11.13.2014

Λοιπόν, τι γίνεται με την Artume;

Δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών"

Η  Artume, ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου επί των οδών Κηφισού και Λενορμάν, εμφανίζεται στον Τύπο ως επενδύτρια και είναι σε θέση να συνομιλεί απευθείας με το γραφείο του Πρωθυπουργό, ή να υπογράφει Μνημόνια συνεργασίας με το Δήμαρχο Αθηναίων. Δηλώνει πως θα επενδύσει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει και να λειτουργήσει το Εμπορικό Κέντρο, "Academy Gardens".



Η δημοσιογραφική έρευνα που συνταράζει την Ευρώπη για το Λουξεμβούργο, έδειξε, με τα "LuxLeaks" πως η εταιρεία που ανήκει στην  MGPA και με τη σειρά της στη BlackRock, εμπλέκεται στην υπόθεση αποφυγής των φόρων με τη μέθοδο της διπλής μή φορολόγησης.
Τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στα "Νέα" το περασμένο Σάββατο και στα www.nea.gr την περασμένη Κυριακή.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως η εταιρεία σύμφωνα με τους ορκωτούς ελεγκτές δεν είχε καταβάλει τον ειδικό φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ο οποίος μόνο για το 2009 ανέρχεται σε 5,4 εκατ. ευρώ.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί στην υπόθεση του εμπορικού κέντρου δεν έχουν  τοποθετηθεί μετά τη δημοσίευση των "LuxLeaks", για την εταιρεία για την οποία έχουν υπογράψει αποφάσεις.

Κι ενώ το σύστημα των εταιρειών του ομιλου, καταγγέλεται για τη μέθοδο της "διπλής μή φορολόγησης" στο Λουξεμβούργο, όλοι  εμείς στην Ελλάδα,  φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ, με τους νόμους που ψήφισαν οι Μνημονιακές κυβερνήσεις.

Λοιπόν, τι γίνεται με την Artume;





2 σχόλια:

Γεωργία είπε...

Ότι ακριβώς γίνεται με αυτούς που μας κυβερνούν.
Τους ακούμε να μιλάνε οι αμόρφωτοι, να προκαλούν με τις δηλώσεις τους, να ψηφίζουν και να μην ξέρουν τι ψηφίζουν , νομίζοντας ότι τους χρωστάμε την ζωή μας, την περιουσία μας, την ίδια μας τη χώρα .Αυτοί που έχουν την τσέπη γεμάτη και τα χρήματα, τα δικά μας, σε off shore εταιρείες, που φορολογούνται σαν να μην ζούνε εδώ, αλλά στο Λουξεμβούργο, στην Ελβετία.. Που ανέχονται τον κάθε φοροφυγάδα φουσκοεπενδυτή να τους διατάζει και αυτοί να υποκλίνονται. Όπως υποκλίθηκαν και στην λίστα Λαγκάρντ.
Και δεν ντρέπονται .Αλλά πώς να αισθανθεί ντροπή κάποιος που απολύει την καθηγήτρια που έπιασε το καμάρι του να αντιγράφει και την απέλυσε..
Ποιος να αισθανθεί ντροπή κάποιος που στο κόμμα του μπήκε κάθε καρυδιάς τσεκούρι και που κάθε μέρα που περνά όλο τρομοκρατικές δηλώσεις και ειδήσεις ακούμε σπέρνοντας τον πανικό (ΝΟΜΙΖΟΥΝ) στον πληθυσμό , οι ανίκανοι που τα έκαναν μπάχαλο και επέτρεψαν σε τυχάρπαστους επενδυτές να επενδύει στην εξαπάτηση επειδή λόγω βλακείας εξαπατά τα ανθρωπάκια του Harvard και του London school of Economics.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος μπορεί να ξεχάσει τις φούσκες υποσχέσεις του φοροφυγαδοεπενδυτή για τις στην αρχή 1200 θέσεις εργασίας στους κατοίκους που εν συνεχεία έγιναν με την επιβεβαίωση δημάρχου και κοινότητας 1600!
Καταξοδεύτηκε με το εξωτερικό μπογιάντισμα της 4ης κοινότητας και υπήρξαν άνθρωποι εκλεγμένοι από κατοίκους που τους έπεισε με τον αέρα της φούσκας.
Θα βγουν ποτέ οι υβριστές των κατοίκων να ζητήσουν δημόσια συγνώμη, αν φυσικά γνωρίζουν και το νόημα της λέξης.