5.03.2015

Γέμισε την Πρωτομαγιά Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα!

Χωρίς ενημέρωση και κινητοποίηση και δίχως ο δήμος Αθηναίων ή το κράτος να πληρώσει το παραμικρό ευρώ για διαφήμιση και χθες Πρωτομαγιά το Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, γέμισε από κόσμο. Οικογένειες, ζευγάρια, μαθητές, μωρά σε καρότσια, παιδιά σε ποδήλατος και πολλοί άλλοι άνθρωποι γέμισαν την Ακαδημία Πλάτωνος. Το Πάρκο μας, μετά από προσπάθεια ετών καθιερώνεται ως εναλλακτικός προορισμός, εξαιτίας του τρόπου αντίληψης με τον οποίο κινούνται οι συλλογικότητες που το προστατεύουν.






Βεβαίως, υπάρχουν ορισμένοι που αδιαφορούν για το Πάρκο και το Αρχαιολογικό χώρο και αποφάσισαν να πιάσουν το Μάη, αγκαλιά με το αυτοκίνητό τους. Ή άλλοι που θεώρησαν καλό να στήσουν  ψησταριές. Αυτά τα φαινόμενα είναι μικρής έκτασης, αλλά ανησυχητικά. Θα αποφεύγονταν όμως αν υπήρχε κοινή λογική, ή  φύλαξη ή αν η Α΄Εφορία Αρχαιοτήτων έβαζε μπάρες στις εισόδους του πάρκου. Αλλά σε αυτές τις εποχές, ειδικά στην 4η Δημοτική Κοινότητα, ορισμένοι αποφεύγουν να κάνουν τη δουλειά για την οποία είναι εντεταλμένοι.




Πρέπει όμως να κρατήσουμε τη χάρα που έδωσε το Πάρκο μας και να προετοιμαστούμε για ένα γεμάτο Καλοκαίρι. Από το Δήμο  Αθηναίων και το Υπουργείο Πολιτισμού, το μόνο αίτημα είναι να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια και να ρίχνουν τσιμέντα στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: