4.22.2013

Μήνυμα συμπαράστασης της Λ.Σ. στους κατοίκους της Χαλκιδικής....



Κάτοικοι και αγωνιστές της Χαλκιδικής!

Εμείς οι κάτοικοι μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Ακαδημίας Πλάτωνος - Κολωνού - Σεπολίων θέλουμε να σας εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον εμπνευσμένο και δίκαιο αγώνα σας ενάντια στις εταιρίες των χρυσοκλεφτών El Doraldo - Μπόμπολα και της τρικομματικής τους κυβέρνησης. Παρακολουθούμε με θαυμασμό τον αγώνα σας και αντλούμε δύναμη και εμπειρία. 


Γνωρίζουμε και δεν μπορούν πια να μας εξαπατούν με τη λεγόμενη "ανάπτυξη” που ευαγγελίζονται. Εμείς ζούμε την "ανάπτυξη" τους από κοντά με τους χιλιάδες ανέργους και απλήρωτους, πολίτες στις συνοικίες μας να πρωταγωνιστούν στις λίστες του ταμείου ανεργίας. Την βλέπουμε την "ανάπτυξη" τους στα εκατοντάδες εργοστάσια και μικρομάγαζα φαντάσματα που έκλεισαν και άλλα τόσα ετοιμάζονται να κλείσουν.

Στον κόσμο αυτό δεν ζούμε μόνοι μας και δεν μπορούν οι λήσταρχοι του χρυσού και των διαμαντιών να μας γελούν. Γνωρίζουμε και βλέπουμε πως η Αφρική που κατέχει τη πρωτιά στην εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων και ειδικά του χρυσού κατέχει τη πρωτιά στη πείνα, στην εξαθλίωση και την ανεργία. Στην Αφρική οι εταιρίες των κερδών και της "ανάπτυξης" μόνο πολέμους και πείνα έφεραν. Ο στρατός των εξαθλιωμένων και φτωχών εκεί είναι πολύ πολύ περισσότερο από το τάγμα των "ωφελούμενων" από τις επενδύσεις των χρυσοληστών.

Το κυάνιο των χρυσοκλεφτών δεν θα σκοτώσει τα παιδιά της Χαλκιδικής, τη γη και τα δέντρα της, αλλά και τη δική μας αξιοπρέπεια και το όραμα μας για μια άλλη σχέση του ανθρώπου με τον άνθρωπο και με τη γη.

Καταδικάζουμε όλα τα μέτρα καταστολής, τις συλλήψεις αγωνιστών και κατοίκων. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιστών και να σταματήσουν άμεσα όλες οι διώξεις εναντίον των κατοίκων

Δεν υπάρχουν σχόλια: