3.06.2015

Για τα 495 χιλ. ευρώ του προϋπολογισμού του Ψηφιακού Μουσείου

Επειδή, ο προϋπολογισμός του έργου «Εγκατάσταση στέγασης ψηφιακής εκπαιδευτικής έκθεσης Ακαδημίας Πλάτωνος» , έργο του δήμου Αθηναίων που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είναι εντυπωσιακός,

Επειδή κάπου,  αρχίσαμε να αισθανόμαστε «ένοχοι», για τα χρήματα του ΕΣΠΑ που θα «χαθούν», αν η εγκατάσταση στέγασης της ψηφιακής έκθεσης δεν γίνει γιατί αντιδρούν οι συνήθεις «κορμοράνοι»,

Είπαμε να δούμε κάποιες λεπτομέρειες, όπως οι πιο κάτω:

-Η εγκατάσταση, που απ΄ ότι είχαν πει είναι «ελαφριά κατασκευή», έχει εμβαδόν κύριου χώρου 150 τμ και βοηθητικών χώρων 15 τμ. Σύνολο 165 τμ.

-Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με τη μελέτη του δήμου, είναι 495.000 ευρώ.

Αν διαιρεθεί ο προϋπολογισμός με το εμβαδόν, το έργο κοστίζει 3000 ευρώ το τμ. Μετά την έκπτωση του εργολάβου, που το ανέλαβε, θα κοστίσει 1.800 ευρώ το τμ.

-Ένα Νηπιαγωγείο ολοκληρωμένο, συγκεκριμένα το 5Ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, με εμβαδόν 389 τμ, έχει προϋπολογισμό 740.000 ευρώ. Δηλαδή, κοστίζει 1902,80 ευρώ το τμ, πριν την έκπτωση (στοιχεία ΟΣΚ).
-Μια μονοκατοικία πολυτελούς κατασκευής κοστίζει από 1.800 έως 3.400 ευρώ το τμ.
Άρα, το έργο του δήμου Αθηναίων, με χρήματα από το ΕΣΠΑ, κοστίζει ακριβότερα από ένα ολοκαίνουργιο Νηπιαγωγείο και σίγουρα όσο μια μονοκατοικία πολυτελούς κατασκευής (3000 αρχική – 1800 τελική).

Είναι να μην αισθανόμαστε ένοχοι;


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να το διαδώσουμε σε όλη την γειτονιά.Δήμος και ΕΣΠΑ.Να γίνει έλεγχος,για τα χρήματα που στερούμαστε εμείς για να τα διαχειρίζονται οι άσχετοι και οι άχρηστοι.
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν ντρέπονται.Αίσχος, κάποιος δεν υπάρχει υπεύθυνος να ασχοληθεί με το τόσο σοβαρό θέμα?
Ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την ανάθεση.Τα ονόματα στον αέρα.
Το hotdoc με το ΕΣΠΑ των μεγαλοεργολάβων, και ο Δήμος της Αθήνας,(χωρίς βέβαια να παραξενεύει
κανέναν) η απευθείας ανάθεση σε δικά τους παιδιά.Κατά τα άλλα ο δήμαρχος δίνει συνεντεύξεις σε Γερμανικό έντυπο,σχολιάζοντας αρνητικά την στήριξη στην κυβέρνηση ,και κόντρα στη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που στην απόλυτη πλειοψηφία του στηρίζει την κυβέρνησή του.Δεν στηρίζει τους υποστηρικτές του πρώην συνήγορου του Πολίτη,αυτών όλων που βρίσκονται στις λίστες λαγκάρντ, και θυμώνει ο Καμίνης και μοιράζει τα χρήματα του ΕΣΠΑ,για να μην παραπονεμένοι αυτοί που τον στηρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κυρ εργολάβε,τους τρέλανες στους άσχετους στο Δημοτικό Συμβούλιο για να υπερψηφίσουν την πρόταση σου.
Να χαρώ τους μορφωμένους συμβούλους που ξέρουν από μαθηματικά.
Γιατί εάν ήξεραν και το δέχθηκαν τότε αλλιώς πρέπει να τους ονομάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Yπερτιμολογήσεις έτσι απλά;οι ελεγκτές τι θα κάνουν..η δεν το πήραν είδηση?