11.19.2014

Παράνομη οικοδομική κατασκευή σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και αθλοπαιδιών στην Ακαδημία Πλάτωνος


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Στις 10-9-2014 γίνεται καταγγελία από δημότη προς την πολεοδομία του Δήμου και προς την Άμεσο Δράση ότι πραγματοποιούνται οικοδομικές εργασίες στο Ο.Τ 84 επί της λεωφόρου Κηφισού 76 – νέα οδός και επί της οδού Βίωνος, από την εταιρία VinciConstructions. Οι εργασίες ήταν σε εξέλιξη σε χώρο ο οποίος χρησιμοποιούταν παλιότερα από την «Αττικό Μετρό» ως χωμάτινος δρόμος για τη διέλευση φορτηγών, για το διάστημα που θα πραγματοποιούνταν εργασίες κατασκευής του κτιρίου-έδρα της «Αττικό Μετρό».

Σύμφωνα με ΦΕΚ του 2013 (ΦΕΚ 121/11-4-2013, αρ. 1), εγκρίνεται η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και ο χώρος – ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων – χαρακτηρίζεται ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου και αθλοπαιδιών. Για το λόγο αυτό, στις 17-9-2014 γίνεται διακοπή εργασιών στο παράνομο κτίσμα της εταιρίας Vinci μετά από την αυτοψία της υπηρεσίας ελέγχου κατασκευών. Όμως η εταιρία πρόλαβε στο διάστημα αυτό να κατασκευάσει πλάκα σκυροδέματος και να εγκαταστήσει προκατασκευασμένα γραφεία σε 3 επίπεδα συνολικού εμβαδού 918 τ.μ. Πρόκειται για μια παράνομη κατασκευή καθόλου πρόχειρη.
Η «Αττικό Μετρό» απαντά με έγγραφο στις 20-10-2014, στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και στο οποίο επικαλείται τον Ν. 1955/1991, ο οποίος λέει ότι «όλες οι απαιτούμενες άδειες (συμπεριλαμβανομένου των οικοδομικών αδειών) για την εκτέλεση των έργων που εμπίπτουν στους σκοπούς της εταιρίας χορηγούνται με απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ». Ενώ συμπεριλαμβάνει στην απάντηση έγγραφο προς τη Vinci, με ημερομηνία 1-10-2014, στο οποίο η «Αττικό Μετρό» εγκρίνει, με ένα έγγραφο το οποίο δεν πρόκειται φυσικά για κανονική άδεια, την κατασκευή των γραφείων.
Σύμφωνα με το ΦΕΚ του 2013, ο χώρος αποτελεί κοινόχρηστο χώρο πρασίνου και αθλοπαιδιών, και αντί αυτού, μια εταιρία παράνομα κατασκευάζει γραφεία. Ρωτάμε λοιπόν, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του θέματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και από τις 10/09/2014 οι άχρηστοι δεν τα έχουν γκρεμίσει?
Σαν δεν ντρέπεστε ανίκανοι με τα κάθε λαμόγια και τις παρανομίες τους εν γνώσει σας φυσικά ( Δήμου και κοινότητας).
Έχετε αφήσει μια κοινότητα στην τύχη της..
Να γκρεμιστούν πάραυτα.