12.07.2015

Eπτά χρόνια καθυστερήσεων για τα Νηπιαγωγεία της Ακαδημίας Πλάτωνα

Επτά χρόνια έχουν περάσει ήδη από τον πρώτο ξεσηκωμό των κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα με τον οποίο η γειτονιά διεκδίκησε και κέρδισε το οικόπεδο της πρώην Νομαρχίας επί των οδών Αίμωνος, Ευκλείδου και Δημοσθένους για να ανεγερθούν δυο πρότυπα βιοκλιματικά νηπιαγωγεία.
Για την ανάγκη της περιοχής σε νηπιαγωγεία δεν χρειάζεται να γράψουμε πολλά, και μόνο ότι χιλιάδες παιδιά βρίσκοναι εκτός προνήπιου στην περιοχή μας και ότι το 132ο νηπιαγωγείο στεγάζεται σε ...διαδρόμους, τα λέει όλα.
Ο νικοφόρος αγώνας των κατοίκων ανάγκασε την πρώην Νομαρχία του Γιάννη Σγουρού να παραχωρήσει το οικόπεδο της και αντί για 7οροφο διοικητήριο να ανεγερθεί νηπιαγωγείο. Το υπουργείο Παιδείας ανάλαβε το έργο το οποίο είχε ενταχθεί σε ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής. Επτά χρόνια από τότε και η μελέτη ανατέθηκε μόλις το 2014 (τελευταίο έτος του ΕΣΠΑ) ενώ η οικοδομική άδεια εκδόθηκε τον Μάϊο του 2015!
Θα γίνει νηπιαγωγείο αφού εκδόθηκε η οικοδομιή άδεια; Όχι βέβαια. Γιατί στο μεταξύ το έργο ανέγερσης έχει απενταχθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής αφού δεν άρχισε καν να κατασκευάζεται και ως το τέλος του 2015 θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί!

Επτά χρόνια μετά και βρισκόμαστε ξανά πάλι στην αρχή. Για να γίνει το έργο που έχει ανάγκη η περιοχή, στο οικόπεδο της Περιφέρειας της Αττικής το οποίο παραχωρήθηκε στο υπουργείο παιδείας για νηπιαγωγείο, δυο πράγματα μπορεί να γίνουν. Ή να το κατασκευάσει το υπουργείο παιδείας με δικά του λεφτά ή να το κατασκευάσει η Περιφέρεια Αττικής με δικά της λεφτά.
Επτά χρόνια μετά θα μπορούσε η Περιφέρεια Αττικής να λάβει την πρωτοβουλία και να εντάξει το έργο στον προϋπολογισμό της για το 2016. Ένα έργο άμεσου δημοσίου συμφέροντος, για τα παιδιά και τους γονείς της περιοχής και το οποίο  θα μείνει στην ιστορία. Δεν θα είναι εξέδρα για vip σε γήπεδα που στοιχίζει και περισσότερα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε μας έλεγε αλήθειες η κα Δούρου?

Την κα Δούρου την γνωρίσαμε πολύ καλά όταν προεκλογικά δεν έμεινε ημέρα που να μην επισκεφτεί την Ακαδημία Πλάτωνα.
Η κα Δούρου γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της συνοικίας αφού πολλοί την συνόδευαν στους περιπάτους της στην περιοχή.
Γνώρισε κατοίκους κάθισε μαζί τους κουβέντιασε γέλασε έφαγε.. και είπε πολλά, πάρα πολλά για τις σκέψεις της και τα θέλω της για την γειτονιά.
Και πολλοί την πίστεψαν..
ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 7.000.000 ευρώ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ και προσέφερε χαρά στον πτωχό πρόεδρο Αλαφούζο ας προσφέρει μια ακόμη χαρά στους πλούσιους κατοίκους και γονείς της συνοικίας που την τίμησαν με την επιλογή τους….