3.07.2016

Απουσιάζει η 4η Κοινότητα από την Αθήνα του 2020 που οραματίζεται ο Γ. Καμίνης



Ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε από τις 29 Φεβρουαρίου και ως τις 20 Μαρτίου μια διαβούλευση για την Αθήνα του 2020. Στο δελτίο Τύπου δεν παραλείπει να παινέσει τον εαυτό του  για τις διαβουλεύσεις που κάνει, ενώ γνωρίζουμε όλοι πως στη γειτονιά μας, αντί να υπάρξει η οποιαδήποτε συζήτηση αγνόησε την πρόταση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάξη, και "φύτεψε" την ψηφιακή έκθεση για τον Πλάτωνα, στο παρκάκι, μακριά από τις θέσεις στάθμευσης και εκτός Πάρκου.


Τώρα όμως τα πράγματα είναι σοβαρότερα. Διότι στο πρόγραμμα για την ανάπτυξη της Αθήνα ως το 2020 έχει εξαιρέσει όλη την 4η Κοινότητα! Και για να υπάρχει ένα άλλοθι ως έργο βάζει την ψηφιακή έκθεση, που φέρει τον τίτλο "Εκπαιδευτικό Μουσείο" το οποίο ως γνωστόν έγινε με χρήματα από το ΕΣΠΑ. Επίσης αποφεύγει να απαντήσει τι θα γίνει με το εμπορικό κέντρο "Academy gardens". Είναι απίστευτο πως άνθρωποι που εκλέγονται στη γειτονιά μας την με την παράταξη Καμίνη, δέχονται αυτή τη διαρκή υποτίμηση, όταν άνθρωποι από άλλες περιοχές μένουν έκπληκτοι από την ομορφιά του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος και τη γοητεία του Λόφου Κολωνού. Θα περιμένουμε τους εκπροσώπους του Δήμου να διοργανώσουν συζήτηση στην 4η Δημοτική Κοινότητα, όπως φρόντισε να κάνει σε άλλη "φιλική κοινότητα η δημοτική αρχή για να τοποθετηθούμε.

Το δελτίο Τύπου του Δ. Αθηναίων έχει ως εξής:


Τα τελευταία χρόνια, ο δήμος Αθηναίων, έχει αναπτύξει διαδικασίες διαβούλευσης και συμμετοχικού σχεδιασμού. «Ο διάλογος και η αμφίδρομη επικοινωνία αποδεδειγμένα είναι φορείς καλών αποτελεσμάτων και λειτουργικών ιδεών για ζητήματα της πόλης και της καθημερινότητας μας. Απόδειξη αυτού, η συζήτηση για τη νέα χρήση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, καθώς και η 1η Διάσκεψη για την Αθήνα, με τη συμμετοχή εκατόν πενήντα ατόμων, από υπουργεία, φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες και μουσεία, με τους οποίους συζητήσαμε για τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Τώρα, ο δήμος Αθηναίων, προχωρά σε μια επόμενη και πολύ σημαντική φάση της πρωτοβουλίας αυτής, θέτοντας σε διαβούλευση με τους πολίτες το «Έργο: Αθήνα 2020». Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στις 29 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου.
Μπορείτε να πάρετε μέρος στο www.developathens.gr/athina2020 .

Ο δήμαρχος καλεί όλους, πολίτες και ομάδες πολιτών, φορείς και οργανισμούς, όσοι ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, να συμμετάσχουν στη διαβούλευση.

Όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, «ο διάλογος με τους δημότες και τους φορείς της πόλης αναβαθμίζεται, τώρα με την επόμενη φάση του «Έργο: Αθήνα». Ενός πολυδιάστατου, αναπτυξιακού προγράμματος του δήμου Αθηναίων».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.developathens.gr/athina2020





Δεν υπάρχουν σχόλια: