3.26.2015

Η εκδήλωση της Λαϊκής Συνέλευσης

Ροζάβα- Κομπάνι, εκεί που ζει και αναπνέει ο αγώνας για γη, ελευθερία και κοινωνική χειραφέτηση
Στις αρχές του 2015, τα εκπαιδευτικά σωματεία πήραν την πρωτοβουλία για μια μεγάλη καμπάνια αλληλεγγύης για τη Rojava και το Kobani. Ο αγώνας για την επιβίωση χιλιάδων προσφύγων που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους αλλά και η απόπειρα των κατοίκων στα αυτόνομα καντόνια της Rojava, να οικοδομήσουν μια κοινωνία της ισότητας φυλών και φύλων, με κοινωνική ιδιοκτησία, εργατικά συμβούλια και αυτοοργάνωση, είναι αυτά που ευαισθητοποίησαν τους Συλλόγους εκπ/κών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ. Ο αγώνας ενάντια στους φασίστες των ISIS, η πίστη και θέληση των μαχητών και μαχητριών της Rojava να προστατεύσουν το πρωτότυπο πείραμά τους, όπως οι ίδιοι λένε, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς διακρίσεις, χωρίς εθνικές και ρατσιστικές αντιπαλότητες και μίση, είναι αυτό που οδήγησε τους εκπαιδευτικούς για το ταξίδι αλληλεγγύης στην Ν.Α. Τουρκία, στο Κουρδιστάν.

Εκεί συνάντησαν ανθρώπους  με αισιοδοξία, αξιοπρέπεια, μαχητικότητα. Τα παιδιά στους καταυλισμούς, πιτσιρικαρία πέντε και επτά χρονών, γιατί οι έφηβοι βρίσκονται μέσα στη μαχόμενη πόλη, φωνάζουν συνθήματα κι όλοι, όπου κι αν σταθούν κάνουν το σήμα της νίκης. Γι’ αυτούς η νίκη είναι αδιαπραγμάτευτη! «Νέοι πολεμάμε, νέοι θα νικήσουμε», λένε, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτό πως η μάχη αυτή δεν αναβάλλεται για τις επόμενες γενιές!
Ο ηρωικός αγώνας του Κούρδικου λαού συγκινεί και έχει τραβήξει το διεθνές ενδιαφέρον, γιατί όπως δηλώνουν οι ίδιοι είναι ένας αγώνας για όλους τους λαούς, για κάθε καταπιεζόμενο, για κάθε γυναίκα. Είναι ένας αγώνας για την ελευθερία και την εξάλειψη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ωστόσο χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να μπορέσει αυτός ο αγώνας  να ξεφύγει από το πέπλο σιωπής της «πολιτισμένης» Δύσης και των ΜΜΕ. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, και αντιμέτωποι με όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ αλλά και του τουρκικού κράτους, οι Κούρδοι μαχητές και μαχήτριες του YPG και του YPJ, καταφέρνουν και αποδεικνύουν ότι η πάλη των λαών μπορεί και πρέπει να νικήσει.
Οι ιστορίες των ανθρώπων, όπως αυτή του «αθάνατου θείου - οlumsuz amca» που παρά τα εξήντα του χρόνια έβαψε τα μαλλιά του για να φαίνεται νεότερος ώστε να του επιτρέψουν να πάρει όπλο και να γίνει αντάρτης, που πάλεψαν και συνεχίζουν με αποφασιστικότητα να υπερασπίζονται όσα έχουν κατακτήσει, «μιλάνε» στην καρδιά των αγωνιζόμενων εργαζομένων και ανέργων, στην καρδιά του λαού στην Ελλάδα της καπιταλιστικής κρίσης και των μνημονίων. Οι εργαζόμενοι στον τόπο μας θα σταθούν αλληλέγγυοι σε αυτό τον αγώνα.
Γιατί όπως εκεί, έτσι και στον τόπο μας…
Οι λαοί είναι αυτοί που θα πουν την τελευταία λέξη

Οι λαοί είναι αυτοί που θα γράψουν την ιστορία

Δεν υπάρχουν σχόλια: