11.13.2015

Η κοινωνική ασφάλιση κατεδαφίζεται



   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά την ψήφιση του Γ΄ Μνημονίου  με  τη συμμετοχή των προθύμων (ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–Ποτάμι), προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην  ψήφιση  των προαπαιτούμενων, επιβάλλοντας   νέους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις αλλά & μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
    Στην καρδιά της επίθεσης βρίσκεται  η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ και η οριστική ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ της σε ένα προνοιακό φιλοδώρημα 360 ευρώ μετά από 40 χρόνια δουλειάς.  Ιδιαίτερα σήμερα με την ανεργία στο  25%-30%, την ανασφάλιστη δουλειά, τη δουλειά μέσω προγραμμάτων( voucher  &  «κοινωφελή») - τα 3ωρα, η νέα γενιά δεν πρόκειται να πάρει καμιάς μορφής σύνταξη.
 Η κυβέρνηση αναμασώντας  όλα τα σαθρά επιχειρήματα των προηγούμενων, περί «βιωσιμότητας»,                                          ολοκληρώνει την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Ξέχασε  τη ληστεία των αποθεματικών των ταμείων από τα θαλασσοδάνεια προς την πλουτοκρατία, το «πάρτυ» με τα δομημένα ομόλογα, το τζόγο στο χρηματιστήριο,  το «κούρεμα των αποθεματικών (PSI).

Η Κοινωνική Ασφάλιση μπαίνει στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!!
 Ο κύριος στόχος Κυβέρνησης & ΕΕ είναι να «απαλλάξουν» οριστικά   κράτος και  εργοδότες από την υποχρέωση για περίθαλψη-πρόνοια-δομές υγείας και μια  αξιοπρεπή σύνταξη για το διάστημα που είμαστε ανήμποροι να δουλέψουμε (λόγω ασθένειας- ανεργίας- γήρατος)
Στο στόχαστρο  μπαίνουν ξανά και ξανά  τα όρια συνταξιοδότησης που πάνε στα 40 χρόνια δουλειάς με όριο τα 62- 67, με νέες  περικοπές στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) με τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, την  κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά  & των Βαρέων .
Καμιά αναμονή- καμιά αυταπάτη -κοινός Αγώνας  για:
·      Αποκλειστικά δημόσια, καθολική κοινωνική ασφάλιση . Αποκατάσταση των απωλειών από το PSI. Άμεση χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων. Απόδοση των οφειλών κράτους και  εργοδοσίας στα ταμεία. Αύξηση  εργοδοτικών και κρατικών εισφορών, κατάργηση  εργατικής εισφοράς. Καμία περικοπή σε εφάπαξ και επικουρική σύνταξη.
·      Μείωση ωρών εργασίας & ορίων ηλικίας σύνταξης-αυξήσεις στους μισθούς- σταθερή δουλειά για όλους- επίδομα ανεργίας  χωρίς όρους & προϋποθέσεις.
·      αγώνες με διάρκεια – στόχους & αιτήματα ανατροπής αυτής της πολιτικής
Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων, καλεί κάθε εργαζόμενο-άνεργο-συνταξιούχο, να συμμετέχει
·      Στήν ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 12 Νοέμβρη
και  συγκέντρωση Πατησίων & Στουρνάρη 11 π.μ

·      Στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Παρασκευή 13 ΝΟΕΜΒΡΗ- 6.30μμ- ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153
Με Ομιλητές  1. Τον Β. Μηνακάκη – βιβλιουπάλληλο-συγγραφέα του βιβλίου «Κοινωνική Ασφάλιση»  και     2. Τον Π. Παλαιολόγο Εργατολόγο- νομικό
Συμμετέχουν και παρεμβαίνουν:  Σύλλογος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»- ΑΤΤΑCK ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια-εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ-στο ΕΜΠΟΡΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: