10.22.2015

Θέλουν να κλειδώσουν το Πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα και συγκεντρώνουν υπογραφές

Η σημερινή κατάσταση στο Πάρκο. Χρειάζεται λουκέτα ή φροντίδα; 
Πληροφορούμαστε πως σε ορισμένες πολυκατοικίες πέριξ του Πάρκου  στο τμήμα που γίνονται οι περισσότερες δράσεις, κυκλοφορεί ένα χαρτί συγκέντρωσης υπογραφών. Ορισμένοι ζητούν το κλείδωμα και τη φύλαξη του Πάρκου, χωρίς να είναι γνωστό ποια επιχειρήματα έχουν. Είναι κάτι που πάντα περιμέναμε, γι' αυτό και χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα ένας διάλογος ανάμεσα σε όλους τους κατοίκους  που χρησιμοποιούν το χώρο. Άλλωστε η σκέψη αυτή δεν έχει εκφραστεί από κατοίκους μόνο.   Είναι, λοιπόν απαραίτητο για τις συλλογικότητες να πάρουν πρωτοβουλίες και να δείξουν και να πείσουν πως το κλείδωμα του Πάρκου θα είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος με σημαντικές επιπτώσεις και για τον αρχαιολογικό χώρο.


Το Πάρκο που είναι και αρχαιολογικός χώρος έχει σημαντικές προοπτικές, αλλά το βασικό είναι πως διαθέτει τα τελευταία χρόνια ζωή.  Επιτέλους το Πάρκο χρειάζεται φροντίδα, όχι λουκέτο!

1 σχόλιο:

B.Β. είπε...

Φροντίδα χρειάζεται. Και αναβάθμιση. Και ανάδειξη. Υπάρχει όμως μια πάγια τεχνική που οι πραγματικοί φύλακες έχουμε γνώση για να μην εφαρμοστεί. Η τεχνική της υποβάθμισης και της απαξίωσης για να προκληθούν μέτρα ευκολοχώνευτα από την "κοινή γνώμη". Ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν θα την ακολουθήσει.