2.15.2011

Σεμνών θεών... ανθρώπων καταστροφή


Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα το απόγευμα της Κυριακής στο Καφενείο. Η προβολή τη ταινίας του Φίλιππου Κουτσαφτή "Σεμνών θεών" με θέμα τις ανασκαφές στην οδό Λένορμαν στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, οι μνήμες και οι γνώσεις των αρχαιολόγων όπως η Πόπη Παπαγγελή, η λαχτάρα και αποφασιστικότητα των δεκάδων καλεσμένων που παρακολούθησαν με προσοχή την ταινία και τη συζήτηση, άφησαν σε όλους μια γλυκιά ικανοποίηση.


Η υπόθεση της Ακαδημίας Πλάτωνος δεν είναι χαμένη. Σε πείσμα όσων πριν δυόμιση χρόνια μας έλεγαν "αιθεροβάμονες".
Η συζήτηση που έγινε μετά την προβολή της ταινίας εστιάστηκε στο ρόλο των αρχαιολόγων, τις πολιτικές καταστροφής που ακολουθεί το κράτος και τα θεσμοθετημένα όργανα του, οι παρεμβάσεις και οι αγώνες των πολιτών και η ευθύνη των εκλεγμένων αντιπροσώπων στις δημοτικές αρχές.



Πριν την προβολή της ταινίας-κι ευτυχώς γιατί μετά η κουβέντα "άναψε"- κόψαμε την πίτα μας και ευχηθήκαμε να έχουμε μια ακόμη αγωνιστική και μαχητική χρονιά στην Ακαδημία Πλάτωνα. Και η συζήτηση συνεχίστηκε ως αργά το βράδυ...


 
** Ευχαριστούμε τον Κώστα για τις φωτογραφίες. Τις "δανειζόμαστε" κι εμείς στο blog.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Γιατροί του Κόσμου» χρειάζονται ζεστά αντρικά ρούχα, κυρίως μπουφάν. Αν σας περισεύει τίποτα και κυρίως αν μπορείτε να το πείτε και στους φίλους σας... είναι μεγάλη ανάγκη. Τα ρούχα τα δέχονται στον ξενώνα Σαπφούς 12 πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ 210 32 13 150 και 210 32 13 701, όλες τις ώρες.