10.07.2015

Λαϊκή συνέλευση: Λύση στο προσφυγικό θα φέρουν οι αγώνες



Το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα που γνώρισε, μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, η ευρωπαϊκή ήπειρος είναι αποτέλεσμα της ίδιας της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Ε.Ε, του γεωπολιτικού και στρατιωτικού χάους που έχουν προκαλέσει ο πόλεμος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η πολιτική του διαίρει και βασίλευε που τόσο καλά και μεθοδικά εφαρμόζουν οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ενάντια στους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Αυτή η πολιτική έχει ερημώσει ολόκληρες χώρες, έχει οδηγήσει στον αφανισμό από φτώχεια, πείνα και θανάτους από ιάσιμες ασθένειες εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που πεθαίνουν «σιωπηλά» από την άλλη πλευρά της Μεσογείου. 
Είναι οι ίδιοι οι Γιούνκερ, Μέρκελ, και σία που στηρίζουν δεκάδες αιμοβόρα καθεστώτα στην Βόρεια Αφρική και θησαυρίζουν από τον πόλεμο και τη σφαγή αθώων ανθρώπων. Βαρύτατη διαχρονική ευθύνη έχει για όλα αυτά το ελληνικό κράτος γιατί είναι οργανικό τμήμα του ΝΑΤΟ,
συνεργάζεται ανοιχτά με τα χειρότερα δικτατορικά καθεστώτα στην περιοχή (Ισραήλ, Αίγυπτος κλπ), συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ταυτόχρονα παίζει το ρόλο χωροφύλακα στα σύνορα για λογαριασμό όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ελληνικό κράτος και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν επάξια εκπληρώσει το ρόλο τους στα σύνορα με το να κρατούν τους ‹ξένους› εργάτες και εργάτριες παράνομους, υπό την απειλή της απέλασης, για να τους εκμεταλλεύονται με τους πιο αισχρούς όρους το ελληνικό και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο, και να τους διώχνουν πάλι πίσω όταν δεν τους χρειάζονται.
Λύση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό μπορούν να δώσουν μονάχα οι αγώνες μας. Στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να συγκρουστούμε με την πολιτική του μίσους, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που γεννούν οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι και οι ακροδεξιοί υπηρέτες τους σε όλη την Ε.Ε. Να σταθούμε αλληλ’εγγυοι στους πρόσφυγες, να επιβάλλουμε την ελεύθερη μετακίνηση τους, να διασφαλίζοντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, διατροφής στέγης, αλλά και ασφάλειας από τις φασιστικές-ναζιστικές επιθέσεις και την κρατική καταστολή. 
Χρειαζόμαστε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης που θα συγκρούεται με την λογική του κέρδους και του πολέμου, παλεύοντας παράλληλα για την κατάργηση της FRONTEX και των στρατιωτικών επεμβάσεων στη Μεσόγειο.
Πιέζουμε Δήμους και κράτος να ανοίξουν όλα τα κτίρια που έχουν στην κατοχή τους για να αξιοποιήθουν άμεσα ως αξιοπρεπείς δομές υποδοχής, με επαρκή εξοπλισμό και προσωπικό.
Απαιτούμε να δίνονται γρήγορα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τις μετακινήσεις τους. 
Σε αυτή τη φάση χρειάζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή διαβίωση τους.
Ηδη με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης τα πρώτα είδη μαζεύτηκαν και παραδόθηκαν στο Κυριακάτικο Στέκι των Μεταναστών για να φύγουν για την ΚΩ. και τη ΜΥΤΙΛΗΝΗ. 
Συνεχίζουμε την συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών 
ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ 7-8.30 στην οδό ΑΜΦΙΑΡΑΟΥ 153
ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ-ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: