9.12.2015

Πλάτωνα, φέρε μια Χαϊνεκεν στο Γυμνάσιο!

Οι ανησυχούντες ελληναράδες έχουν μετατρέψει τον αρχαιολογικό χώρου του Γυμνασιού  του Πλάτωνα, σε περιοχή εκγύμνασης των ...σκύλων τους, στο ορθογώνιο σκάμα, πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Τρύφωνα. Καθημερινά  αφήνουν τα σκυλιά τους ελεύθερα να τρέξουν εντός του περιγράμματος, σε ένα χώρο από τους σημαντικότερους της Ακαδημίας. Εδώ που δίδασκε ο Πλάτωνας τα νέα παιδιά πως να σκέφτονται, οι ελληναράδες εκπαιδεύουν τους σκύλους τους πως να υπακούν.
Κι επειδή η δουλειά αυτή γίνεται με "μπυροκοιλιά" αφήνουν και μια "Χάινεκεν" πάνω στην ενημερωτική πινακίδα, μαζί με το λουρί του σκύλους τους. Μάλλον δεν έχουν μπει ποτέ στον κόπο να διαβάζουν τι γράφει.
Όλα αυτά τα ελάχιστα που βρίσκονται στο χώρο (η ράμπα, η πινακίδα, κ.α. ) έχουν κατασκευαστεί με πρόγραμμα ΕΣΠΑ και ο υποτίθεται πως ο χώρος αυτός προορίζεται για να δέχεται επισκέψεις και όχι να αποτελεί γυμναστήριο σκύλων.

Το δρόμο βέβαια τον άνοιξε ο δήμος Αθηναίων, όταν οργάνωσε εκδήλωση πολύ κοντά στο Γυμνάσιο, στο θεατράκι, με χορηγό σκυλοτροφές, για την ανάδειξη συγκεκριμένης ράτσας σκύλων.

Εννοείται πως αγαπάμε τα σκυλιά και τους ανθρώπους τους. Και εννοείται πως έχουμε καταθέσει πρόταση για την εξαίρεση δύο περιοχών , βορείως και νοτίως του Πάρκου για να πηγαίνουν εκεί αποκλειστικά τα σκυλιά, όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία και ο Δήμος Αθηναίων απαξίωσαν να απαντήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: