1.12.2015

Την Ελπίδα εμείς την λέμε Αριάδνη


Την πρώτη συνάντηση της χρονιάς πολύ την χαρήκαμε.Στο στέκι της ΕΚΑΠ, Θηναίας και Μοναστηρίου,  ο ήλιος της Ακαδημίας Πλάτωνα, μπήκε ,επίσημα, σαν προσκεκλημένος που ήταν και μας έφερε το πρώτο του δώρο.

Το φώς,που δεν το τσιγκουνεύτηκε καθόλου.Έλαμψε τον χώρο μας, και τον φώτισε ,και έλαμψε η φιλία στα πρόσωπα όλων εκείνων που πήραν μέρος στην χαρά μας.
Η πίτα της χρονιάς με μαεστρία από την σπεσιαλίστρια Αθηνά.
Το τραπέζι στρωμένο ,πλούσιο με καλούδια , όπως κάθε χρόνο, για τα πρώτα κεράσματα  αγάπης και προσφοράς του χρόνου , αφού  η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα,μόνο με ανιδιοτέλεια προσφέρει σε οποιονδήποτε άνθρωπο.
Ο ήλιος στάθηκε την υπόλοιπη ώρα στο πρόσωπο της μικρής Αριάδνης ,την καμάρωνε, και δεχόταν το φώς της μικρής με τα χρυσά μαλλιά , της μικρής εκείνης,που τον έκανε να λάμψει ακόμη περισσότερο  στο άκουσμα της επιλογής  της θεάς τύχης.
Η Τύχη, εγωίστρια όπως πάντα, θέλησε να γευτεί πρώτη, την χαρά που φωτίζει το πρόσωπο της αθωότητας και τα κατάφερε.Και φυσικά , την τύχη , δεν την αφήσαμε να φύγει,αφού καταλάβαμε ότι περνά την καλύτερη περίοδο της ζωής της , αναμένοντας το καινούργιο.

Καλή τύχη, θεά τύχη, μαζί θα βαδίσουμε στον δρόμο της Ελπίδας.


Γ.Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: