7.16.2009

Και ταινία ..."Ακαδημία Πλάτωνος"


Η «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου θα κάνει την πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο (5-15 Αυγούστου). (...)Είναι η ιστορία ενός Ελληνα ψιλικατζή (Αντώνης Καφετζόπουλος), που μένει σε υποβαθμισμένη γειτονιά της Αθήνας και ζει μια ζωή που δεν του πολυαρέσει. Είναι χωρισμένος, έχει ψιλοπαρατήσει το μαγαζί του και φροντίζει τη μητέρα του (Τιτίκα Τσιριγκούλη) που έχει πάθει εγκεφαλικό. Αυτός και οι φίλοι του πάσχουν από ξενοφοβία και κοιτούν με στραβό μάτι τους Κινέζους και τους Αλβανούς εργάτες της γειτονιάς. Φανταστείτε τι παθαίνει όταν ανακαλύπτει ότι ο Αλβανός εργάτης, Μαρενγκλέν (Αναστάς Κόζντινε), είναι αδερφός του! (περισσότερα στην "Ελευθεροτυπία" (http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=64162)
Η φωτογραφία από τα γυρίσματα είναι από το ψιλικατζίδικο στη συμβολή των οδών Αίμωνος και Βασιλικών.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16.07.09

Η παγκόσμια πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανάπαυση του Οιδίποδα», διασκευή του «Οιδίποδα Επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, παρουσιάζεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στον Κολωνό, στο μέρος όπου ο Σοφοκλής έζησε και έγραψε το έργο, και ο Οιδίποδας κατά το μύθο εξαφανίστηκε - ή πέθανε.
Αυτά στην όμορφη γειτονιά μας

Γεωργία

Ανώνυμος είπε...

τί ώρα είναι το έργο; όποιος ξέρει ας απαντήσει. Επίσης σχετικά με το ψιλικατζίδικο που λεέι το άρθρο ότι είναι στη συμβολή Αίμονος και Λεβιδίου, έχει εκεί βρε παιδιά ψιλικατζίδικο;Αίμονος και Τριπόλεως ξέρω αυτό που είναι δίπλα στο φροντιστηριο Αγγλικών.

Ανώνυμος είπε...

Κανεις που να γνωρίζει περισσότερα για το θεατρικό εργο 'Η ανάπαυση του Οιδίποδα Παρακαλώ κάτι παραπάνω ποιός ξέρει
Γ.Τ

jeta είπε...

Ανοικτό Θέατρο Κολωνού, οδός Καπανέως και Ιωαννίνων, ώρα 21.00, την Πέμπτη, 23 Ιουλίου.

Στο έργο λαμβάνει μέρος ο ηθοποιός του Μπροντγουέι, Ντέηβιντ Λιτλ, στο ρόλο του Οιδίποδα, καθώς και ηθοποιοί της Δραματικής Σχολής του πανεπιστημίου Queens College, που θα ερμηνεύσουν τους λοιπούς ρόλους και θα συνδράμουν στη γενική στήριξη του έργου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οσο για την τοποθεσία του ψιλικατζίδικου με τις αλλαγές στην πρόσοψή του ,είναι στην γωνία Βασιλικών και Αίμωνος και οχι Λεβιδίου και Αίμωνος η Αίμωνος και Τριπόλεως.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ.
Γ.Τ

Ανώνυμος είπε...

Η ταινία κέρδισε 3 βραβεία στο φεστιβάλ του Λοκάρνο...

Γιαννης είπε...

Είδα την ταινία στο Locarno, πολύ καλή και διασκεδαστική, ο Καφετζόπουλος εξαιρετικός σαν καρικατούρα τεμπέλη Νεοέλληνα.