11.18.2015

Μίνι εργαστήρι Μη Βίας: Η κρυφή γοητεία των χαρακτηρισμών

"ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ"

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.

Την Πέμπτη 19/11 στις 18.00 στο καφενείο μας (Μοναστηρίου 140 & Τηλεφάνους) θα πραγματοποιηθεί ένα μίνι εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας.

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι ένα εργαλείο συνειδητότητας που μας βοηθά να αναγνωρίσουμε ότι σε κάθε στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε όχι μόνο τον τρόπο που θα εκφραστούμε προς τους άλλους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα ερμηνεύσουμε τα λόγια των άλλων. Εστιάζοντας στη γλώσσα που μιλάμε, η διαδικασία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερωθούμε συναισθηματικά και να οικοδομήσουμε σχέσεις που μας βοηθούν να ζήσουμε τη ζωή μας σύμφωνα με τις αξίες μας.


Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα εστιάσουμε στις κρίσεις που κάνουμε για τους άλλους και για τον εαυτό μας. Τι εννοούμε όταν λέμε ότι κάποιος είναι «τεμπέλης» ή «βλάκας»; Τι κρύβεται πίσω από χαρακτηρισμούς όπως «εγωιστής» και «αναίσθητος»; Πώς θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε τις πιο πάνω κρίσεις με τρόπο που να μας εκφράζει πλήρως, ενώ παράλληλα να μας βοηθά να διατηρήσουμε τη σχέση με το άλλο άτομο αντί να απομακρυνθούμε από αυτό;

Το εργαστήρι ξεκινά στις 18.00 και τελειώνει στις 21.00 (ώρα προσέλευσης 17.30).
Θα εργαστούμε με ασκήσεις σε τριάδες και ζευγάρια, καθώς και με επιδείξεις και παιχνίδια ρόλων.

Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.
Προτεινόμενη συνεισφορά: 5-10€

O Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 4 χρόνια. Βρίσκεται σε τροχιά επίσημης πιστοποίησης στο Nonviolent Communication από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ «Nonviolent Communication, A language of life», το οποίο θα εκδοθεί σύντομα από τις εκδόσεις Κοντύλι.

Διαβάστε περισσότερα για τη Μη Βίαιη Επικοινωνία στο
www.non-violence.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: