11.01.2014

Ο Χ.Τεντόμας πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας


Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου προχώρησε στο διορισμό των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων, των Οργανισμών και των Ιδρυμάτων του δήμου Αθηναίων. 

Στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) διορίσθηκε ως πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τεντόμας και αντιπρόεδρος η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου. Ως μέλη εγκρίθηκαν ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης (αναπληρωματική Ελεάνα Τούντα), ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος (αν. Βασίλης Καραμητσάνης), ο Πάνος Αβραμόπουλος (αν. Σπύρος Βαζούρας), ο Κώστας Τσαούσης (αναπλ. Χάρης Σαββίδης), η Αβα Χαλκιαδάκη (αν. Χαρούλα Χατζηνικολάου), η Λαρίσσα-Ηρα Βέργου (αν. Πελαγία Κιτσοδήμου), η Τζούλια Δημακοπούλου (αν. Δήμητρα Δανιηλίδη), ο Φιλήμων Βαφειάδης (αν. Μάρθα Φλωράτου), ο Γιώργος Φούτας (αν. Δημήτρης Δουβής), ο Στάθης Δρογώσης ( του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη»), ο Δημήτρης Κωνσταντάρας (του συνδυασμού «Αθήνα Μπορείς») και ο Νίκος Βασιλάκης (του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»).


Στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) πρόεδρος διορίσθηκε η Ελένη Κατσούλη και μέλη οι: Λευτέρης Σκιαδάς, Τάκης Παναγιωτόπουλος, Έλενα Μαντζαβίνου, Οριάννα Αντωναροπούλου, Αντώνης Ρόμπος, Γεώργιος Τσιόλιας.

Στο Βρεφοκομείο Αθηνών διορίζονται ως πρόεδρος η δημοτική σύμβουλος Καλλιόπη Γιαννοπούλου και αντιπρόεδρος η αντιδήμαρχος Μαρία Ηλιοπούλου. Ως μέλη του Δ.Σ. εγκρίθηκαν ο Ραούφ-Ιωσήφ Σεχάντε, η Αγνή Ζαχοπούλου, ο Ηλίας Αρχοντας, η Χρίστινα Βασιλείου, η Νανά Φωφιαδάκη και η γνωστή δασκάλα Στέλλα Πρωτονοταρίου. Η κ. Πρωτονοταρίου ήταν προσωπική επιλογή του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος επέλεξε να διαμορφωθεί οριακή πλειοψηφία στο συγκεκριμένο ίδρυμα. Υποστήριξε την επιλογή της κ. Πρωτονοταρίου (που ήταν υποψήφια της «Ανοιχτής Πόλης»), σημειώνοντας ότι «πέρα από τη φύλαξη, θα προχωρήσουμε σε εκπαιδευτικά ζητήματα για να διαμορφώσουμε ώριμους ανθρώπους».
Στον 9,84 (Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας - ΔΕΡΑ) προτάθηκε ως πρόεδρος ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντελάκης (αν. Πέτρος Μάρκαρης) και ως αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κυριακίδης (αν. Κώστας Παπαδημητρίου). Ως μέλη προτάθηκαν οι: Εριφύλη Μαρωνίτη, Μελίνα Δασκαλάκη, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Αντώνης Χαντζής, Θόδωρος Μιχόπουλος και Αλέξανδρος Μοντιάνο.

Στην Τεχνόπολη προτάθηκε ως πρόεδρος ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και ως αντιπρόεδρος ο δημοσιογράφος Νίκος Μεγγρέλης. Ως μέλη προτάθηκαν οι: Κώστας Μπιζάνης, Καλλιόπη Παπαγγελή, Τζένη Νομικού, Χριστίνα Βασιλείου, Λάζαρος Κώτσιας και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Στην Επιχείρηση Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ (ΔΑΕΜ) προτάθηκε ως πρόεδρος η δημοτική σύμβουλος Νανά Σπυροπούλου και ως μέλη οι: Στρατής Κατάκος, Πεπίτα Τσικλητήρα, Γιώργος Παλαμαριζής, Κώστας Χαμπίδης και Γιάννης Ράμφος.

Στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας προτάθηκε ως πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Δραγούμης (αν. Λενιώ Μυριβήλη) και ως ταμίας - διαχειριστής ο Σταύρος Θεοδωρίδης.

2 σχόλια:

Γεωργία είπε...

Ο Αχάριστος κος Τεντόμας.

Θα σας εκμυστηρευτώ τις απορίες μου, απορίες που τις είχα από τότε που ξεκίνησα να ψηφίζω ως Αθηναία που είμαι και μόνιμος κάτοικος του 4ου διαμερίσματος παλιά , της 4ης κοινότητας τώρα.
Που λέτε, ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τα κριτήρια επιλογής του παραπάνω πρώην γείτονα (αφού μόνο στα χρόνια της εφηβείας του, νομίζω;… κατοικούσε στην γειτονιά της Ακαδημίας Πλάτωνα…)… από τους κατοίκους της γειτονιάς. Από τους κομματικούς μηχανισμούς όλοι το καταλαβαίνουμε και δεν θα ασχοληθώ με αυτό. Δικαίωμα της πρώην Ντόρας, του πρώην Κακλαμάνη..( που με μεγάλη ευκολία τον πλήγωσε τελευταία νομίζοντας ότι με τον άλλον που έκανε βόλτα στο πάρκο, θα έκανε βόλτα στο δημαρχιακό μέγαρο!!!! )

Από παλιά, όταν ρωτούσα , οι γειτόνοι μου απαντούσαν « Ε!!! δεν πειράζει να βοηθήσουμε το γειτονόπουλο μπας και κάνε κάτι για αυτήν την καημένη την γειτονιά»
Από τότε πέρασαν χρόνια πολλά, ο πρώην γείτονας, και πάντα ψηλά στις θέσεις της δημοτικής αρχής, δεν έχει χάσει ποτέ τον θρόνο του, ακόμα και όταν απηύδησε η γειτονιά και τον καταψήφισε, πάντα σε φωτογραφίες δίπλα στον εκάστοτε δήμαρχο της παράταξης του η και στους αποτυχημένους υποψηφίους του κόμματος του, η και τώρα που το θυμήθηκα , φωτογραφία του σε κουτάκι 6 μικρών μολυβιών.!!!!!

Όσο και αν προσπάθησα να βρω κάτι για να εκτιμήσω και τις επιλογές των ολίγων της παράταξης του γειτόνων μου, δεν μπόρεσα να βρω. ΑΝΤΙΘΕΤΑ…. Μέχρι και αυτήν τη στιγμή έχει κάνει τα πάντα ΕΝΑΝΤΙΟΝ της πρώην γειτονιάς του.
Όλη η γειτονιά στο πόδι για το κτήριο της Νομαρχίας , σε οδό όχι άγνωστη του κυρίου, με 5 σχολεία….. ποιος είχε από τους πρώτους υπογράψει υπέρ του Διοικητηρίου και έκανε τον ανήξερο στις μάνες εκείνο το πρωί της συγκέντρωσης??? Μα φυσικά ο παραπάνω κύριος.
Ποιος ήταν υπέρ των γραφείων Μπόμπολα μέσα στο αρχαιολογικό πάρκο, με τα θετικά του ψηφίσματα στο δημοτικό συμβούλιο??? Μα φυσικά ο παραπάνω κύριος..
Ποιος ακολουθούσε την γραμμή του κόμματός του και της δημοτικής του Καμίνη υπέρ του mall της ΑRTUME-BLACKROCK???? Μα φυσικά ο παραπάνω κύριος…
Τώρα από μια άλλη θέση, αυτή του πρόεδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ( τουλάχιστον είμαστε χαρούμενοι που ποτέ δεν έχασε τον μισθό του), απορώ τι είδους προσφορά θα μας κάνει στον πολιτισμό, η όπως αυτός φαντάζεται τι εννοούμε εμείς της πρώην γειτονιάς του, υποβαθμισμένη συνοικία κατά τα λεγόμενα του πρώτου δημότη και προϊσταμένου που πιστά υπηρετεί.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τα μη έργα του νέου Προέδρου στα επόμενα χρόνια , ή αν θα αρχίσουμε να τρίβουμε τα μάτια μας για τα έργα που θα κάνει στην 4η κοινότητα έτσι ούτως ώστε να αποβάλλει και τον τίτλο του αχάριστου γείτονα!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πληρώνονται? με την ώρα?με το έργο,με την παρουσία?
Πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τους ικανοποιήσουμε.
Καήκαμε.