12.23.2014

Αποφάσεις για δράσεις και αγώνα ενάντια στη φοροληστεία τραπεζών-κυβέρνησης

Στη συνάντηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής και συμμετείχαν συλλογικότητες με αντιπροσώπους τους από τις περιοχές : Βύρωνας (Ανοικτή Πρωτοβουλία  Αγώνα), Γκύζη (Επιτροπή Κατοίκων), Καλλιθέα (Εργατική Λέσχη), Κερατέα (Επιτροπή Αγώνα), Κερατσίνι-
Δραπετσώνα (Εργατική Λέσχη), Κηφισιά (Επιτροπή Αγώνα), Κολωνός-Σεπόλια-Ακ.Πλάτωνος (Λαϊκή Συνέλευση), Κουκάκι-Μακρυγιάννη-Πλάκα (Λαϊκή Συνέλευση), Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη (Επιτροπή Αγώνα), Ν. Σμύρνη (Λαϊκή Συνέλευση), Πευκάκια-Περισσός (Επιτροπή Κατοίκων), καθώς και κάτοικοι από άλλες περιοχές, όπως Αμπελόκηποι, Ν. Ηράκλειο και η νέα συλλογικότητα Πλειστηριασμοί στα Μεσόγεια STOP.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

Α. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ
Έγινε ενημέρωση από συναγωνιστές δικ. επιμελητές και δικηγόρους για την επικείμενη αλλαγή του νομικού πλαισίου για τις πολιτικές δίκες. (δημοσιευμένου νομοσχεδίου) με το οποίο: Επιχειρείται αντιδραστική αλλαγή  της νομοθεσίας με κεντρική επιδίωξη την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών και τη μαζική αρπαγή μέσω πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας. 
Μας ανακοίνωσαν ότι η «Επιτροπή αγώνα δικηγόρων για την επιτυχία της αποχής» καλεί το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Αττικής να συμμετέχει σε συζήτηση σχετικά με τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο το νέο κώδικα πολιτικής δικονομίας σε κατασχέσεις-πλειστηριασμούς,  των δικών χωρίς ακροατήριο, της επίσπευσης των διαδικασιών πλειστηριασμών-ολοκλήρωση σε 8 μήνες-, ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κ.α.,.

Β. ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ:

Από τις Συλλογικότητες ήρθε εικόνα από τις δράσεις σε διάφορες περιοχές για αποτροπές πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικεία της Αττικής (Ν. Ιωνία, Πειραιά, Κερατέα, Περιστέρι, Ίλιον, Καλλιθέα κ.α.). Εκτιμήθηκε με βάση και τα γεγονότα και τις προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη, πως όσο αυξάνονται οι αντιδράσεις του λαού τόσο θα ανεβαίνουν οι αστυνομικές παρεμβάσεις και με χαρακτηριστικό την επιχειρούμενη καθιέρωση ποινών και
προστίμων στην Ισπανία για την αποτροπή των πλειστηριασμών, διαδηλώσεων, κ.α., γίνεται φανερό ότι για το πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν όλο και πιο αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.
Με βάση τη συζήτηση και την εμπειρία από τις συγκεντρώσεις έξω από ειρηνοδικεία στα οποία πραγματοποιούνται και πλειστηριασμοί για οφειλές εργοδοτών σε εργαζόμενους (όπως για τους εργαζόμενους στο Πεντελικόν ή τους εργαζόμενους του Κεράνη) εκτιμήθηκε πως πρέπει να γίνεται επιλογή των υποθέσεων πλειστηριασμών που εμπλεκόμαστε. Συνδράμουμε για λαϊκές κατοικίες, μικρή περιουσία λαϊκών στρωμάτων και δεν μπλοκάρουμε αδιάκριτα όλους (π.χ. όταν πρόκειται για χρέη εργοδοτών σε εργαζόμενους ή μεταξύ ιδιωτών ή για μεγάλες επιχειρήσεις και μεγάλη περιουσία, κλπ). Επίσης, εκτιμήσαμε ότι οι μαζικές μας συλλογικότητες χρειάζεται να έχουν αυτοτέλεια στη δράση τους και να τη διαχωρίζουν από κοινές υπογραφές με δήμους και κόμματα.
Εκτιμήθηκε η ανάγκη ειδικής παρέμβασης στο Ειρηνοδικείο Αθήνας που είναι το μεγαλύτερο και εμπλέκονται πολλές συλλογικότητες, της πιο οργανωμένης παρέμβασης των συλλογικοτήτων συνολικότερα. Επίσης, να συνεχιστεί και να υποστηρίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα η λειτουργία της κεντρικής τηλεφωνικής γραμμής μας 211 8002055.

Γ. ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ:

Έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες προσπάθειες των ιδιωτικών εταιρειών να δημιουργήσουν νέα πλευρικά διόδια στην Ε.Ο. σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης, πιλοτικά στη Βαρυμπόμπη και στον Άγιο Στέφανο!
Ενημερωθήκαμε για τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων στη Β/Α Αττική, που πίεσαν τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουν αποφάσεις αντίθετες στα σχέδια των εταιρειών.
Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑΣ
Αποφασίστηκαν :
1. Παράσταση και επίδοση υπομνήματος στον Υπουργό Δικαιοσύνης την Πέμπτη 18/12 το πρωί 10 πμ, με αίτημα την άμεση έκδοση Π.Δ. για συνέχιση της προστασίας από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και για το 2015, γιατί από 1/1/2015 μένουν χιλιάδες νοικοκυριά απροστάτευτα απέναντι στις τράπεζες.
2. Συμμετοχή μας σε συγκέντρωση στη Βουλή τη Δευτέρα 29-12 κατά την τρίτη ψηφοφορία για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας, διαμαρτυρόμενοι για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, τη διαρκή φοροληστεία κλπ.
3. Στήριξη των πρωτοβουλιών που θα αναπτυχθούν για το θέμα των διοδίων στη Β/Α Αττική. Tην Κυριακή 21-12, 12.00 συγκέντρωση στον κόμβο Βαρυμπόμπης.
4. Να συμμετέχουμε στην εκδήλωση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής αγώνα νομικών για την επιτυχία της αποχής ενάντια στην αντιδραστική αλλαγή του Κώδικα Π.Δ. σύμφωνα με τις επιταγές του τραπεζικού κεφαλαίου για την προστασία των λαϊκών συμφερόντων.
5. Να προωθήσουμε και να αναρτήσουμε ενημερωτικό σημείωμα που θα μας ετοιμάσουν συναγωνιστές νομικοί-δικ.επιμελητές, για τις αλλαγές που προωθούνται με το νέο νόμο.
6. Σύνταξη κειμένου-οδηγού σημερινών δικαιωμάτων για πλειστηριασμούς από τους δικηγόρους για προώθηση και ανάρτηση.
7. Ψήφισμα συμπαράστασης στους πολίτες της Αργολίδας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: