12.30.2014

Το capital, το "Βήμα" και η MGPA

Τις απαντήσεις για τη διπλή μέθοδο φοροαποφυγής περιμέναμε από την MGPA, αλλά αυτές δεν ήρθαν.  Δεν επίσης γνωστό  τι απάντησε στο ερώτημα που έθεσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, για το πως ο δήμος Αθηναίων μπορεί να συνεργάζεται για την κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος, με μια εταιρεία που έχει βρει τη μέθοδο, στο Λουξεμβούργο να μην πληρώνει φόρους.


Στο ενδιάμεσο των αποκαλύψεων από τα "Νέα" για το Εμπορικό Κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος, υπήρξαν, σαν από θαύμα, δύο πανομοιότυπα δημοσιεύματα, ένα στο www.capital.gr, με την υπογραφή του Δημήτρη Δελεβέγκου (10.12.2013) και ένα στο "Βήμα" από τον Βασίλη Κώτση. Η εφημερίδα του ΔΟΛ δεν θεώρησε σκόπιμο να δώσει όλη την εικόνα για την εταιρεία, και έτσι από το ρεπορτάζ, άφησε εκτός, τα δημοσιεύματα της άλλης εφημερίδας του οργανισμού, των "Νέων".

Το capital, λοιπόν, έγραφε τα εξής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που καλείται να υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα, όταν εκδοθεί:

"Ύστερα από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που έχουν ισχυροποιήσει το ενδεχόμενο των εθνικών εκλογών, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για το έργο. Και αυτό επειδή τη διαδικασία της δημοσίευσης του προεδρικού διατάγματος θα πρέπει να «τρέξει» η υφιστάμενη ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ ο νύν πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας έχει δικαιοδοσία υπογραφής μέχρι τον Μάρτιο."

Το "Βήμα" πάλι είχε την ίδια αγωνία και τη διατύπωνε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο:

"Το ρεπορτάζ λέει ότι το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος έχει ολοκληρωθεί και απομένει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αλλωστε, πέρα από τις όποιες πολιτικές εξελίξεις, ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει το δικαίωμα υπογραφής ως τις 31 Μαρτίου 2014 και τα στελέχη της Artume εκτιμούν ότι ως τότε το προεδρικό διάταγμα θα έχει υπογραφεί και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών, επτά ολόκληρα χρόνια μετά τη σύλληψη της ιδέας του ACADEMY Gardens."


Το θέμα, πέρα από αυτού του επιπέδου της δημοσιογραφία, είναι αν θεωρούν οι ...υπεύθυνοι, αν τώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μπορούν να ακολουθήσουν μια τέτοια μεθόδευση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: