4.03.2013

Έρευνα για το φωτισμό του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος

Παιδιά και μεγάλοι που χορεύουν ζούμπα στο Πάρκο. Φώτο: Γιώργος Τσιόρβας
Οι προσπάθειες να αλλάξουμε το Πάρκο, δεν σταματούν. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε το διάλογο  για το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά και το πως μπορεί να βελτιωθεί το Αρχαιολογικό Πάρκο μας. Ήδη για την περιοχή μας διεξάγονται πολλές προπτυχιακές εργασίες από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, ενώ έχει ήδη κατατεθεί και παρουσιαστεί τον Ιούλιο του 2012  η Διπλωματική Εργασία  του Θεόδωρου Χατζηιωάννου, με επιβλέπουσα καθηγήτρια τη Μαρία Μάρκου με θέμα "Ακαδημία Πλάτωνος. Παράμετροι της Ανάπτυξης και όψεις του σχεδιασμού". Γνωρίζουμε επίσης από τους εκπροσώπους της  Artume πως υπάρχει μια έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου για τις επιπτώσεις του Εμπορικού Κέντρου "Academy Gardens" με άγνωστο, για μας, το φορέα που τη ζήτησε.

Σήμερα ζητούμε τη συνδομή των αναγνωστών μας και των κατοίκων της περιοχής σε μια σοβαρή παράμετρο για τη λειτουργία του Πάρκου που είναι ο φωτισμός.  Τη μεταπτυχιακή έρευνα για το "ρόλο του αστικουλ φωτισμού στο αίσθημα της ασφάλειας. Η περίπτωση του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος" διεξάγει η Μαριάννα Μούρλα για το Πανεπιστήμιο  KTH της Στοκχόλμης
Ο φωτισμός μιας περιοχής όπως είναι το Πάρκο, μας βοηθάει να το χρησιμοποιούμε  και να νιώθουμε ασφαλείς. Η έρευνα είναι ανώνυμη και τα στοιχεία που ζητούνται προορίζονται μόνο για αυτή.  Η ιστοσελίδα που βρίσκεται το ερωτηματολόγιο είναι στη διεύθυνση http://www.surveymonkey.com/s/39MW8BD  και σας καλούμε να μπείτε μέσα, να διαβάσετε τις ερωτήσεις και να απαντήσετε. Ένα φωτισμένο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, σημαίνει ένα ασφαλέστερο Πάρκο το οποίο θα χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες περισσότερες ώρες, άρα μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας ανάπτυξης για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: