6.15.2015

Eva Joly: Το Ελληνικό Δημόσιο χάνει δισ. από τις πολυεθνικές που φοροδιαφεύγουν!


ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ" ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ "ACADEMY GARDENS"
ΠΗΓΗ: "ΑΥΓΗ"

Τα ονόματα των πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα χωρίς να πληρώνουν τους απαιτούμενους φόρους κάνοντας χρήση των ευνοϊκών φορολογικών καθεστώτων στο εσωτερικό της Ευρωζώνης ανάφερε η Eva Joly, ευρωβουλευτίνα των Γάλλων Πρασίνων και γνωστή δικαστικός με δράση εναντίον της διαφθοράς, η οποία είχε επαφές με την Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους.

Η Eva Joly υπογράμμισε την ανάγκη αποκατάστασης του αισθήματος δικαίου των Ελλήνων πολιτών με την φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και όσων ξέπλυναν μαύρο χρήμα. Μάλιστα σχολίασε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο Λουξεμβούργιος Ζ.-Κλ. Γιούνκερ κι ο Ολλανδός Γ. Ντάισελμπλουμ, ζητούν θυσίες από τον ελληνικό λαό την ώρα που οι χώρες τους έχουν ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

Η Eva Joly τόνισε ότι το Ελληνικό Δημόσιο στερήθηκε δισ. ευρώ σε φόρους λόγω των συμφωνιών που έκαναν αυτές οι εταιρείες με το Λουξεμβούργο. Οι συγκεκριμένες εταιρείες είναι η Eurobank, η Coca-Cola Hellenic Bottling, η Wind Hellas, η Vim Power Parts, η Venus, η Mark Arthour Glen, η Varnish Investmentsκι και η Ακαδημία Πλάτωνος Mall.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: