3.15.2016

Επιστολή της ΕΚΑΠ στην ΕΥΔΑΠ για το παμπάλαιο δίκτυο αγωγών


Αξιότιμοι,

Απευθυνόμαστε σε εσάς μετά τις επανειλημμένες διακοπές νερού στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνα, με κορύφωση στο τέλος του Ιανουαρίου, όταν μεγάλα τμήματα της γειτονιάς έμειναν χωρίς νερό επί δυόμισι ολόκληρες μέρες!
Το πρόβλημα της περιοχής είναι χρόνιο αλλά παρ΄ όλα αυτά δεν αντιμετωπίζεται.
Οι κάτοικοι της περιοχής και οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται έντονα για το συχνό αυτό φαινόμενο. Σχεδόν κάθε μήνα γίνονται διακοπές νερού, πολλές φορές περισσότερο από μια φορά το μήνα. Από τις συχνές αυτές διακοπές έχουν καταγραφεί ζημιές στις εγκαταστάσεις νερού στα σπίτια, όπως θερμοσίφωνες, αυτόματοι διακόπτες νερού, κ.λ.π.

Ψάχνοντας το θέμα μετά από καταγγελίες που μας έγιναν, μάθαμε ότι το πρόβλημα της περιοχής μας χρονίζει. Το δίκτυο αγωγών είναι παμπάλαιο, σε πολλά σημεία δεν έχει αντικατασταθεί με αποτέλεσμα να τρέχουν υπογείως νερά επί μήνες ολόκληρους μέχρι να σπάσει η άσφαλτος! Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε δυο γεγονότα στη διάρκεια ενός έτους. Επί της οδού Ευκλείδου σπασμένος αγωγός με μεγάλη διαρροή έγινε αντιληπτός μετά από πολλούς μήνες. Το ίδιο συνέβη και επί της οδού Πλάτωνος και Γαστούνης.
Τα δυο παραπάνω σημεία ανήκουν στο προβληματικό δίκτυο της ΕΥΔΑΠ που έχουμε εντοπίσει μετά από δεκάδες καταγγελίες που μας έχουν υποβληθεί. Ενδεικτικά και μόνο σας αναφέρουμε προβλήματα στα δίκτυα των οδών Πλάτωνος, Αίμωνος και Τηλεφάνους, Λένορμαν σε δυο σημεία της, από την οδό Βασιλικών ως και Δολιανών και Λένορμαν από Αλεξάνδρειας μέχρι και Τριπόλεως. Επίσης δίκτυα στις οδούς Επιδαύρου, Σερρών και Πλάτωνος μέχρι και την Κρέοντος.
Ανάλογα σοβαρά περιστατικά εντοπίστηκαν στην πάνω πλευρά της Λένορμαν στον Κολωνό, στη γειτονιά των Σεπολίων με ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα στην Ανδριανουπόλεως, την Αντιγόνης, τη Ρόδου και τη Δαμασκού.
Η Επιτροπή Κατοίκων ζητά από την ΕΥΔΑΠ να αντιμετωπίσει άμεσα και υπεύθυνα το πρόβλημα με όποιο τρόπο κριθεί πρόσφορος. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίζεται έτσι, αφήνοντας ολόκληρες γειτονιές της περιοχής χωρίς νερό επειδή οι αγωγοί σπάνε συχνά. Επιπλέον υπάρχουν και προβλήματα στην ποιότητα του νερού που παρέχεται. Ενδεικτικά αναφέρουμε την έντονη μυρωδιά και το χρώμα του νερού.

Αναμένοντας την απάντηση σας

Με εκτίμηση


Η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: