5.09.2015

Ούτε ευρώ στους δανειστές! Κινητοποιήσεις στις 11 Μάη

Στις 12 Μάη η κυβέρνηση θα πληρώσει στο ΔΝΤ περίπου 800 εκατ. ευρώ δόση, ποσό που θα έφτανε να καλύψει επείγουσες ανάγκες των άνεργων, των εργαζομένων, της υγείας και της παιδείας. Κι όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πληρώνει όλες τις δόσεις στους τοκογλύφους δανειστές, διαπραγματεύεται μαζί τους μια νέα συμφωνία αντιλαϊκών μέτρων.
 
Απέναντι στην πολιτική αυτή, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να περιμένουν. Η αναμονή δεν έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα εκτός από νέα μέτρα σε βάρος της κοινωνίας και των αναγκών της. Κάθε συμβιβασμός και υποταγή στο μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, μόνο νέα βάρβαρα μέτρα και διαιώνιση του μνημονιακού πλαισίου θα φέρει. Είναι ώρα, μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς, το εργατικό και λαϊκό κίνημα να βγει ξανά στους δρόμους! Να απαιτήσει "ούτε ένα ευρώ στους δανειστές", να φωνάξει, πως "το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το "χρέος" της ανατροπής"!

Δεκάδες σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καλούν σε συγκέντρωση και πορεία την Δευτέρα 11 Μάη, την μέρα που η κυβέρνηση θα πληρώνει σχεδόν 800 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, τη μέρα που θα αρχίσει άλλο ένα eurogroup, για να βάλει τις τελικές πινελιές σε μια νέα συμφωνία που θα περιέχει τις γνωστές και κακόφημες στους εργαζόμενους "μεταρρυθμίσεις" που ζητά το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του για να ανταχθούν τα κέρδη τους, σε βάρος των εργατικών και κοινωνικών αναγκών και συμφερόντων.
Στην κινητοποίηση καλεί επίσης η "Κίνηση για τη διαγραφή του χρέους τώρα!", που κυκλοφόρησε αφίσα και πραγματοποίησε τη Δευτέρα 4 Μάη συνέλευση για την παρέμβασή της το επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: