1.10.2015

Εργαστήρι δημιουργίας παραμυθιού για παιδιά

Σάββατο 10/15 στις 17:30

Πρόκειται για ένα εργαστήρι όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα δικό τους καινούριο παραμύθι με τη βοήθεια διαφόρων μαγικών αντικειμένων, καρτελών και παιχνιδιών!!
Παρέα μας θα ταξιδέψουν οι ήρωες των κλασικών μας παραμυθιών όπως η Χιονάτη, ο Πινόκιο, η Κοκκινοσκουφίτσα αλλά και οι ήρωες που θα επινοήσουμε με τη φαντασία μας...
Θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας με μια εικαστική δραστηριότητα σχετική με το παραμύθι που δημιούργησαν τα παιδιά...
Σας προσκαλούμε λοιπόν να γίνουμε μικροί παραμυθάδες!!


Μέσα από ένα τέτοιο πρόγραμμα τα παιδιά αναπτύσσουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Καλλιεργούν επίσης τη φαντασία τους και ανακαλύπτουν πώς μπορούν τα ίδια να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών, εκεί όπου ζουν πρίγκιπες, βασίλισσες, δράκοι και αντικείμενα που μιλάνε και βοηθούν τους ήρωες!!

Ημέρα προγράμματος: 10 Ιανουαρίου 2015
Ώρα: 5.30 μ.μ
Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα και ένα τέταρτο.
Ηλικίες παιδιών: Aπό 5 ως 9 ετών.
Κόστος συμμετοχής: Kατά βούληση.

Λίγα λόγια για ‘μένα......
Με λένε Βενετία Μανδρακούκα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και είχα την τύχη να σπουδάσω Ιστορία-Αρχαιολογία στα Γιάννενα. Εκεί, στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μου σπουδών συνάντησα τον όμορφο κόσμο των παραμυθιών και τις κοινωνικές του προεκτάσεις. Η διπλωματική μου εργασία έχει θέμα ‘’Κοινωνικές δομές, φύλο, αναπαραστάσεις στο παραμύθι της Χιονάτης.’’
Τώρα, συνεργάζομαι με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη και με το θεατρικό εργαστήρι ‘’Περίπατος’’.
Φιλικά,
Βενετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: