5.06.2015

Ο Δήμος ζήτησε φύλακες από τον εργολάβο για την ...αφύλακτη σιδηροκατασκευή

Να ορίσει φύλακες στο έργο του Ψηφιακού Μουσείου, μέχρι να τοποθετήσει τα συνήθη μέτρα προφύλαξης κατασκευαστικών έργων κάλεσε τον εργολάβο του Ψηφιακού Μουσείου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αγγελόπουλος. Το κόστος της φύλαξης, σύμφωνα με το δήμο θα επιβαρύνει την κατασκευαστική εταιρεία, η οποία ως και σήμερα ακολουθήσε την πρωτοφανή διαδικασία της τοποθέτησης της σιδηροκατασκευής, δίχως να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους διερχόμενους.


Θυμίζουμε πως στο χώρο του μικρού Πάρκου στη Μοναστηρίου παίζουν καθημερινά τα παιδιά, τα οποία βεβαίως περιεργάστηκαν από την πρώτη στιγμή το έργο της κατασκευαστικής εταιρείας με τα σίδερα που εξέχουν. Η εταιρεία, αντί να λάβει τα μέτρα προστασίας, ζήτησε από την αστυνομία συνδρομή, πριν από μία βδομάδα, υποχρεωτικής επιβλεψης του έργου, ανά δύο ώρες, από περιπολικό, διότι, όπως ισχυρίστηκε ο πολιτικός μηχανικός της, δέχθηκε απειλές για την καταστροφή του έργου.


Αυτή είναι η αντίληψη, που υπάρχει όταν ο Δήμος Αθηναίων, δείχνει τέτοια ανοχή σε συμπεριφορές και δεν διαβουλεύεται με τους πολίτες. Το γεγονός ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, κάνει την κατάσταση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Υ.Γ. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, που έχει αναλάβει το έργο του "περιεχομένου" του Μουσείου, δεν έχει τοποθετηθεί, όπως παρατηρούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: