3.17.2015

Πρόταση στον υπουργό Πολιτισμού να τοποθετηθεί το "Ψηφιακό Μουσείο" εντός Πάρκου!


Λίγο πριν πραγματοποιηθεί η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων στον ελεύθερο χώρο, το Παρκάκι επί των οδών Μοναστηρίου-Κρέοντος-Τηλεφάνους δόθηκε η πληροφορία ότι κάτι κινείται στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διευθύντρια της Αρχαιολογίας με νέο έγγραφο της προς την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού προτείνει για την επανατοποθέτηση του Ψηφιακού Μουσείου του Πλάτωνα, δυο χώρους. Την εγκατάστασή του ή πιο βόρεια εντός του σημερινού σημείου που έχουν απορρίψει οι κάτοικοι ή εντός του Αρχαιολογικού χώρου.

Για την πρόταση θα πρέπει να τοποθετηθεί το υπουργείο Πολιτισμού. Ο υπουργός Πολιτισμού με τον οποίο έχει ζητήσει η Επιτροπή Κατοίκων της Ακαδημίας Πλάτωνα συνάντηση, είναι αρμόδιος για την έκδοση νέας απόφασης της επαναχωροθέτησης.
Οι κάτοικοι με υπόμνημα των φορέων και συλλογικοτήτων της γειτονιάς έχουν ήδη ζητήσει την τοποθέτηση του Ψηφιακού Μουσείου του Πλάτωνα ή στο τριγωνάκι επί των οδών Μοναστηρίου και Δράκοντος ή εντός του Αρχαιολογικού Πάρκου. Το θέμα είναι αν ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να αγνοεί τους κατοίκους της Ακαδημίας Πλάτωνα. Θα αρνηθεί για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει άλλος χώρος για την τοποθέτηση του Ψηφιακού Μουσείου; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: