5.28.2015

Πρόγραμμα κατά της ξενοφοβίας από το δήμο Αθηναίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παιδαγωγικές δραστηριότητες για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους, με στόχο την καταπολέμηση της ξενοφοβίας, την προώθηση του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την αρμονική συνύπαρξη, πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων, τις απογευματινές ώρες, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και γειτονιές της Αθήνας.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να συμπληρώσουν έντυπο αίτησης που θα βρουν στους Παιδικούς Σταθμούς αλλά και τις ιστοσελίδες του δήμου Αθηναίων και του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνώνwww.cityofathens.gr και www.dbda.gr
Αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται καθ’ όλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, καθημερινώς πλην Σαββάτου και Κυριακής σε:
·        Παιδικούς Σταθμούς κατά τις ώρες από 16:00 έως 19:00
·        στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, Ρόδου 181, Σεπόλια, κατά τις ώρες από 7:30 έως 14:30
·        στο Τμήμα Επιλογής Αιτήσεων και Παρακολούθησης Εγγραφών, στον 4ο όροφο, ή μέσω fax: 210 5152607, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 5150761.
Διευκρινίζεται ότι οι παιδαγωγικές δραστηριότητες  υλοποιούνται τα απογεύματα σε προκαθορισμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς και περιλαμβάνουν:
•Παιχνίδια απ’ όλες τις χώρες
•Θεατρικό παιχνίδι
•Κουκλοθέατρο
•Μουσικοκινητική
•Χειροτεχνία με ανακυκλούμενα υλικά
•Χάρτες με ταξίδια από τους τόπους προέλευσης
•Παιχνίδια εκμάθησης ελληνικών
•Βιβλιοθήκη – γωνιά αφήγησης
Οι δράσεις υλοποιούνται  στο πλαίσιο του Έργου 1.4γ/13 με τίτλο «Προώθηση δημιουργικών δραστηριοτήτων νηπίων στις υφιστάμενες δομές των βρεφονηπιακών σταθμών με στόχο την αλληλεπίδραση παιδιών μεταναστών και γηγενών», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, παράλληλα  σε πέντε πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Νεάπολη –Συκεές, Νίκαια – Αγ. Ι. Ρέντης).
Επισυνάπτεται το Έντυπο της Αίτησης και οι Παιδικοί Σταθμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  

Δεν υπάρχουν σχόλια: