1.19.2016

Διαμαρτυρία σήμερα για τον θάνατο εργαζόμενου σε δήμο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ – ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ – ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ -ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΔΗΜΩΝ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κατέληξε ο 35χρονος εργαζόμενος Γεώργιος Σταμέλος που έχει προσληφθεί με πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μεγαρέων ύστερα από 4 μήνες που βρισκόταν σε κώμα. Ο θάνατος του εργαζόμενου δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλάενώνεται με τη γραμμή αίματος των νεκρών των ΕΛΠΕ, του εργαζομένου στο ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαίδα αλλά και με τους ανώνυμους εκατοντάδες νεκρούς που τα στατιστικά δεν αποκαλύπτουν. 
Ο συγκεκρίμενος συνάδελφος είχε τραυματίστεί σοβαρά εν ώρα εργασίας πέφτοντας από απορριμματοφόρο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Είχε τοποθετηθεί από το Δήμο στο συγκεκριμένο πόστο χωρίς σύμβαση οδοκαθαριστή και δούλευε τη νύχτα εκτός του καθορισμένου ωραρίου εργασίας του. Αυτή ήταν η συνήθης πρακτική της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών. 
Για αυτούς αποτελούσαμε φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό που θα κάλυπτε όποιο κενό υπήρχε στους δήμους και με οποιοδήποτε τρόπο. Μας αντιμετώπιζαν και μας αντιμετωπίζουν σα σκλάβους, σαν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας. Κάναμε κυριολεκτικά τα πάντα, ίδιες ώρες, στα ίδια πόστα αλλά με διαφορετικές συμβάσεις και μισθούς, εκτός εργατικού δικαίου, χωρίς ατομικά μέσα προστασίας με κίνδυνο της υγείας και της ζωής μας.

Οι καταγγελίες σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων του Συντονιστικού Αγώνα των εργαζόμενων στα Πεντάμηνα τόνιζαν σε όλους τους τόνους και καθόλη τη διάρκεια των προγραμμάτων ότι αυτό το εργασιακό καθεστώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Αυτό το καθεστώς είναι υπεύθυνο για τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα μέσα σε μόλις πέντε μήνες. Η κυβέρνηση όλα αυτά τα γνώριζε! Για αυτό είχε προβεί και στην έκδοση εγκυκλίου ευελπιστώντας ότι έτσι θα περιοριστούν τα περισταστικά αυθαιρεσιών. Τι κι αν βγήκε η εγκύκλιος που αναγνώριζε μερικά από τα αυτονόητα δικαιώματα μας; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ οχι μόνο δεν έκανε τίποτα περαιτέρω προκειμένου να ενταθούν οι έλεγχοι και να μη κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή μας, αλλά κώφευε στις καταγγελίες μας, αρνούνταν να συναντηθεί μαζί μας και συστηματικά μας κορόιδευε! Τίποτα δε βγαίνει με χαρτοπόλεμο! Υπεύθυνη για το θάνατο του συναδέλφου μας, υπεύθυνη για τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα είναι η κυβέρνηση, ο Κατρούγκαλος και η Αντωνοπούλου που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Κοινωφελής Εργασία είναι παράδεισος μπροστα στα voucher του ιδιωτικού τομέα. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που εξαγγέλει νέα προγράμματα 100.000 και 150.000 θέσεων σκλαβιάς μέσα στον επόμενο χρόνο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει προσπαθώντας να δώσει ανθρώπινο πρόσωπό στις πιο απάνθρωπες συνθήκες δουλείας!

Δεν θα ανεχθούμε τον έγκλημα εις βάρος του συναδέλφου μας. Δε θα παίξουμε τη ζωή μας για τα σχέδια «καταπολέμησης» της ανεργία και της «ανάπτυξης” της μισοεργασίας-μισοανεργίας.

Οι υπεύθυνοι για το εργοδοτικό έγκλημα είναι όλοι όσοι εμπλέκονται στην προώθηση και διαιώνιση του καθεστώτος εξαίρεσης και αυθαιρεσίας των Κοινωφελών. Είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που αποδέχονται τη συνέχιση της λειτουργίας τους με την κάλυψη πόστων χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθιερώνοντας τις εργασιακές σχέσεις της ανακύκλωσης ανέργων. Είναι ο ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου υλοποιούνται τα προγράμματα, που παίζει το ρόλο της εταιρίας ενοικίασης φθηνού και αναλώσιμου εργατικού δυναμικού. Πάνω απ’ όλα, είναι οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και η τωρινήπου συνεχίζει ακάθεκτη την ίδια πολιτική της εξαθλίωσης, η Ε.Ε. και όλο το σύστημα της παρακμής που μας πετάνε στον εργασιακό μεσαίωνα και προωθούν αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα πεδία της ζωής μας.

-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ-ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΙ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

-ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

-ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: