5.29.2015

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διαβουλεύεται με όλους, πλην της Ακαδημίας Πλάτωνος

Ταμπέλα, χωρίς διαβούλευση, για την καταστροφή του δημόσιου χώρου πρασίνου.Τι λέει ο...Συνήγορος
O Δήμος Αθηναίων διαφημίζει πως κάνει "ηλεκτρονική διαβούλευση για τέσσερα κτίρια της Αθήνας" λέγοντας πως "η Αθήνα αλλάζει και η συμμετοχή σου μετρά" Μάλιστα μιλάει για "μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και καινοτόμα διαδικασία ξεκινά ο δήμος Αθηναίων για τη μελλοντική χρήση τεσσάρων δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, εγκαινιάζοντας ανοιχτή και δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση" . Πρόκειται για τα εξής κτίρια:

1)    του κτιρίου του ΕΒΕΑ στην οδό Αμερικής 8,
2)      του διατηρητέου κτιρίου, επί της οδού Θεοτοκοπούλου 34
3)      του Σεράφειου Κολυμβητηρίου - αθλητικού πολιτιστικού κέντρου
4)      και της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης στην οδό Φωκίωνος Νέγρη.



Ο δήμος Αθηναίων μας κάνει, λοιπόν, πλάκα! Διότι υπάρχει ένα κτίριο(σιδηροκατασκευή για την ακρίβεια) του Ψηφιακού Μουσείου για τον Πλάτωνα, το οποίο έχει ήδη τοποθετήσει σε δημόσιο χώρο πρασίνου, χωρίς να διαβουλευτεί, γνωρίζοντας την αντίθετη γνώμη των κατοίκων και καθημερινών χρηστών του Πάρκου. Και παρόλα αυτά επιμένει, χωρίς να έχει την παραμικρή υποστήριξη και παρά την αντίθετη απόψη του νέου υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη.  Και χωρίς να δεσμεύεται ο δήμαρχος ότι δεν θα μετακινηθεί στη συνέχεια,  παρά τα όσα διαδιδούν οι αντιδήμαρχοι και οι συν αυτώ του έργου, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις. 

Καλούμε λοιπόν το δήμαρχο να μας απαντήσει, γιατί ενώ διαφήμιζει, το διάλογο για όλη την Αθήνα, εξαιρεί την Ακαδημία Πλάτωνος.

Λέμε, λοιπόν, να πάμε στο Συνήγορο του Πολίτη, για αρχή, από τη στιγμή που όλο αυτό το έργο  "Αθήνα (συμπεριλαμβάνεται η διαβούλευση;) χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ... 



Δεν υπάρχουν σχόλια: