12.28.2014

Χριστουγεννιάτικος Καραγκιόζης στο "Συνεργατικό Καφενείο"


Κυριακή 28/12 στις 19:00

Ο Καραγκιόζης είναι ο ιδανικός τύπος του φτωχού Έλληνα, του τόσο φτωχού που έχει πια απαρνηθεί κάθε ιδιωτική φροντίδα κι έχει εξυψωθεί σε εύθυμη φιλοσοφική θεώρηση της ζωής.

Είναι αγαθός, σκληρός καμμιά φορά στ'αστεία του, αλλά καλόκαρδος στο βάθος. Γεμάτος τεμπελιά και αισιοδοξία, αλλά και γεμάτος διάθεση ν'ανακατεύεται σε όλα. Τον ενδιαφέρει κάθε τι που γίνεται γύρω του, όλους τους πειράζει και τους κοροϊδεύει και προ πάντων τον ίδιο τον εαυτό του. Το χέρι του είναι εξαιρετικά ευκίνητο και υπερβολικά μακρύ, για σκηνικούς λόγους, για να μπορεί να ξύνει την πλάτη του και το κεφάλι του ή για να χειρονομεί. Επίσης έχει συμβολική σημασία γιατί εκπροσωπεί το έξυπνο πνεύμα του. Καρπαζώνει προθυμότατα, δέρνει αλλά και δέρνεται. Είναι ευφυολόγος, ετοιμόλογος και αστείος, ποτέ όμως γελοίος. Δεν είναι ταπεινός, ούτε όταν δέρνεται. Το δέχεται κι αυτό σαν μια κακοτυχία του και σαν συνέπεια της κακοκεφαλιάς του, με την ίδια εύθυμη εγκαρτέρηση και το ίδιο ειρωνικό του κέφι.

Είσοδος ελεύθερη, έξοδος περιορισμένη!
Θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Το θέατρο σκιών " Νάμαστε " δραστηριοποιείται από το 2009 με παραστάσεις Καραγκιόζη σε σχολεία, συλλόγους, καφενεία, φεστιβάλ, αυτοοργανωμένους χώρους και δράσεις.
Δίνουμε παραστάσεις για παιδιά αλλά και ενήλικες, από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα,διασκεδάζοντας και σατιρίζοντας τις παράγκες και τα παλάτια

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το

www.karagiozopaixtis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: