4.11.2013

Το ψηφιακό μουσείο του Πλάτωνα έρχεται στην Ακαδημία Πλάτωνος




Μία ακόμη σημαντική εξέλιξη για τη γειτονιά μας, μετά και την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την εγκατάσταση  του  Ψηφιακού Μουσείου Αφής για τον Πλάτωνα. Είναι μια κίνησης αναβάθμισης της γειτονιάς καθώς είναι το ένα από τα δύο μουσεία που σχεδιάζονται για την Ακαδημία Πλάτωνος. Το δεύτερο είναι το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών για το οποίο έχει εγκριθεί η μουσειολογική μελέτη και αναζητούνται τα χρήματα για την προκήρυξη του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού.  Το Ψηφιακό Μουσείο Αφής (ενταγμένο στο πρόγραμμα "Ακαδημία Πλάτωνος)  είναι το "μικρό" μουσείο που προορίζεται να γίνει στη γειτονιά μας και δεν θα υλοποιούνταν  αν δεν υπήρχε η σταθερή βούληση της γενικής γραμματέως του υπ. Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, αλλά και συγκεκριμένων προσώπων στο δήμο Αθηναίων, καθώς για μια ακόμη φορά διακινήθηκαν απόψεις του τύπου πως "θα κινδυνεύει από τους κατοίκους"!!!

Οι επενδύσεις που γίνονται στον πολιτισμό είναι η πραγματική προοπτική για την Ακαδημία Πλάτωνος, σε πείσμα εκείνων που διακινούν τη θεωρία του εμπορικού κέντρου. Και οι αγώνες της Επιτροπής Κατοίκων γίντονται για το σεβασμό της ιστορίας και την ουσίαστική αναβάθμιση της περιοχής υπέρ των πολλών.

Διαβάστε εδώ http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_11/04/2013_517032 ,τι γράφει η "Καθημερινή" για το Μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: