4.16.2014

Καθαρό "όχι" από το ΚΚΕ και το Νίκο Σοφιανό στην Artume και το εμπορικό κέντρο "Academy Gardens"


Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας: 
«Άλλη μια φορά για την Ακαδημία Πλάτωνος» Τις τελευταίες μέρες διακινούνται στο διαδίκτυο δημοσιεύματα που προσπαθούν να εμφανίσουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και νυν δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας Νίκο Σοφιανό, περίπου ως... Πόντιο Πιλάτο στο θέμα του εμπορικού κέντρου της Artume στην Ακαδημία Πλάτωνος "Academy Gardens", αφήνοντας υπονοούμενα ότι τόσο το ΚΚΕ όσο και οι δημοτικοί του σύμβουλοι δεν έχουν πάρει επίσημα θέση.
 Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με το θέμα ανέγερσης εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος:1. Προσφυγή του Δημοτικού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Στέλιου Λάμπρου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά των πολεοδομικών ρυθμίσεων στη γειτονιά «Ακαδημία Πλάτωνος» και σε τμήμα του ΒΙΟΠΑ περ.75 της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στις 14/11/2013 που δημιουργούν νέο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ)110Β μέσα σε κοινόχρηστο χώρο.
 2. Ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, Κώστα Καζάκου, Λιάνας Κανέλλη, Λίλας Καφαντάρη στον ΥΠΕΧΩΔΕ στις 19/3/2009 Αρ. Πρωτ. Ερωτήσεων 16426 για τη μη αλλαγή χρήσης των ΟΤ 119-120-121.
 3. Προσφυγή Δημοτικών Συμβούλων του ΚΚΕ Στέλιου Λάμπρου, Ζωής Βαλάση, Μανώλη Δανδουλάκη, της Διαμερισματικής Συμβούλου του ΚΚΕ στο 4ο Διαμέρισμα Νίκας Βασιλάκη, κατοίκων και φορέων στο 4ο Διαμέρισμα κατά του ΠΔ που επιχειρούσε να τροποποιήσει το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Αθηναίων στα ΟΤ.119, 120, 121 στην περιοχή Ακαδημίας Πλάτωνος. Μετά την προσφυγή, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αρ. 79/2010 γνωμοδότησή του στις 18/5/2010 θεωρεί το σχέδιο ΠΔ μη νόμιμο.
 4. Καταψήφιση της Απόφασης 872 στην 23η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 1/11/2012 για την άρση της Ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου (πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη) από τους Δημοτικούς Συμβούλους του ΚΚΕ.
 Επιπλέον, ο Νίκος Σοφιανός εκφράζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα και δημόσια, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπέρ της εκτέλεσης δεκάδων αποφάσεων για απαλλοτριώσεις και διεκδίκηση εγγραφής κονδυλίων στον προϋπολογισμό του Δήμου για την υλοποίησή τους, ώστε να παραμείνουν ελεύθεροι οι τελευταίοι χώροι που υπάρχουν στον Προμπονά, στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Γουδή, στα Προσφυγικά, ματαιώνοντας τα σχέδια για εμπορικά κέντρα. Πρόκειται για δημόσιες τοποθετήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια, με πιο πρόσφατες αυτές στην επίσκεψη στην Πολεοδομία (20/2/2014), στο γήπεδο Σπόρτινγκ (16/3/2014), στη συζήτηση με τους εργαζόμενους του Δήμου στο δημοτικό γήπεδο της Δράκοντος (9/4/2014), αλλά και το Σάββατο 12/4/2014, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε ακριβώς δίπλα από τον χώρο που θέλουν να γίνει η κατασκευή του εμπορικού κέντρου.
Όσοι, λοιπόν, διακινούν τα σχετικά δημοσιεύματα είτε είναι άσχετοι είτε κρύβουν σκοπιμότητες. Ας σταματήσουν το λιβάνισμα σε ουρανοκατέβατους σωτήρες της Αθήνας. Περιμένουμε με τη σειρά μας να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να κάνουν επιτέλους ρεπορτάζ πριν εκτεθούν δημόσια…ΑΘΗΝΑ 16/4/2014                                                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

1 σχόλιο:

B.B. είπε...

Καμία συλλογικότητα στις γειτονιές μας και κάτοικοι που αγωνίζονται τόσα χρόνια ενάντια σε πολύ μεγάλα συμφέροντα ( όπως Reds, Artume - BlackRoc)άσκησε αρνητική κριτική σε κόμματα που, με τον έναν ή άλλον τρόπο, πήραν θέση υπέρ των αναγκών και των συμφερόντων των πολλών, υπέρ της προστασίας του αρχαιολογικού χώρου. Παράλληλα, ο καθένας διατηρεί το δικαίωμα να αξιολογεί πόσο και πως οι πολιτικές δυνάμεις ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του.
Και, αν επιτρέπεται, δύο παρατηρήσεις.
- τα σημεία 1,2 και 3 αφορούν τους Λαχανόκηπους, που ήταν ακόμη ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που απασχόλησε τους κατοίκους σε επανειλημμένες συγκεντρώσεις και συνελεύσεις με αποτέλεσμα την ακύρωση της πρώτης, απαράδεκτης μελέτης που προωθούσε ο δήμος,
- γνωρίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο ακόμη μια ενέργεια της σημερινής διοίκησης, την τροποποίηση των χρήσεων γης στο ΟΤ του πρώην Μουζάκη που ανοίγει το δρόμο για το Mall.