7.22.2015

Καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία ενημέρωσης για τους πλειστηριασμούς



Ο λαός μας με κορυφώσεις και υποχωρήσεις έδωσε σκληρούς αγώνες το 2010, το ΄11, το ΄12, πέρασε στη φάση της αναμονής και της ανάθεσης, στην καταψήφιση όσων κυβέρνησαν πιστοί στις πολιτικές επιλογές των δανειστών αλλά και των εγχώριων του κυρίαρχου συστήματος, παρακολούθησε την αυταπάτη των διαπραγματεύσεων με τους "θεσμούς" για να φτάσει στο βροντερό και περήφανο ΟΧΙ στις 5 του Ιούλη. Ένα ΟΧΙ που δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο ούτε έπεσε έτσι ξαφνικά από τον ουρανό. Διαμορφώθηκε σαν λαϊκή απαίτηση και θέληση με την παρακαταθήκη των αγώνων των περισσότερων στις κορυφώσεις ή των λιγότερων στα δύσκολα, που έδωσαν μάχες όλη την προηγούμενη περίοδο ενάντια:

- στη φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας, τα χαράτσια, την επιβολή και διατήρηση του ΕΝΦΙΑ,
- τους πλειστηριασμούς με την παρουσία και σύγκρουση στα Ειρηνοδικεία δεκάδων συλλογικοτήτων, που πολλές από αυτές φιλοξενούνται σε διπλανές στήλες του blog,
- στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, υποδομών και υπηρεσιών,
- στις απολύσεις, την ανεργία, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, τα 4ωρα της μισής ζωής, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την ασυδοσία των εργοδοτών που βρήκαν την κρίση και τα μνημόνια σαν ευκαιρία για να εξαπολύσουν επίθεση σε κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση,
- στην απόλυτη υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και παιδείας και τη μετατροπή του φυσικού περιβάλλοντος σε πηγή κέρδους για επενδυτές και ολιγάρχες,
- στην καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας μας.
Σε αυτά απάντησε ΟΧΙ ο λαός, αντέχοντας στις κλειστές τράπεζες, αποκρούοντας ταυτόχρονα τους λυσσαλέους εκβιασμούς των δανειστών ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, των εργοδοτών που έφτιαχναν λίστες του ΝΑΙ για να μην απολύσουν, την πέρα κάθε φαντασίας προπαγάνδα εκφοβισμού και τρομοκράτησης από τα αυτοαποκαλούμενα Μέσα  Μαζικής "Ενημέρωσης".
Απαιτήσαμε μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς της κοινωνίας. ΟΧΙ μια νέα μνημονιακή συμφωνία.
Στις γειτονιές μας έχουμε μάθει να παλεύουμε ενάντια στα μνημόνια, τις πολιτικές στο πλαίσιο των νόμων που τα εφαρμόζουν και κάθε κυβέρνηση που επιδιώκει να τα υλοποιήσει. Στην Ακαδημία Πλάτωνα αντιπαλέψαμε τις ενέργειες των μνημονιακών κυβερνήσεων, μνημονιακού δήμου και περιφέρειας να φυτέψει ένα Mall καταστροφής στο Μουζάκη. Στον Κολωνό, τα Σεπόλια και την Ακ. Πλάτωνα υπερασπιστήκαμε οικογένειες από διακοπές ρεύματος για τα χαράτσια. Στα Σεπόλια υπερασπιστήκαμε οικογένειες από πλειστηριασμούς που επιδιώχθηκαν τον περασμένο Απρίλη και Ιούνη. Ενημερώσαμε για τις Σκουριές, το μαύρο στην ΕΡΤ. Αντιπαλεύουμε τη φτώχεια, τον εκφασισμό και το φασισμό. Χτίζουμε τη δική μας αλληλεγγύη με κάθε τρόπο, στηρίζοντας κυρίως μαθητές στο δύσκολο αγώνα των οικογενειών τους για να προχωρήσουν στο σχολείο. Βγήκαμε ενεργητικά και αποφασιστικά στους δρόμους των γειτονιών μας τη βδομάδα του δημοψηφίσματος για το ΟΧΙ του λαού, ενάντια στο φόβο.
Αυτό το ΟΧΙ δεν θα γίνει ΝΑΙ σε νέα μνημόνια που θα βάλουν την ταφόπλακα στις ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας εν ονόματι ενός νομίσματος και μιας ένωσης που αποδείχθηκε ότι δεν είναι των λαών.
Πήραμε την πρωτοβουλία, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Πλάτωνα - Σεπολίων και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών α΄βάθμιας εκπαίδευσης "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" για τη συγκρότηση επιτροπής με στόχο την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, για ένα «ΟΧΙ μέχρι τέλους». Η πρώτη μας ανοιχτή συνέλευση, με συμμετοχή και ζωντανό διάλογο, έγινε τη Δευτέρα 20 Ιούλη. Αποφάσισε να απευθυνθεί με ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε συλλογικότητα, φορέα, πρωτοβουλία, το λαό και τη νεολαία στις γειτονιές μας, σε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, να συμμετέχει, να προσφέρει, να κτίσει την αγωνιστική ενότητα μέσα στη συλλογική δράση με στόχους και όραμα που να μας πηγαίνουν πολλά βήματα μπροστά.
Υλοποιώντας μια από τις προτάσεις, που συμπύκνωσε την ανάγκη των πολλών που συμμετείχαν να βάλουμε εμείς τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση την ερχόμενη Τρίτη. Θα συζητήσουμε και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που το ΟΧΙ του λαού και το ΝΑΙ της κυβέρνησης άνοιξαν πιο πλατιά από κάθε άλλη φορά: είναι τα μνημόνια μονόδρομος για το λαό; είναι καταστροφή για το λαό η ρήξη με ευρώ, ευρωζώνη και ΕΕ; υπάρχει άλλη διέξοδος, πως και με ποιες προϋποθέσεις;
Μέσα από νέες ανοιχτές διαδικασίες θα αποφασίσουμε πως θα οργανώσουμε τους αγώνες μας ενάντια σε όλα αυτά που απειλούν να πνίξουν τη ζωή μας στο παρόν και το μέλλον. Σίγουρα η επέλαση των κατασχέσεων και πλειστηριασμών που θα επιδιωχθεί από τις τράπεζες, αλλά και κράτος για οφειλές σε εφορίες και ταμεία, είναι ένα από τα πιο κομβικά λαϊκά ζητήματα όπου χρειάζεται να οργανωθεί η ενημέρωση, η αντίσταση και η προστασία των νοικοκυριών που θα απειληθούν.
Καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία ενημέρωσης σε σχέση με την τροπή που παίρνει το θέμα των πλειστηριασμών.
Σας καλούμε να ενημερώσετε τους κατοίκους που θα συμμετέχουν για τη Λαϊκή Πρωτοβουλία "ΟΧΙ μέχρι το τέλος". Σας καλούμε να συμμετέχετε.

Λαϊκή Πρωτοβουλία «ΟΧΙ μέχρι το τέλος» στις γειτονιές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: