11.25.2014

ΕΚΑ: Καταργούν τις τελευταίες ελπίδες για είσπραξη των οφειλομένων από τον εργοδότη!

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, για την τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αφού περιλαμβάνονται διατάξεις που αφαιρούν και την τελευταία ελπίδα των απλήρωτων εργαζομένων για μερική, έστω, είσπραξη των οφειλομένων τους από τον εργοδότη. Και τούτο γιατί αλλάζει άρδην, υπέρ του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των Τραπεζών φυσικά, το καθεστώς ικανοποίησης των πιστωτών ενός οφειλέτη-εργοδότη και τη σειρά των προνομίων που διέπουν το μοίρασμα του εκπλειστηριάσματος, τοποθετώντας ουσιαστικά τελευταίους τους εργαζόμενους.

Οι εγκέφαλοι της Κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως μια επιχείρηση στη σημερινή οικονομική κατάσταση είναι απίθανο να μην έχει οφειλές στο ΙΚΑ ή στο Δημόσιο, καθώς επίσης και κόκκινα δάνεια προς τις τράπεζες, και φυσικά χρέη προς τους προμηθευτές της, έρχεται και αποψιλώνει κάθε προσδοκία των εργαζομένων για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.

Καλούμε τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να αφαιρέσουν άμεσα την προτεινόμενη ρύθμιση, καθώς και τη ρύθμιση του άρθρου 33 του Ν. 4141/2013 για το υπερπρονόμιο του ΦΠΑ στην συλλογική αναγκαστική εκτέλεση. Ας κατανοήσει επιτέλους ότι τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί εργαζόμενοι, δεν αντέχουν άλλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: