2.23.2015

Αυτοί που αποφεύγουν τους φόρους και εμφανίζονται ως επενδυτές

Η εταιρεία δηλώνει πως δεν έχει πληρώσει τον ειδικό φόρο ακίνητης περιουσίας του ...2009, αξίας 5,4 εκατ. ευρώ. 
Τα παράκατω έγραψε ο Νίκος Ρουσάνογλου στην "Καθημερινή" του Σαββάτου, αποφεύγοντας να ενημερώσει το κοινό της εφημερίδας για τη διπλή μέθοδο μή φορολόγησης που εφαρμόζει ο επενδυτής στο ΛουξεμβούργοQ 



"Αλλάζουν τα δεδομένα για την Artume

Αντιμέτωπη με αρκετούς μήνες καθυστέρησης –κι αυτό με βάση το αισιόδοξο σενάριο– βρίσκεται πλέον η επιχειρούμενη επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ της εταιρείας Artume, συμφερόντων του αμερικανικού επενδυτικού ομίλου της Blackrock, για την ανάπτυξη έκτασης 20 στρεμμάτων στην οδό Κηφισού 60, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Η απόφαση του ΣτΕ να κρίνει παράνομη τη διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος που όριζε το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος του κτίσματος στα 24 μέτρα, περιπλέκει σημαντικά την κατάσταση, δεδομένου ότι δεν ορίζεται παράλληλα το ποιο είναι το βέλτιστο ύψος. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές δεν γνωρίζουν τι μπορούν να χτίσουν στο οικόπεδο (πρώην κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη), πέραν του ότι το εμπορικό κέντρο που δρομολογούνταν θα πρέπει να είναι χαμηλότερο σε ύψος, εξέλιξη που ούτως ή άλλως καθιστά την κατασκευή μικρότερη των 55.000 τ.μ. που ήταν η αρχική πρόθεση. Πλέον, θα απαιτηθεί η συνδρομή του υπουργείου Περιβάλλοντος, που θα πρέπει να καταρτίσει το νέο προεδρικό διάταγμα, το οποίο και θα συμμορφώνεται με τις υποδείξεις του ΣτΕ, ερμηνεύοντας τη σχετική απόφαση, ενώ θα πρέπει να προστεθεί και επαρκής αιτιολόγηση ως προς το επιτρεπόμενο ύψος δόμησης."

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από κάτι τέτοια δημοσιεύματα δυστυχώς βαπτίζονται ορισμένοι δημοσιογράφοι..Δεν τον κατηγορώ,ξέρω πώς γνωρίζει,αλλά αν δεν γράψει τα υπαγορευμένα, θα βρεθεί σε δυσμένεια.Γνωρίζει ο παραπάνω, πως είναι αδύνατον η γνωστή μας BlackRock η οποία ελέγχει τις ελληνικές τράπεζες και είναι πρώτη στις προφητείες !!!! περί πτώχευσης του πτωχευμένου!!!! να μην γνωρίζει γιατί το ΣΤΕ δεν εγκρίνει κατά παραγγελία τροποποιήσεις νόμων.
Είναι αδύνατον ο φουσκοεπενδυτής, που βρίσκει τρόπους να απαλλάσσεται από την φορολογία και για αυτά που οφείλει στο ελληνικό δημόσιο να σφυρίζει κλέφτικα,να μην γνωρίζει ότι η έγκριση αποφάσεων για περιβαλλοντικούς όρους με ψευδή στοιχεία δεν πάντα επιτυχή κατάληξη.
Τέτοιου είδους δημοσιογραφία άραγε πόσοι μπορούν να κάνουν?Ευτυχώς είναι λίγοι,σιγά σιγά αποκαλύπτονται και όταν τελειώσει με το καλό το θέμα, ας τους καλέσουμε να τους κάνουμε μια ενημέρωση η οποία θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή στην βουλή τώρα είναι μόνο ο Καλαφάτης και Μηταράκης ,και στο δημαρχείο ο Καμίνης, να μας εξηγήσουν τι νόμιμο είδαν στα σχέδια της ARTUME-BLACKROCK που δεν το είδαν στο ΣΤΕ..
Αν το διάβασαν και αν κατάλαβαν πριν τα υπογράψουν…(που αμφιβάλλω)..
Αν ο φουσκοεπενδυτής αρνείται να πληρώσει τον ειδικό φόρο ακίνητης περιουσίας του ...2009, αξίας 5,4 εκατ. ευρώ ο εξαφανισμένος δήμαρχος θα κάνει καμιά δήλωση για όσα υπέρ της εταιρείας μας βομβάρδιζε?

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρούς συμβούλους έχει η εταιρεία..Αντί να κάτσουν να δουλέψουν πάνω στα νόμιμα,μοιράζουν "διαφημιστικά" για τα παράνομα..
λίγο ζήλο για την υπεράσπιση όσης τσίπας σας έμεινε,δεν βλάπτει..