκληματικό νηπιαγωγείο για να στεγάσει το Διοικητήριο της.
Στην χοντροκομμένη αρχιτεκτονική της ,που εν αγνοία των κατοίκων
προσπαθεί να επιβάλλει αδιαφορεί για την ασφάλεια των μαθητων των δημοτικών σχολείων,για την καταστροφή της περιοχής μας.

ΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ,ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΩΣ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ,ΑΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΜΩΝΟΣ,ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!

jeta είπε...

To τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα, 4/12/08, Προσωρινή Διαταγή αναστολής των εργασιών στο εμπορικό κέντρο MALL του κ.Βωβού στην περιοχή Ελαιώνα μέχρι την οριστική απόφαση.
Oι 130 πολίτες, επιστήμονες, πολεοδόμοι, καθηγητές, είχαν καταθέσει στο ΣτΕ αίτημα αναστολής των εργασιών.
Στη συνεδρίαση του τμήματος του ΣτΕ η Δημοτική Αρχή του κ.Νικήτα Κακλαμάνη προσήλθε με το αίτημα να μη προχωρήσει η διαδικασία συζήτησης της αναστολής, γεγονός που αποδεικνύει την πλήρη περιφρόνηση του Δημάρχου και των συνεργατών του στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους ευαισθητοποιημένους πολίτες για τα θέματα του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην πόλη.
Προς τιμή του το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής να μη προχωρήσει η διαδικασία συζήτησης του αιτήματος των προσφευγόντων για αναστολή των εργασιών.
Ο Δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης μαζί και ο μεγαλοκατασκευαστής θέλουν να μας σώσουν από την υποβάθμιση, χτίζοντας κάτι λίγα 72.000 τμ τσιμέντου και βάζοντας πολύ μα πολύ πράσινο όπως λένε που τους ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα.
Μάλιστα ο Δήμαρχος θυμώνει όταν αμφισβητούνται οι προθέσεις του. Νιώθει το άδικο αυτός να θέλει να κάνει πάρκα και “μια χούφτα ψευτοκατοίκων” να λένε ότι θέλει να χτίσει το σύμπαν.
Επειδή και εμείς εχουμε νοιώσει τον θυμό του δημάρχου (στα εγκαίνια του γηπέδου στην Ακαδημία Πλάτωνος) πιστεύω πως θα είναι συνεχής (ο θυμός του) και για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι τίς δημοτικές εκλογές, εφόσον βέβαια συνεχίζει να δημιουργεί τέτοιου είδους καταστάσεις και έργα τσιμεντοποίησης εις βάρος των δημοτών του .
Ως εκ τούτου θα έχει πολλές επιτροπές κατοίκων να αντιμετωπίσει
Ας προβληματιστεί επιτέλους και ας μετρήσει πόσες επιτροπές κατοίκων από τον δήμο του δημιουργήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια.

Πόση εμπορική κίνηση περιμένουν στα επόμενα χρόνια ?

Στη επιτροπή κατοίκων του ελαιώνα και σε οσους εμπόδισαν αυτήν την μεγάλη τσιμεντοποίηση θερμά συγχαρητήρια..
Επιτέλους ΔΕΝ θέλουμε άλλα εμπορικά κέντρα.
Ας αφήσουν τα εμπορικά μικρά καταστήματα του κέντρου, της γειτονιάς να επιβιώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Eίδα προχθές στις ειδήσεις
στην TV να δείχνει κάποιους
πολίτες που είχαν να επιλέξουν
μεταξύ σκουπιδιών και Βωβού
και προτιμούσαν το Βωβό.
Οι άμοιροι δεν έχουν φαίνεται
άλλη επιλογή αφού ο δήμος
δε μαζεύει τα σκουπίδια που
είναι και ευθύνη του.
Αν είχαν και τρίτη επιλογή καθαριότητα, ασφάλεια και έργα ανάπλασης με βάση το πράσινο
και τον καθαρό αέρα ,πιστεύω
ότι θα επέλεγαν αυτή.

Όσο γιά τις θέσεις εργασίας
που θα χαθούν που είπε ο
Δήμαρχος,αν γίνει το εμπορικό
κέντρο θα δημιουργηθούν θέσεις
σε αυτό ,όμως θα μειωθούν οι
θέσεις εργασίας και θα κλείσουν
καταστήματα σε άλλες περιοχές.

Όπως απ όταν έγινε το ΔΕ ΜΟΛ
στη Νερατζιώτισσα, μαράζωσε
η αγορά της της Νέας Ιωνίας
και πολλά καταστήματα έκλεισαν.

Αν πάλι εννοεί τις οικοδομικές
εργασίες,υπάρχει κρίση σε όλες
τις δουλειές δεν σημαίνει ότι
για έχουν δουλειά οι συμπαθείς
που ασχολούνται με την οικοδομή
θα πρέπει να τσιμεντωθεί κάθε
ελεύθερος χώρος και να μεταμορφώνονται οι δρόμοι σε
τούνελ από τις πολυκατοικίες
ουρανοξύστες.

Μαρία

plato είπε...

Πρώτα ας μη ξεχνάμε τους στόχους μας.
Το οικόπεδο στην Αιμωνος & Ευκλείδου,η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και όπως σωστά το τοποθετούν το JETA και το MPAPA η τακτοποίηση η καθαριότητα και η νοικοκυροσύνη της γειτονιάς μας, όπου σε αυτά πρέπει και εμείς να συμβάλλουμε.
Σε ότι αφορά τον Βοτανικό και τους Αμπελόκηπους προσωπικά προτιμώ την υλοποίηση των σχεδίων του Κακλαμάνη.
Αυτές οι δύο περιοχές θα καθαρίσουν από την βρώμα και την υποβάθμιση όπου είναι τώρα βυθισμένες και εμείς θα απολαμβάνουμε ωραίους και σύγχρονους χώρους δίπλα μας.
Δεν οφελεί να τα βλέπουμε όλα αρνητικά.
Η ζωή προχωράει,τρέχει και καλό είναι να τρέξουμε και εμείς μαζί της.
Καταλαβαίνω ότι αυτά που γράφω ίσως δεν αρέσουν αλλά σας παρακαλώ έστω και για ένα λεπτό προσπαθήστε να δείτε τις περιοχές αυτές πως θα είναι μετά την ολοκλήρωση των έργων.

akadimia-platonos είπε...

Φοβόμαστε πως τα σχέδια της δημοτικής αρχής σε Ελαιώνα και Αλεξάνδρας, με την λεγόμενη "διπλή ανάπλαση" είναι σε βάρος των πολιτών.

Παράδειγμα. Η ενδεχόμενη κατασκευή του εμπορικού κέντρου στον Ελαιώνα θα επιβαρύνει τους δρόμους που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος, όπως η Κωνσταντινουπόλεως. Αν σκεφτούμε και την κατασκευαστική παρέμβαση, παρά την πίεση των κατοίκων που επιχειρεί ο ΟΣΕ στο σταθμό Λαρίσης , η κυκλοφοριακή επιβάρυνση και για τη γειτονιά μας θα είναι σημαντική.

Η μόνη προοπτική για την Αθήνα είναι το πράσινο και σε περιοχές όπως ο Ελαιώνας, ο Βοτανικός και η λεωφόρος Αλεξάνδρας, δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική για τους πολίτες, αν κατασκευαστούν και νέοι τσιμεντένιοι όγκοι.

Ασφαλώς και εστιάζουμε στη γειτονιά μας όμως μας ενδιαφέρει όλη η πόλη, διότι πολύ απλά, οι εργολάβοι που σπεύδουν να τη χτίσουν , δεν βλέπουν σύνορα και γειτονιές, παρά μόνο προοπτικές και κέρδη

Σκεφτείτε μόνο ποιοι υπόσχονταν στο "Κτήμα Θων" πάρκο και τι υπάρχει σήμερα, εκεί στις αρχές της λεωφόρου Αλεξάνδρας...

Ανώνυμος είπε...

Σε δημοσκοπηση που δειξαν τα καναλια φανηκε οτι πανω απο το 60 % θελουν τη διπλη αναπλαση .Αρα η πλειοψηφια ,αρα οτι αερολογιες και να λεμε εμεις οι περισσοτεροι κατοικοι το θελουν .Ας το βουλωσουμε λοιπον και ας αφησουμε τη γιαλατζι επαναστικοτητα μας .Η πραγματικοτητα μετραει!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ:
Το 75,5% έχει την άποψη ότι η ανάπλαση πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου.
Το είπαν στα κανάλια;

Άννα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΑΝΝΑ !ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ.

plato είπε...

Εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω.

Δουλειά των εργολάβων είναι τα κέρδη και της πολιτείας να προστατεύει τους πολίτες της.
Η πολιτεία που εμείς επιλέγουμε τα τελευταία 60 χρόνια και είναι ο καθρέπτης μας, αυτά μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί.
Τώρα όμως δεν της έμειναν και πολλά να κάνει για να διορθώσει τα αδιόρθωτα.
Ούτε μπορεί τις ιδιωτικές περιουσίες να δεσμεύει για δημιουργία πράσινου.
Και εμείς οι πολίτες μόνο για ότι ανήκει στο δημόσιο και περισσεύει (π.χ.πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος) μπορούμε να παλεύουμε.
Μη ξεχνάμε ότι και το σκουπιδαριό του Ελαιώνα σε ιδιώτες ανήκει, λεφτά για απαλλοτριώσεις ακόμα και αν υπήρχε η βούληση δεν υπάρχουν οπότε ότι γίνει, mall, γήπεδο κ.α. ας γίνει με σωστές προδιαγραφές.

Ανώνυμος είπε...

Μαρία,
Η αγορά της Ν.Ιωνίας δημιουργήθηκε εκ των ενόντων χωρίς υποδομές και καμία προοπτική και εξυπηρετεί μόνον τους κατοίκους της που κινούνται με τα πόδια.
Αντίθετα στο the mall,που σημειωτέον απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους,οι καταναλωτές απολαμβάνουν την άνετη εξυπηρέτηση που απαιτείται γιά ψώνια και διασκέδαση.
Και για να μιλάμε με στοιχεία πόσα μαγαζιά έκλεισαν εξ'αιτίας του mall στην Ν.Ιωνία?

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο plato.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτεια αυτα μπορει να υλοποιει ή αυτα ΘΕΛΕΙ να υλοποιει; Εχει διαφορά...Εικονα σου ειμαι κοινωνια και σου μοιαζω...λες! Πολιτεια δεν εισαι για να της μοιαζεις; Αλλο η κοινωνια και αλλο η πολιτεια;...λεω εγω που μιλαω ανοητα και ανουσια...
Παρτ' αλλιως θα βρειεις...και εσυ και ο πολιτης(;) Κεην...που σας αρεσει το...μαντρωμα σε Mall και πολυκαταστηματα που το μονο μερος για να κατσεις να ξεκουραστεις ειναι η τα λεγομενα "φαε και παρε τον π..λο" (κοινως Fast Food) ή τα διαφορα καφε ή τα μαγαζια που θα πας να ψωνισεις ή οι κυλιομενες σκαλες (για κατσε να σε δω!!!) Ακομη δηλαδη και για να παρεις μια ανασα πρεπει να πληρωσεις...Και απο το λεγομενο Feeling (sic)...σιδερο, τσιμεντο και γυαλι...ουτε καν χωμα για να μοιζει εστω και λιγο σαν μαγικη αυλη...Ευχαριστω δε θα παρω, θα προτιμουσα ομως ενα στυλ (sic) αγορας οπως η μαρινα του Φλοισβου χωρις τη θαλασσα (βεβαιως-βεβαιως) γιατι εδω στο Πλατωνα μονο αυτο δε μας υποσχεθηκαν, αν με καταλαβες...

Ανώνυμος είπε...

Ποιός να σε καταλάβει εσένα...

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει να με ψυχαναλύουν διαδικτυακά. Ευχαριστώ κύριε (;) Κίτσιο (;).

Ανεβάστε, εάν έχετε την καλοσύνη, μία φωτογραφία από το μπαλκόνι σας ή τον κήπο σας, για να δούμε τη συμμετοχή σας στην αναβάθμιση πρασίνου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κίτσιο,
Ούτε καταλαβαίνεις το νόημα όσων γράφονται και ούτε θέλεις να το καταλάβεις.
Θάλεγε κανένας ότι έχεις κολλήσει στην δεκαετία του '60.
Ο Πλάτο 73 ετών είναι έφηβος μπροστά σου.
Με τιμή,
DETHI JAN

Ανώνυμος είπε...

Το σπουδαιότερο από όλα είναι ότι το blog μας έχει ζωή παλμό και άποψη.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην χάνουμε και την ιστορική συνέχεια...

Από το 1940 έχει ξεκινήσει η ανασκαφική έρευνα...

Το 1965 έγινε η πρώτη οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου, η οποία μάλιστα είχε δεχθεί και τις πιέσεις των τότε ιδιοκτητών, μεγάλων αλλά κυρίως μικρών, για μείωση της ζώνης αρχαιολογικού πάρκου.

Το 1968 εντάσσεται η ευρύτερη περιοχή στο σχέδιο πόλης. ΤΟ πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο.

Για ~35 χρόνια η περιοχή είναι ξεχασμένη από όλους. Παλαιούς ιδιοκτήτες, μεγαλοεργολάβους, μικροεργολάβους, ανησυχούντες ενεργούς (sic) πολίτες κλπ κλπ.

Καμμία αναφορά επί 35 έτη για μείωση συντελεστή δομησης, μείωση υψών, αύξηση χώρων πρασίνου με απαλλοτριώσεις ΚΑΙ αποζημιώσεις, διάνοιξη των εγκεκριμένων οδών (αλήθεια γνωρίζετε ότι προβλέπεται η διάνοιξη μίας οδού πλάτους 40μ η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να υποστηρίξει και εκτεταμένου πλάτους νησίδα πρασινου, και που προυποθέτει κατεδάφιση παλαιών κτισμάτων;), απολύτως καμμία νύξη...

Μόλις ενεργοποιείται το κακό κεφάλαιο και το παχύδερμο κράτος (Βωβός και Χρηματιστήριο 2002-06, Εγκληματολογικό Αστυνομίας 2006-08, Νομαρχία Αθηνών 2007-08, ΑΚΤΩΡ 2008 κλπ) τότε ξυπνάνε όλοι...

35 χρόνια όπου η περιοχή δεν ήταν στο στόχαστρο, όπου οι κάτοικοι θα μπορούσαν να έχουν πιέσει/διεκδικήσει/πετύχει χωρίς την ύπαρξη μεγάλων συμφερόντων, όπου μεσολάβησαν και οι ΟΑ 2004 με τη μόνη συνεισφορά στο πάρκο μία παιδική χαρά, για το δικό μου το φτωχό μυαλό λέει ότι το ενδιαφέρον λοιπόν τότε όλων αυτών που σήμερα φωνάζουν δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστό...

Ανώνυμος είπε...

Ελα όμως που το 1968 εγω δεν ειχα γεννηθει ακομα....Αυτο ομως δε μου αφαιρει κανενα δικαιωμα στο να διεκδικω οπως νομιμα και ηθικα μπορω αυτα που θα ηθελα (και πιστευω οτι ειναι εφικτο) να γινουν στη περιοχη που ζω και θα ζησουν και επομενοι.Τωρα δοθηκε η ευκαιρια, τωρα πολεμαω. Το ζητημα ειναι τι θα αφησουμε για τις επομενες γενιες (ποσο μπαναλ και κουραστικο ακουγεται αλλωστε)σαν παρακαταθηκη οχι οικονομικη και "βολευτικη" αλλα πραγματικα νομιμη και ηθικη και πραγματικα "πρασινη" και οικολογικη μα πανω απ' ολα ασφαλης για ολα τα μικρα παιδια...που υπηρχαν,υπαρχουν και θα υπαρχουν.
Ζηταω ταπεινα συγνωμη απο τον Κεην, δεν υπαρχει τιποτα προσωπικο σε αυτα που αναφερομαι περι Mall. Αλλωστε δεν ξερω αν τον γνωριζω προσωπικα και εκτιμω το οτι μοιραζεται την καλη του πλροφορηση. Η φωτο φευγει απο την εικονα σαν κακογουστο αστειο(αστειο μεν!)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ Θα καταθέσω τις αναμνήσεις μου που λένε ότι στους δρόμους γύρω από την Ακαδημία (αρχαία τα λέγαμε) δεν μπορούσε κανένας να χτίσει γιαυτό, μόνο χαμόσπιτα υπήρχαν τότε.
Θυμίζω ότι η περιοχή λεγόταν και Βύθουλας .
Οπου Βύθουλας κατέληξαν να λέγονται όλες οι υποβαθμισμένες και φτωχές περιοχές της Αθήνας.
Και εγώ που γεννήθηκα και μεγάλωσα εδώ κάποιες στιγμές ντρεπόμουν να πω που μένω.
Πιστεύω ότι η συνένωση με τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους θα χαρίσει πράσινο και θα αναβαθμίσει την πολύπαθη γειτονιά μας .
Αν και συμφωνώ με τον Kane, πιστεύω επίσης ότι πολύ λίγα έως τίποτα μπορούσαν να κάνουν οι κάτοικοι τότε όπως και τώρα .
Boisen

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ : — ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΝ ΛΕΙΨΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΑ “”" ΠΛΑΤΩΝΑΣ : — Αν είναι να σταθεί μια Πολιτεία, κανένας δέν πρέπει να μένει (μείνει) αμέτοχος απ’τα
κοινά “” και
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ : — Η ισότητα των αντίρροπων δυνάμεων, σώζει τις Πολιτείες

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΤΣΟΣ.Πιασε το αυγο και κουρεψτο και καντου και χωριστρα!!

Ανώνυμος είπε...

Ειδες Κώστα που μπορεις να διαβάζεις και Αριστοτέλη?

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Πτωχοί, θέλετε και καθαριότητα! Τι είστε, αριστοκράτες του Κολωνακίου είστε ή ορφανοτρόφοι και πτωχοκομεία;

'Αμα πια, Με συγχύσατε την ώρα που έτρωγα αστακουδάκια...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πεινάτε; Μήπως θέλετε τίποτις λεφτουδάκια;