12.21.2015

Η ελλειμματική ψηφιακή έκθεση για τον Πλάτωνα, παρουσιάζεται ως υπόδειγμα


Εδώ ο ...αμφίδρομος κρεμαστός χάρτης από το ΙΜΕ.
Στην κυριακάτικη εκπομπή του MEGA, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης αναφέρθηκε στο ...μουσείο με τα ελλείμματα που δεν είναι μουσείο, αλλά με ψηφιακή έκθεση με τίτλο "Εκπαιδευτικό Μουσείο για τον Πλάτωνα".

   “Τα σχολεία άρχισαν ήδη να το επισκέπτονται" είπε προσθέτοντας μιλώντας για το λαδί κοντέινερ πως  "είναι στολίδι για την Ακαδημία Πλάτωνος, ένα από τα πιο εμβληματικά τοπόσημα, μία από τις πιο σημαντικές γειτονιές της Αθήνας" . "Το μουσείο κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού" συνέχισε αναφέροντας πως είναι "ένα ψηφιακό μουσείο που μιλάει για τον Πλάτωνα και τη φιλοσοφία με διαδραστικό τρόπο. Κάτι πραγματικά εξαιρετικό”.  

Βιβλία σε αυτοκόλλητα.
Είναι κρίμα για το δήμαρχο Αθηναίων, αλλά και για τους δημοσιογράφους που δεν ρωτάνε, να υποδύονται πως είναι αυτή η ψηφιακή έκθεση είναι πλήρης, από τη στιγμή που το έργο ΕΣΠΑ,που παραδόθηκε από το Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού απουσιάζει η αναφορά στην ιστορία της γειτονιάς.  Επίσης, η περίφημη διαδραστικότητα, προκύπτει,  από τον κρεμαστό χάρτη με τα ταξίδια του Πλάτωνα και τα αυτοκόλλητα με τα βιβλία για το μέγαλο έλληνα φιλόσοφο. Όλα αυτά πληρώθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και είναι χρήματα όλων μας, οπότε κάποια στιγμή θα πρέπει να υπάρξει μια απάντηση...

Η έκθεση υπολειτουργεί και δεν ανοίγει όλες τις μέρες. 
Ευτυχώς δημοσίως ο κ. δήμαρχος δεν μίλησε πάλι για ...πέτρες μιλώντας για την Ακαδημία Πλάτωνος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: