5.20.2012

Θέλουν Μall στην "αυλή του Πλάτωνα"!


Η πολιτική του Μνημονίου αν και χρεοκόπησε, απειλεί με καταστροφή την Ακαδημία Πλάτωνος

Θα υπογράψουν τα μέλη του ΟΡΣΑ την "πολιτική" υπουργού του ΠΑΣΟΚ  που καταδικάστηκε στη συνείδηση των ψηφοφόρων του;
Αύριο στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου αποφασίζεται μακριά από τα φώτα το μέλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος.   Στις 11.00 το πρωί πρόκειται να συζητηθεί η κατασκευή Εμπορικού Κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, με τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Πρόκειται για μια επανάληψη του φαινομένου της REDS, μόνο που εδώ τον κεντρικό ρόλο έχει παίξει υπουργός του ΠΑΣΟΚ και παρά τη χρεοκοπία της πολιτικής της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αύριο στελέχη που προέρχονται από το συνδικαλιστικό χώρο των πολεοδόμων - χωροτακτών και πανεπιστημιακοί πρόκειται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να εγκρίνουν το σχετικό αίτημα. Αναρωτιόμαστε με ποια πολιτική ηθική μετά την καταδίκη της μνημονιακής κυβέρνησης, άνθρωποι που δηλώνουν πως προέρχονται από την αριστερά και επιστήμονες θα εγκρίνουν, την σχετική εισήγηση.


Επί της ουσίας αν αύριο ο ΟΡΣΑ πει το "ναι" θα επιτρέψει την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου που θα έχει ως αυλή τον αρχαιολογικό χώρο του Πλάτωνα. Πρόκειται για ύβρη! Ο τίτλος του εμπορικού κέντρου οικειοποιείται το όνομα της περιοχής, αφού θα λέγεται Gardens Academy και μετά τις άλλες πολεοδομικές παρεμβάσεις που επεξεργάζεται ανεξάρτητα ο δήμος θα είναι αρκετά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο και στο μελλοντικό Μουσείο της Πόλης των Αθηνών.  Το ελληνικό κράτος θα κάνει μια μεγάλη δημόσια επένδυση για το Μουσείο και δίπλα, θα υπάρχει ένας και μόνο ιδιώτης που θα είναι σε θέση να την εκμεταλλευτεί.

Το εντυπωσιακό στοιχεία είναι πως ο ΟΡΣΑ με τη νέα του σύνθεση, επιλεγμένα από τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου- στην εισήγησή τους, δεν λαμβάνουν υπόψη τους το σχέδιο για το Μουσείο που εκπονεί το υπουργείο Πολιτισμού παραγνωρίζοντας ταυτόχρονα το γεγονός πως υπάρχουν στον Κηφισό τουλάχιστον άλλα δύο εμπορικά κέντρα σε απόσταση αναπνοής.
 Επίσης δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις επιπτώσεις που θα έχει στο Μπουρνάζι και στο δήμο Περιστερίου αφού το εμπορικό κέντρο προορίζεται να κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Κηφισού, σε μια έκταση 53 στρεμμάτων,  στην οποία επιχειρείται η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου, όπου η εταιρεία διαθέτει περίπου 19 στρέμματα . Αν ισχύσει ο συντελεστής δόμησης 24 που αναφέρεται στην εισήγηση θα αποφέρει συνολικά και άμεσα 45.600 τ.μ.

Είναι η ώρα των αποφάσεων. Θα εγκρίνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Παναγιώτη Πικραμμένος προέδρου του ΣτΕ την καταστροφή της Ακαδημίας Πλάτωνος; Ποια είναι η θέση της υπηρεσιακής υπουργού Πολιτισμού Τατιάνας Καραπαναγιώτη; Ποια είναι η στάση των πρώην υπουργών Περιβάλλοντος, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Νίκου Σηφουνάκη; Ποια είναι η θέση της γενικής γραμματέως Περιβάλλοντος Μαρίας Κάλτσα;
Και εξίσου σημαντικό:  Θα αποδεχθεί τις πράξεις του ΟΡΣΑ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, όταν ο ίδιος ζητάει να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην πόλη, δημιουργώντας ένα Μητροπολιτικό Δήμο; Και πως θα μπορέσει να ανακάμψει το Ιστορικό  Κέντρο της Αθήνας, όταν στις παρυφές του θα δημιουργηθεί ένα ακόμη mall; Ποια η θέση του δημάρχου Περιστερίου;

Και επειδή στην πολιτική υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που είναι ακόμη έντιμοι. Αποδέχονται αυτή τη μεθόδευση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Και ποιοι είναι αυτοί οι επιστήμονες, μέλη του ΟΡΣΑ που θα θελήσουν να υπογράψουν και να μπουν στην ιστορία, ως οι άνθρωποι που κατέστρεψαν την Ακαδημία Πλάτωνος;

Για ένα να είναι σίγουροι όλοι τους: Τα μάρμαρα είναι γλώσσα μας. Ο Πλάτωνας δεν είναι mall.



15 σχόλια:

jeta είπε...

Πόσο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε με τις αποφάσεις τους όταν διαβάζουμε ονόματα που το παρελθόν τους δεν τιμά το μέλλον τους???
Όλα τα ονόματα γνωστά από χιλιάδες δημοσιεύματα , όλα τα ονόματα γνωστά και παρόντες όπου υπάρχει μεγάλο παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ.

Ξεκινώντας απο το 2008 και βάζοντας μια τελεία στο σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Και πιά είναι αυτή η εταιρεία που μπροστά της στέκονται αγάλματα ολοι οι υπάλληλοι και οι υπουργοί?
Τι ακριβώς συμβαίνει?
Η Αγορά του Περιστερίου είναι στα χειρότερα της.Ο Δήμαρχος του Περιστερίου ολα τα γνωρίζει αλλά δεν θέλει να κάνει κάτι.Ολοι θα επικαλούνται για νέες θέσεις εργασίας με 150 ευρώ μισθό.
Παιδιά πρέπει να ψάξουμε την εταιρεία για να δούμε και τι υπάρχει και πίσω απο αυτήν.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αναρωτιέται το σημείωμα ποια είναι η στάση των πρώην υπουργών Περιβάλλοντος; Μα ο κ. Σηφουνάκης δεν ήταν που κάλυψε πρακτικά την κατεδάφιση τμήματος του βιομηχανικού συγκροτήματος πριν αυτό προλάβει να χαρακτηριστεί διατηρητέο και ενώ η διαδικασία είχε κινηθεί; Ο κ. Σηφουνάκης δεν είναι που διαβίβασε το αίτημα της εταιρείας στον Οργανισμό και ζήτησε την τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδίου; Ή δεν ήταν ο κ. Παπακωνσταντίνου αυτός που πέτυχε με νόμο του Φεβρουαρίου 2012 την τροποποίηση δικού του νόμου του Νοεμβρίου 2011 ώστε να τροποποιούνται τα Πολεοδομικά Σχέδια παρακάμπτοντας τη διαδικασία που δημοσιοποιεί την πρόθεση τροποποίησης;

Ανώνυμος είπε...

Να διαθοδεί σε ολη την περιοχή Κολωνού ,Ακαδημίας Πλάτωνα .Να το μάθει και η αγορά του Περιστερίου.Να μας πείτε και ποιά είναι τα στελέχη και απο που προέρχονται.Σε ποιό κόμμα ανήκουν για να τους προτιμήσουμε στις 17 Ιουνίου.
Απο τον δήμαρχο Καμίνη μην περιμένετε πολλά.Ούτε και από τον δήμαρχο Περιστερίου.Τα γνωρίζουν αλλά αργούν οι δημοτικές εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ " ΠΛΗΡΩΣΕΙ" ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

H ΜΙΖΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ.

Τάκης Κ.

Ανώνυμος είπε...

Και παρακαλώ πολύ ας μάθουμε ποιά είναι επιτέλους αυτή η εταιρεία που ξεπέρασε ακόμα και τον Μπόμπολα σε γνωριμίες !!!!
Ας μάθουμε επιτέλους τι κρύβεται πίσω από αυτήν την εταιρεία..

Ανώνυμος είπε...

Θα είναι σκάνδαλο εάν η υπηρεσιακή κυβέρνηση του κ. Παναγιώτη Πικραμμένος προέδρου του ΣτΕ , κάνει την παρθενική της εμφάνιση βάζοντας υπογραφές σε ενα τέτοιο καταστροφικό σχέδιο για τον χαμό ,το τέλος μιας ολόκληρης Πόλης.
Οι πρώην υπουργοί κάποια στγμή θα λογοδοτήσουν για τίς πράξεις τους.
Ο καιρός έφτασε,και είναι πολλά αύτά που έκαναν εις βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Οι νέοι,υπηρεσιακοί υπουργοί, τι σχέδια κάνουν για το ?όνομα τους

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά να ενημερωθεί ο κόσμος και για το κόμμα που με τους συνδικαλιστές του !!!!! υποστηρίζει τέτοια σχέδια η μάλλον υποστηρίζει την εταιρεία !!!, η οποία μοιράζει βραχιολάκια (νομίζει) σε ιθαγενείς.

Μας μπερδεύει με τους πρώην.

Γεωργία είπε...

Κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν τόπο. Τόσα χρόνια, μια ολόκληρη περιοχή προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί. Ότι απέμεινε. Και βλέπουμε τους υπουργούς των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων ,να δίνουν ,να μοιράζουν ,κάτι που δεν τους ανήκει ,δεν είναι δικά τους.
Τώρα μπήκαν στην μέση και οι της υπηρεσιακής.
Θα μας τρελάνουν ,οι τρελοί.
Έλεος κύριοι, μαζευτείτε λίγο. Αφήστε το συμφέρον και ασχοληθείτε με την σοβαρότητα. Προστατεύεστε ότι σας απέμεινε, για τα παιδιά σας, για την υπόλοιποι ζωή σας. Όλα έχουν αλλάξει και αυτοί σαν μυρμήγκια κρυμμένοι στο βάθος της μαύρης τρύπας.

Ανώνυμος είπε...

Σαν κάτοικοι,αλλά και σαν Αθηναίοι έχουμε ανάγκη να μάθουμε ποιό κόμμα και ποιοί συνδικαλιστές εγκρίνουν τέτοια σχέδια,κάνοντας το χατήρι της κας Γενικής Γραμματέως. Η Αθήνα είναι μικρή για να μην γνωρίζουμε πράξεις και έργα ολων εκείνων που παίζουν ρόλο καταστροφέα μιας πόλης.
Θερμή Παράκληση , πρέπει να ξέρουμε γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει και τιμωρία.
Ευχαριστώ.
Ομηρος Συμένης.

Ανώνυμος είπε...

Και αφού χρεοκόπησαν ένα ολόκληρο λαό οι αποτυχημένοι υπουργοί με τα ψεύτικα πτυχία , μπήκαν επικεφαλής στην εταιρεία ξεπουλήματος της Ελλάδας μας αρχίζοντας από έναν τόπο τόσο ιστορικό.
Η Ελλάς των πρώην πωλητών αν και πεθαμένοι συνεχίζουν το έργο τους.
Μας πουλήσανε και εξακολουθούν να μας πουλάνε, να μας δολοφονούν , αυτοί που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους . Οι άχρηστοι .. Ο αποτυχημένος επέλεξε τους συνεχιστές του καταστροφικού του σχεδίου που του επέβαλαν οι άλλοι.
Φτάνει πια. Τώρα να μάθουμε ποια είναι αυτή η εταιρεία και τι σχέσεις έχουν όλοι αυτοί μεταξύ τους.
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.
"Σαν επιστήμονες με πτυχία έχουν αναλογισθεί τις επιπτώσεις που θα έχει σε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της Αθήνας? Η μόνο το συμφέρον πάνω από όλα?

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΡΕΠΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΓΟΡΆ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΎ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΜΟΎΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΆΝΕ ΠΡΟΒΑΤΆΚΙΑ?
Η ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΎΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΘΑΜΈΝΗ ΑΓΟΡΆ ΤΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

Είμαι περίεργη να μάθω πως αυτοί οι τετραπέρατοι επιστήμονες πιστεύουν πως θα είναι η αγορά σε 2 μήνες.
Είμαι περίεργη να μάθω αν κάποιος από αυτούς τόλμησε να πει στον πρώην αποτυχημένο υπουργό οικονομίας και παριστάμενο τους πως κατέστρεψε την οικονομική ζωή των Ελλήνων με τα κατάπτυστα μέτρα του.Είχε κανείς τα κότσια? Αλλά τι λέω μήπως? Ο μισθός τους ακέραιος και οι αμοιβές από τις παρουσίες τους σε τέτοιου είδους επιτροπές ατόφιος.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ. ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ 17η ΙΟΥΝΊΟΥ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΊΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΈΠΕΙ.

Αγγελική