8.15.2015

Ο δήμος Αθηναίων "κρύβει" τα προγράμματα για τους 'δικούς του";

Η καταγγελία που έγινε στο blog μας είναι σαφής και αποκαλυπτική. Γονείς που τυχαία βρίσκονταν στην Αθήνα σκέφθηκαν να αναζητήσουν μήπως υπάρχει από τώρα η διαδικασία εγγραφής παιδιών σε βρεφονηπιακό σταθμό και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που βγαίνουν κάθε χρόνο μέσω ΕΣΠΑ.
Ανακάλυψαν έκπληκτοι πως όχι μόνο βγήκε η διαδικασία αλλά η προθεσμία για τη δημιουργική απασχόληση λήγει στις 18 Αυγούστου! Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στις 31 Αυγούστου.
Και τότε άρχισε ο Γολγοθάς τους. Πήραν στα ΚΕΠ, δεν ήταν δικής της ευθύνης. Πήραν στο δήμο, δύσκολα να βγάλουν άκρη. Με τα πολλά κατάφεραν και βρήκαν ένα τηλέφωνο, από εκεί τους παρέπεμψαν σε ένα άλλο και από εκεί, επιτέλους, βρήκαν μια άκρη. Γολγοθάς μέρος δεύτερον. Αδύνατον να λάβουν πληροφορίες. Η αίτηση λέει πρέπει να κατέβει από το Internet, να σταλεί ταχυδρομικά με ένα σωρό έγγραφα και στοιχεία. Μπαίνουν στο Internet, στη διεύθυνση http://www.eetaa.gr, το χάος. 
Έπρεπε να γνωρίζουν ήδη (προφανώς κάποιος "φίλος" έπρεπε να τους το πει) πως πρέπει να κατεβάσουν την ΚΟΙΝΗ αίτηση για βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημιουργικής απασχόλησης. Κάτω-κάτω, κυριολεκτικά, αναγράφεται ο πίνακας συμμετοχής για τη δημιουργική απασχόληση. Αν δεν έχεις Internet; Έχασες! 
Όσοι ασχολούνται με την πληροφόρηση του κοινού είτε έχουν εντολές να μην δίνουν πληροφορίες, είτε είναι ανάγωγοι. Δεν πιστεύουμε το δεύτερο.
 Οι θέσεις είναι λίγες, τα προγράμματα δωρεάν και οι γονείς πάντα δεν προλαβαίνουν να υποβάλλουν αίτηση.
Είναι φανερό πως ο δήμος Αθηναίων, η πλιεοψηφούσα δημοτική αρχή, τα συστήματα των κολλητών που λειτουργούν χρόνια τώρα, έχουν στήσει το πανηγύρι. Τα προγράμματα ΕΣΠΑ προσφέρονται σχεδόν σαν τα παλιά καλά ρουσφέτια. Σε ψηφοφόρους. 
Η λέξη ντροπή θα ήταν λίγη...
Όσοι ενδιαφέρονται, προλαβαίνουν ίσως να μπουν στην παραπάνω διεύθυνση, να κατεβάσουν την κοινή αίτηση "Έντυπο αίτησης συμμετοχής γονέων (Οδηγίες) (4/8/2015), να το συμπληρώσουν και να το στείλουν ταχυδρομικά. Ούτε καν τη διεύθυνση αποστολής των εγγράφων δεν ήθελαν να δώσουν οι αρμόδιοι να ...ενημερώνουν τον κόσμο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσίπα δεν υπάρχει..Ελεεινοί τόσα χρόνια ζούσε εις βάρος των δημοτών,πληρώνονται από το υστέρημα μας οι άσχετοι.
Κρατούν τις θέσεις για τα δικά τους παιδιά όπως κάθε χρόνο..
Ντροπή άσχετοι παλιουπάλληλοι του Δήμου..
Εύχομαι κάθε χρόνο να σας κόβουν τον μισθό και να ζείτε όπως και εμείς..

Σωτηρία

Ανώνυμος είπε...

Στόκοι οι δημοτικοί υπάλληλοι μέχρι να βγουν σε σύνταξη.
Στόκος και ο δήμαρχος που νόμιζε πως ο ποτάμης θα τον κάνει πρωθυπουργό σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Σόφη.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλά και γλυκά τα λεφτά του ΕΣΠΑ για τους δραστήριους του Δήμου.
Φαγοπότι για τους ακομάτιστους μαθητές .

Ανώνυμος είπε...

Αν εξακολουθούμε - μετά τα όσα έχουν δει τα μάτια μας ενώ έρχονται κι άλλα, να κτυπάμε το σαμάρι αντί για το γάιδαρο, σε λάθος δρόμο είμαστε. Η χρηματοδότηση για τους παιδικούς σταθμούς - πάντα μέσω ΕΣΠΑ μιας και ο προϋπολογισμός του κράτους βρίσκεται σε αυστηρή εποπτεία από τους δανειστές - δυνάστες, περιορίστηκε δραματικά. Υπολογίζεται ότι πάνω από 30000 παιδιά σε όλη τη χώρα θα μείνουν εκτός. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων, μαζί και ο δικός μας, όχι δεν αντιστέκεται, όχι δεν διαμαρτύρεται, αλλά εφαρμόζει πιστά το δόγμα της δήθεν σωτηρίας μέσω της σίγουρης καταστροφής μας. Αυτή είναι η μια και βασική αιτία για τη χρήση του Αυγούστου για πολλά και ελεεινά, για τη μεταχείριση των πολιτών, κλπ. Σίγουρα, όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων τόσο πιο πολύ θα φαίνεται το μεγάλο ποσοστό αυτών που δεν θα εξυπηρετηθούν. Και αυτό δεν το θέλουν οι δημαρχαίοι. Τις θέσεις τις καλύπτουν με κριτήρια και ο καθένας - κυρίως πολλοί μαζί, πρέπει να διεκδικήσουμε πρόσβαση στα στοιχεία. Το δάσος, όμως, βρίσκεται στο ότι δεν καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες μας: παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά. Το να βλέπουμε το δέντρο τους βολεύει αφάνταστα.

Κική
Κική