2.08.2015

Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει από αύριο για τους άστεγους το κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για την υποστήριξη των  αστέγων, λόγω των προγνώσεων για σημαντική επιδείνωση των καιρικών φαινομένων την ερχόμενη εβδομάδα.

Από αύριο Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου θα παραμείνει ανοιχτό όλο το 24ωρο το Κλειστό Γυμναστήριο του Ρουφ (Πειραιώς & Εχελιδών 69), προκειμένου να φιλοξενήσει άστεγους συμπολίτες μας και ευπαθείς ομάδες. 
Επίσης, ανοικτό όλο το 24ωρο θα είναι από την Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου,  το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (Σοφοκλέους και Πειραιώς 35).
Κλιμάκια του ΚΥΑΔΑ και των 16 συνεργαζόμενων φορέων και οργανώσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ EXELIXIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, PRAKSIS, PROTEKTA, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΚΛΙΜΑΚΑ, Σύμμαχοι Υγείας, Γιατροί του Κόσμου, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, EMFASIS, Κέντρο Ζωής, Θετική Φωνή, ΣΦΕΑ-ΕΜΕ κ.α) έχουν συγκροτηθεί  προκειμένου, όπου χρειαστεί να προβούν  σε επί τόπου παρεμβάσεις, μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους συμπολίτες μας και με τη συνοδεία γιατρών και κοινωνικών λειτουργών θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν στον θερμαινόμενο χώρο του Ρουφ.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου λειτουργεί γραμμή επικοινωνίας με τους δημότες για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 1595.


Δεν υπάρχουν σχόλια: