7.05.2015

Ένα ΟΧΙ που μπορεί να σώσει την ψυχή της Ευρώπης


        Η European Village είναι αποδεδειγμένα μια οργάνωση που μένει και δρα στην Ευρώπη. Από το 2006 και ύστερα έχουμε δώσει την δυνατότητα σε περισσότερους από 300 νέους και νέες να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και θεωρούμε αυταπόδεικτο ότι είμαστε μια οργάνωση φιλική στην ιδέα μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα, μιας Ευρώπης των λαών. Έχουμε μάλιστα πλήρη συνείδηση ότι έχουμε ευεργετηθεί από πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας και αυτή έχει αποτελέσει για τόσους από εμάς τόπο γνωριμίας, αποδοχής και συνύπαρξης με το διαφορετικό.

Ποια είναι όμως η ουσία της Ευρώπης; Ποια είναι η συνεκτική κόλλα που κρατάει τόσους λαούς ενωμένους στην Γηραιά Ήπειρο; Είναι οι αξίες που πρεσβεύει και που έρχονται από τα βάθη των αιώνων, την αρχαία Ελλάδα και τον διαφωτισμό δηλαδή η δημοκρατία, η ισότητα, η ανεξιθρησκεία, η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ανοχή, ο πλουραλισμός και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.
        Πιστεύουμε ότι το «μένουμε Ευρώπη» σημαίνει ότι ενστερνιζόμαστε τις πιο πάνω αξίες και όχι το αν έχουμε ευρώ στην τσέπη μας. Σημαίνει επίσης ότι ακλόνητα και σταθερά πιστεύουμε στην ύπαρξη εναλλακτικών δρόμων και αγωνιζόμαστε για να τους ανακαλύψουμε. Σε αντίθεση με την επιταγή του παρόντος οικονομικού συστήματος που ταυτίζεται με το δόγμα της ανυπαρξίας εναλλακτικών επιλογών και υποστηρίζεται έντονα από την εκστρατεία του εκφοβισμού,εμείς επιμένουμε σθεναρά στην εξεύρεση λύσεων που θα έχουν ως επίκεντρο τη ζωή και όχι τις αγορές.
        Στις 5 Ιούλη καλούμαστε να λάβουμε θέση σε ένα αδιαμφισβήτητα πιεστικό δημοψήφισμα, μέσα σε ένα κοινωνικά αγωνιώδες και οικονομικά σκληρό περιβάλλον.
Ψηφίζουμε ΟΧΙ γιατί:
- πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό όραμα μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα και ειρηνικής
- δεν διαπραγματευόμαστε την αυτοδιάθεση και τη δημοκρατία μας
- συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων και στην ανάληψη της ευθύνης
- ζητάμε από τους πολιτικούς όλης της Ευρώπης να ευθυγραμμιστούν με τις ευρωπαϊκές αξίες
- κρατάμε την ψυχή της Ευρώπης ζωντανή
Απέναντι σε έναν εκβιασμό για οικονομικό στραγγαλισμό αντιτάσσουμε το χτίσιμο ανθρώπινων σχέσεων και την αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: