11.02.2014

Έκοψαν τα δέντρα στην Τηλεφάνους και τα πέταξαν στο σχολείο!

 Οι απαράδεκτοι εργολάβοι του δήμου Αθηναίων
 Από το  blog του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου δημοτικού σχολείου "Πλάτων".

Μια τρομερή έκπληξη μας περίμενε το πρωί του Σαββάτου στο σχολείο μας. Το συνεργείο του δήμου που έκοψε τα μεγάλα δέντρα στην οδό Τηλεφάνους, αφού κάλυψε όλο το πζοδρόμιο με τα μεγάλα κλαδιά βρήκε την πανεύκολη λύση. Πέταξε μεγάλους κορμούς και μεγάλα κλαδιά μέσα στον κήπο του σχολείου! Μέσα στο κλειστό προαύλιο του σχολείου, πίσω από το Νηπιαγωγείο!
Η εύκολη για αυτούς λύση. Πανεύκολη, βρήκαν άδειο καθαρό χώρο και απλά πέταξαν σαν να ήταν σκουπιδότοπος.
Πριν δυο εβδομάδα η ομάδα κήπου, οι γονείς μαζί με τα παιδιά καθάρισαν το κομμάτι αυτό, επί της οδού Τηλεφάνους. Μάζεψαν τα σκουπίδια, έβγαλαν τα αγριόχορτα, μάζεψαν τα κλαδιά, έσκαψαν και πότισαν. Με λίγα λόγια ο χώρος ήταν καθαρός, έτοιμος για αυτό που είχαμε βάλει στόχο το Σάββατο 1 του Νοέμβρη. Να φυτέψουμε.
Φανταστείτε την έκπληξη μας όταν ήρθαν οι Πικροδάφνες, οι Αγγελικούλες, οι Λεβάντες και το Δεντρολίβανο. Ήταν αδύνατον να περάσεις στον κήπο.
Ολόκληρος ο χώρος καλυμμένος μέχρι επάνω με κλαδιά δέντρων.
Κι αναρωτιόμαστε. 


Ο δήμος Αθηναίων που δίνει μετά τρόϊκας όλες τις δουλειές του σε εξωτερικά ιδιωτικά συνεργεία δεν δίνει πακέτο το έργο; Άλλη εργολαβία πρέπει να αναλάβει το συμμάζεμα στο χάλι της πρώτης εργολαβίας;
Φυσικά και έπρεπε να κοπούν τα δέντρα της Τηλεφάνους. Χρόνια είχαν να κοπούν και στην πρόσφατη κακοκαιρία έσπασαν μεγάλα κλαδιά με κίνδυνο για ανθρώπους και αυτοκίνητα.
Ήρθαν λοιπόν από το δήμο την Παρασκευή, τα έκοψαν τα δέντρα. Αλλά τα πέταξαν εκεί που τους φάνηκε εύκολο. Μέσα στο σχολείο μας!
Διαβάστε ολόκηρο το κείμενο στο blog http://platonsillogossto60.blogspot.gr/2014/11/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: