11.28.2015

Ψηφιακή Έκθεση για τον Πλάτωνα: Σωστή ιδέα, λανθασμένη χωροθέτηση

Η Ψηφιακή Έκθεση στο χώρο που κάποτε ήταν Πάρκο.
Συνοπτικά για την Ψηφιακή Έκθεση: "Εκπαιδευτικό Μουσείο για τον Πλάτωνα".
Η ιδέα για τη  δημιουργία του κατατέθηκε δημόσια από την Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος. Χρόνια αργότερα βρέθηκε στο πρόγραμμα "Ακαδημία Πλάτωνος"

Η επιλογή για τη δημιουργία της Ψηφιακής Έκθεσης, είναι σωστή. Η χωροθέτηση της είναι λανθασμένη, για προφανείς λόγους.  Είναι τοποθετημένη εκτός του πεδίου του περιφραμένου αρχαιολογικού χώρου, μακριά από το Γυμνάσιο ("πεσμένες πέτρες" που θα έλεγε και ένας δήμαρχος), σε μή ορατό σημείο, σε στενό δρόμο, χωρίς χώρο στάθμευσης.


Το κενό στην έκθεση είναι η απουσία του τμήματος για την ιστορία της γειτονιάς.

Το ερώτημα  που υπάρχει είναι για το συνολικό κόστος του εγχειρήματος, στο οποίο "συναντήθηκαν", ως φαίνεται, δύο ΕΣΠΑ: Το "Ακαδημία Πλάτωνος" και εκείνο που χειρίζεται ο Δήμος Αθηναίων. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιο είναι το τελικό κόστος της ψηφιακής έκθεσης (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) που βρήκε  ...στέγη στη λαδί μεταλλική κατασκευή (Δήμος Αθηναίων).

1 σχόλιο:

teslacoil20kv@gmail.com είπε...

Ζούμε την ψηφιακή εποχή , όλα αυτά που έκαναν με το κτίριο αυτό θα μπορούσαν να κάνουμε με ένα web server που να δίνει πληροφορίες σε ταμπλετ και κινητά των επισκεπτών με διάφορους τρόπους ! με rasberry pi ή άλλη πλατφόρμα , μερικά wifi hotspot θα μπορούσε να γίνει πράξη ... το μόνο πρόβλημα μου είναι αν θα μπορούσαμε θα τους δώσουμε μόνιμο ρεύμα από τον υπάρχουν φωτισμό του χώρου , και να τα τοποθετήσουμε κάπου σε στεγανά κουτάκια .... όλα τα άλλα είναι θέμα εθελοντών και γνώσεων που θέλουν ψάξιμο και χρόνο!! αν σας αρέσει η ιδέα στείλτε μου ένα email να το δούμε!!