12.10.2015

Οι Καριώτες έρχονται την Παρασκευή στην Αθήνα

Απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 11/12

Η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων στα πλαίσια των δράσεων της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία συμμετέχει στην κινητοποίηση της 11/12 στο Υπουργείο Υγείας. Η απόφαση για την κινητοποίηση έχει ληφθεί από την συνεδρίαση της Επιτροπής στις 7 Οκτωβρίου και για την προετοιμασία της έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες ενημερώσεις σε όλα σχεδόν τα χωριά της Ικαρίας. Στις ενημερώσεις αυτές, στις οποίες συμμετείχαν και μέλη της ΕΛΜΕ μας, αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας των νησιών μας και οι πολιτικές που τα γενούν και αναδείχθηκαν τα αιτήματα αιχμής της περιόδου. Η επιτακτική ανάγκη κάλυψης της θέσης του αναισθησιολόγου, η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων και του νοσοκομείου, η μονάδα τεχνητού νεφρού και ο αξονικός τομογράφος αποτελούν ζητήματα άμεσης προτεραιότητας. Σε συνέχεια του μεγάλου και πολύμορφου αγώνα με τον οποίο υπερασπιστήκαμε το Νοσοκομείο μας όλα αυτά τα χρόνια η 11η του Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό σταθμό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων κηρύσσει στάση εργασίας για την Παρασκευή 8:00-11:00 π.μ. ώστε με την συμπληρωματική στάση της ΟΛΜΕ 11:00-14:00 (επισυνάπτεται η σχετική απόφαση), να διαμορφωθεί το απεργιακό κάλεσμα της 11/12 για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νησιών μας.



Η υπόθεση της ΥΓΕΙΑΣ δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Η καθολική συμμετοχή στην απεργία και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην  συγκέντρωση της Αθήνας είναι αυτή που κρίνει την δυνατότητα μας να υπερασπιστούμε το πιο κρίσιμο δικαίωμα για εμάς και τα παιδιά μας.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα προηγηθεί (αναμένουμε απάντηση σε σχετικό αίτημα μας) παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας για τα ζητήματα των κενών και των μεταφορών, από κοινού με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και συλλόγους γονέων.

(Για πληροφορίες σχετικά μα το ταξίδι και την κινητοποίηση στην Αθήνα επικοινωνήστε με: 6977099610  Τζίνη Ολυμπία)

Την Παρασκευή 11/12 κλείνουμε τα σχολεία. Συμμετέχουμε στην απεργία και τις κινητοποιήσεις.




Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων


Ο πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας

Πετράκης Βασίλης                                                    Δάμαλος Χρήστος

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: